Ο δημιουργός του NES συμμαχεί με το Μουσείο Strong of Play για να διατηρήσουν την ιστορία των Βιντεοπαιχνιδιών

21 Μαΐ

Πρέπει ομολογήσουμε ότι κανένας ειδικός του χώρου της καταγραφής της ιστορίας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον τομέα της ιστορίας των βίντεο παιχνιδιών. Είναι άδικο για μια βιομηχανία που διασκεδάζει εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου να μην έχει το δικό της αρχείο καταγραφής και συντήρησης όλων των παλαιών βίντεο παιχνιδιών.

Στην Ελλάδα ειδικά υπάρχουν φιλότιμες προσπάθειες από φίλους του χώρου που με δικά τους μηχανήματα και χρήματα προσπαθούν να περάσουν στην νέα γενιά την ιστορία των υπολογιστών και κονσολών που πέρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες από το εμπόριο.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το forum των retromaniax στον παρακάτω σύνδεσμο.

Στο θέμα της συγκεκριμένης είδησης ο Μασαγιούκι Ουεμάρα δημιουργός της ηλεκτρονικής πλακέτας του θρυλικού NES είναι στο Πανεπιστήμιο Ριτσουμεΐκαν στην Ιαπωνία, ήρθε σε συνεργασία με το Μουσείο Strong of Play στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης με στόχο την καταγραφή της ιστορίας των βίντεο παιχνιδιών. Η συνεργασία έχει στόχο να επιδείξει τι έχουν προσφέρει στην βιομηχανία τα βίντεο παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια και ένα τρόπο στην ίδια να συντηρεί την ιστορική μνήμη της.

uemara1

Masayuki Uemara:
“Αυτή η συνεργασία θα δίνει την δυνατότητα σε λόγιους και ερευνητές στην Ιαπωνία και Αμερική να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Επίσης πως είναι το καλύτερο δυνατόν να καταγραφεί και να συντηρηθεί η ιστορία της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών. Έχει προσφέρει πολλά αυτή η ιστορία στην κοινή κουλτούρα όλων μας. Μάζι πρέπει να βοηθήσουμε και να δείξουμε την ιστορία της Ιαπωνικής Βιομηχανίας στους επισκέπτες του Μουσείου Strong.” 

Μέρος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η έκθεση του NES και η επέτειος των 30 χρόνων του μηχανήματος. Η έκθεση θα συμπεριλαμβάνει φυσικά αντικείμενα, παιχνίδια ακόμα και συνεντεύξεις από τον ίδιο τον Ουεμάρα.

 

Ο δημιουργός του NES συμμαχεί με το Μουσείο Strong of Play για να διατηρήσουν την ιστορία των Βιντεοπαιχνιδιών

| Νέα | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων