Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πωλήσεις των Amiibo

08 Μαΐ

Η καινούργια πλατφόρμα Amiibo της Nintendo στην κατηγορία “toy to life” που στην ουσία πρόκειται για φιγούρες εξοπλισμένες με τεχνολογία NFC(near field communication) chip που επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων στις συσκευές Wii U και New 3DS έχουν σπάσει ταμεία.

Η Nintendo ανακοίνωσε στην αναφορά τέλους του οικονομικού έτους 2015 πως ξεπέρασαν τα 10,5 εκατομμύρια κομμάτια σε πωλήσεις!

Την πρωτοκαθεδρία σαν αγορά την έχει η Αμερική που πουλήθηκε το 66% της ποσότητας που διανεμήθηκε από την Nintendo, ακολουθώντας η Ευρώπη με 20% και σε μικρότερο ποσοστό η Ιαπωνία με 11% και η Αυστραλία με 3%.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ακόμα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση από τις συγκεκριμένες φιγούρες αφού βρίσκονται συνεχώς σε έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Satoru Iwata δήλωσε δημόσια συγγνώμη για την συγκεκριμένη κατάσταση και εξήγησε πως το πρόβλημα βρίσκεται στην οργάνωση των παραγγελιών από τους διανομείς διότι ο χώρος στο ράφι είναι περιορισμένος και την παραγωγή στα εργοστάσια που δυσκολεύεται να καλύψει την ζήτηση.

Επίσης δήλωσε πως στόχος του οικονομικού έτους του 2016 είναι να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα και να υπάρχουν όλες οι φιγούρες διαθέσιμες στο κοινό.

πηγή 

 

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πωλήσεις των Amiibo

| Νέα | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων