Ο Iwata απαντά στους μετόχους της Nintendo. Ερώτηση Τέταρτη

18 Μαΐ

Μέτοχος: Από όσα μπορείτε να μας πείτε σήμερα, θα ήθελα να μας δώσετε μία ιδέα για το NX, τη νέα κονσόλα που θα εστιάζει σε videogames για την οποία είπατε ότι θα ανακοινώσετε λεπτομέρειες το 2016. Είναι πιθανό να το ανακοινώσετε αλλά και να βγει μέσα στο 2016; Θα αντικαταστήσει κάποια από τις υπάρχουσες κονσόλες ή θα λειτουργήσει σαν «τρίτος πυλώνας»; Ή μήπως πρέπει αρχικά να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τις οικιακές και τις φορητές κονσόλες ως διαχωρισμένες; Επίσης, το «N» από το «NX», σημαίνει «Nintendo»; Έχει η κωδική ονομασία κάποιο συγκεκριμένη νόημα;

Iwata: Δε θα ανακοινώσουμε καθόλου λεπτομέρειες για το NX μέχρι το 2016. Χρησιμοποίησα αυτήν την ονομασία στην κοινή συνδιάσκεψη με την DeNA την 17η Μαρτίου επειδή σκεφτήκαμε ότι η ανακοίνωση της συνεργασίας με την DeNA για να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση με τις έξυπνες συσκευές θα είχε ως αποτέλεσμα παρεξηγήσεις όπως «η Nintendo μετακινείται προς τις έξυπνες συσκευές επειδή είναι απαισιόδοξη για το μέλλον των game consoles.» Επέλεξα σκόπιμα να ανακοινώσω τόσο νωρίς την ανάπτυξη του NX επειδή ήθελα να επιβεβαιώσω το γεγονός ότι φτιάχνουμε μία νέα πλατφόρμα που θα εστιάζει στα videogames, ότι δεν έχουμε χάσει το πάθος μας όσον αφορά στο μέλλον των κονσολών και το ότι έχουμε λαμπρές ιδέες για αυτές. Αν και δε μπορώ να σας πω πότε θα κυκλοφορήσει, ούτε άλλες λεπτομέρειες για το σύστημα, από τη στιγμή που έχω πει ότι πρόκειται για μία «πλατφόρμα που εστιάζει στα videogames με μια ολοκαίνουρια βασική ιδέα», αυτό σημαίνει ότι δεν σκοπεύουμε να γίνει ένας απλός αντικαταστάτης για το 3DS ή το Wii U.

Η ερώτησή σας επίσης περιείχε το «αν θα πρέπει να θεωρούμε ενιαίες τις οικιακές και τις φορητές κονσόλες». Όταν έχουμε να κάνουμε με το πώς οι άνθρωποι παίζουν videogames, η κατάσταση έχει γίνει αρκετά διαφορετική, ειδικά μεταξύ της Ιαπωνίας και της Αμερικής. Αφού εμείς πάντα σκεφτόμαστε πώς να δημιουργήσουμε μία νέα πλατφόρμα που θα γίνει αποδεκτή από το μέγιστο δυνατό αριθμό ανθρώπων ανά τον κόσμο, θα θέλαμε να τους προσφέρουμε μία «πλατφόρμα που εστιάζει στα videogames με μια ολοκαίνουρια βασική ιδέα» λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος όπου παίζουν οι άνθρωποι, το οποίο διαφέρει από χώρα σε χώρα. Αυτά μπορώ να πω σήμερα.

Επί τη ευκαιρία, επειδή συχνά ακούγαμε την ερώτηση αν θα κάνουμε νέες ανακοινώσεις για το NX, για εφαρμογές για έξυπνες συσκευές και για το QoL (Quality of Life) σε αυτήν την Ε3, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δε θα μιλήσουμε καθόλου για τα σχέδιά μας για τις έξυπνες συσκευές ή το QoL εκεί επειδή, για εμάς, η Ε3 είναι ένα δρώμενο αφιερωμένο κυρίως σε κονσόλες για videogames. Επίσης, επειδή έχουμε πει ότι νέες πληροφορίες για το NX θα έρθουν το 2016, ελπίζω να είναι κατανοητό ότι αν περιμένετε να μιλήσουμε για το NX στην επικείμενη E3, θα απογοητευτείτε.

Ερώτηση Τρίτη Ερώτηση Πέμπτη

Πηγή

Ο Iwata απαντά στους μετόχους της Nintendo. Ερώτηση Τέταρτη

| Νέα, Οικονομικά | 0 Comments
About The Author
- Παναγιώτης Βελώνιας, a.k.a. FoM (και FoMPerama). Ξεκίνησε με ένα Gameboy και λάτρεψε το κατά πολλούς απαίσιο Super Mario Land. Αλλά ήταν το πρώτο που είχε παίξει! Πήρε Nintendo 64, Gamecube, Wii, DS, 3DS, Wii U και new 3DS Majora’s Mask Edition. Αμετανόητος Νιντεντάς. Στον ελεύθερο χρόνο του (από τα games) μπορεί να διδάσκει Αγγλικά. Αγαπάει όλα τα Nintendo Franchises εξίσου, αλλά αν του είχαν πιστόλι στο κεφάλι για να διαλέξει μόνο ένα παιχνίδι ως το αμέσως επόμενο από τη Nintendo, θα ήταν το F-Zero. It’s been too damn long. Επίσης, έχει αγοράσει και μαθαίνει Ocarina. Αλήθεια.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων