Οικονομικά στοιχεία για το έτος 2015 της Capcom

08 Μαΐ

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος τελειώσαν για την capcom 31 Μαρτίου 2015.

Μειωμένες συνολικές πωλήσεις κατά 37,1%, αύξηση του εισοδήματος λειτουργίας κατά 2,7% από τον προηγούμενο χρόνο. Η κερδοφορία βελτιώθηκε κατά 16% μέσω βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας στο εσωτερικό της εταιρίας ( π.χ μείωση μισθοδοσίας, εσωτερική ανάπτυξη τίτλων, μείωση προϋπολογισμού για διαφήμιση).

Σήμερα η Capcom ανακοίνωσε πως οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν 37,1% με αποτέλεσμα στα 64,277 εκατομμύρια γιεν. Όσο για την κερδοφορία τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα είχαν άνοδο στα 10,582 εκατομμύρια γιεν ( πάνω 2,7% σε σχέση με πέρσι), τα καθημερινά ακαθάριστα έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 10,851 εκατομμύρια γιεν ( κάτω 0,9% σε σχέση με πέρσι). Το καθαρό κέρδος την συγκεκριμένη περίοδο ανήλθε στα 6,616 εκατομμύρια γιεν ( πάνω 92,1% από πέρσι).

Κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους στο τμήμα της ψηφιακής διανομής το Monster Hunter 4 και το Monster Hunter 4 Ultimate πούλησαν σύμφωνα με τις προβλέψεις και ο τίτλος Resident Evil Revelation 2 του οποίου η διανομή έγινε με ψηφιακό διαμοιρασμό επεισοδίων μαζί με κανονική διανομή κατάφερε να πουλήσει κοντά στο ένα εκατομμύριο. Επίσης η σταδιακή αύξηση της ψηφιακής διανομής επέφερε αποτελέσματα στην κερδοφορία της επιχείρησης, όμως το σύνολο των ψηφιακών πωλήσεων έπεσε σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι επειδή δεν υπήρχαν δυνατοί εμπορικά τίτλοι στην αγορά των έξυπνων συσκευών. Επιπλέον στον τομέα των συσκευών παιχνιδιών τύχης και τζόγου(pachislo model) έπεσε λόγω της καθυστέρησης και αναβολή της νομοθεσίας περί τζόγου από την επιτροπή Ασφάλειας και Επικοινωνίας. Σαν αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 37,1% σε σχέση με πέρσι.

Στον αντίποδα η κερδοφορία του συνολικού τζίρου είχε άνοδο κατά 2,7% επειδή η εταιρία προχώρησε στην μείωση του κόστους των πωλήσεων, μείωση γενικών και διοικητικών εξόδων όπως και αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων σε ένα βολικό και οικείο περιβάλλον για τον καταναλωτή.

Στο μέλλον προβλέπει η Capcom διεύρυνση των εσόδων της με την κυκλοφορία μεγάλων ονομάτων σε τίτλους, ενδυνάμωση των ψηφιακών πωλήσεων, βελτίωση του διοικητικού οικοδομήματος της εταιρίας με στόχο το σταθερό κέρδος και αύξηση των εσωτερικών παραγωγών για καλύτερη επιχειρηματική διαχείριση. Για τον επόμενο χρόνο η Capcom προβλέπει μέχρι τέλος Μαρτίου 2016 76,000 εκατομμύρια γιεν σε καθαρά κέρδη και 12,000 εκατομμύρια γιεν σε συνολικό τζίρο.

πήγη

Οικονομικά στοιχεία για το έτος 2015 της Capcom

| Νέα, Πωλήσεις | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων