Η ψηφιακή διανομή της Nintendo είχε αύξηση 30%

13 Μαΐ

Τα συγκεκριμένα γραφήματα δείχνουν μετάβαση από τα τρία προηγούμενα οικονομικά έτη μέχρι το τελευταίο οικονομικός έτος του 2015 που παρουσίασε η Nintendo τις 7 Μάη. Από το τρίτο οικονομικό τρίμηνο στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο οι πωλήσεις ανέβηκαν δραματικά για την ψηφιακή διανομή που στο σύνολό τους έφτασαν τα 31,3 δις γιεν.

Η ψηφιακή διανομή ανέβηκε σε ποσοστό σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος κατά 30% θα τονίσω πως η συγκεκριμένη αύξηση οφείλετε στις πωλήσεις από ψηφιακές εκδόσεις τίτλων από το 3DS και το Wii U που όλο αυξάνονται στις δικές μας αγορές(Ευρώπη, Αμερική)

Αυτή η ενημέρωση των μετόχων που έκανε η Nintendo στις 7 Μαΐου, μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο κέρδος βγάζουν οι ψηφιακές αγορές στο οικοσύστημα της Nintendo. Ένα μεγάλο ποσοστό των κερδών προέρχεται από την αγορά του Wii U που αριθμοί σαν εγκατεστημένη βάση 9,6 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Άρα με τα υπόλοιπα οικονομικά αποτελέσματα που διαβάζουμε από όλες τις μεγάλες εκδότριες εταιρίες είναι φυσικό πλέον όλοι οι επενδυτές να απομακρύνονται από το μοντέλο των υψηλών παραγωγών σαν κινητήρια δύναμη της βιομηχανίας και να στρέφονται σε επενδύσεις που έχουν υψηλό ποσοστό κέρδους με πολύ χαμηλό ρίσκο όπως είναι η ψηφιακή διανομή σε οικοσυστήματα όπως android και iOS.

Μάλλον σε αυτό στοχεύει η Nintendo με την συνεργασία της με την DeNA όπως και με αποκλειστικές κυκλοφορίες σε ψηφιακή μορφή στο eShop.

Αναμένουμε λοιπόν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο στην βιομηχανία, πού με την δική μου εκτίμηση δεν προβλέπετε ευοίωνο για τον καταναλωτή με το τρόπο που προωθείτε το οικονομικό μοντέλο στα ψηφιακά οικοσυστήματα.

πηγή 

Η ψηφιακή διανομή της Nintendo είχε αύξηση 30%

| 3DS, eShop, Wii U, Νέα, Πωλήσεις | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων