Η Nintendo εξετάζει σοβαρά η επόμενη κονσόλα NX να είναι region-free

10 Μαΐ

Nintendo-Direct-Satoru-Iwata-with-Mario-and-Luigi

Η Sony και η Microsoft έχουν στην ουσία εγκαταλείψει την πρακτική του region locking, το κλείδωμα δηλαδή των λογισμικών περιεχομένων στις πλατφόρμες που παράγουν ανά γεωγραφική περιοχή. Έτσι, η Nintendo μοιάζει με μοναχικό κάου μπόυ με τις δικές της πλατφόρμες, το Wii U και το 3DS – και οι δύο κονσόλες αναγνωρίζουν μόνο λογισμικό από τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες κυκλοφορούν.

Στο παρελθόν η Nintendo έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ του region locking αλλά πρόσφατα φαίνεται σα να έχει αρχίσει να βάζει νερό στο κρασί της. Στην πρόσφατη συνέλευση επενδυτών ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι το region locking θα απουσιάζει από τις επερχόμενες κονσόλες – αν και για τις παρούσες στην αγορά θα παραμείνει:

«Η κατάργηση του region locking από τις κονσόλες μας που ήδη βρίσκονται στην αγορά είναι τεχνικά δύσκολη και αν το δούμε ρεαλιστικά μάλλον μη πραγματοποιήσιμη. Όμως, σε ό,τι αφορά το NX, και με δεδομένη την γνώμη των καταναλωτών και τις προτάσεις από την αγορά, αν και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί επίσημα ακόμα, βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας για το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τυχόν προβλήματα ή όχι.»

Αν και αυτή η δήλωση απέχει πολύ από μία επίσημη αποδοχή της κατάργησης του region locking δεν παύει να είναι ένα θετικό σημάδι.

Η Nintendo εξετάζει σοβαρά η επόμενη κονσόλα NX να είναι region-free

| Νέα | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων