Συνέντευξη: Ο Daisuke Yamamoto από την GungHo μιλάει για το Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

29 Μαΐ

Puzzle-and-Dragons-Super-Mario-Bros-Edition

H Nintendo πρόσφατα κυκλοφόρησε το Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition and Puzzle & Dragons Z στο Nintendo 3DS. Πρόκειται δηλαδή για δύο παιχνίδια σε μία συσκευασία που περιέχει όχι μόνο το πιο διάσημο παζλ RPG των τελευταίων χρόνων αλλά επιδεικνύει και την μοναδική άποψη της Nintendo σε αυτό το είδος παιχνιδιών εμπλουτισμένη με τους χαρακτήρες από τον κόσμο του Μανιταροβασιλείου.  Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον παραγωγό του παιχνιδιού, τον Daisuke Yamamoto, για το παιχνίδι και παραδέχθηκε ότι ένιωσε πολύ τυχερός που μπόρεσε να εργαστεί μαζί με έναν ζωντανό θρύλο όπως είναι ο Shigeru Miyamoto.

“Yamamoto: «Δώσαμε όλη μας την προσοχή για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το παιχνίδι με όσο το δυνατό πιο αληθοφανή στοιχεία παρμένα από τον μοναδικό κόσμο του Super Mario που τόσο πολύ αγαπάμε. Γενικότερα, είχαμε μία μεγάλη ελευθερία κινήσεων ως προς το σχεδιασμό του gameplay.  Σταθήκαμε τυχεροί και μπορέσαμε να έχουμε απ’ευθείας συζητήσεις με τον κύριο Miyamoto ανταλλάσσοντας εποικοδομητικές απόψεις –ήταν καταπληκτικά!  Φανταστείτε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι μαζί με έναν τόσο διάσημο, παγκοσμίου φήμης, σχεδιαστή!”

Το Puzzle & Dragons ως παιχνίδι δεν χρειάζεται μεγάλες εισαγωγές.  Πρωτοκυκλοφόρησε στα smartphones και από τότε έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Ιαπωνία.  Το δέλεαρ πηγάζει από τον μοναδικό του συνδυασμό της φιλοσοφίας των παζλ με ένα εκπληκτικά δομημένο σύστημα στρατηγικής στα πλαίσια των RPG παιχνιδιών.

Yamamoto: “Το Puzzle & Dragons, είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει με αυτά του τύπου «ταίριαξε τρία σύμβολα ή χρώματα», με κατανοητό χειρισμό που όμως σε πηγαίνει λίγα βήματα παρακάτω, επιτρέποντάς σου ταυτόχρονα να χαθείς μέσα σε ένα μαγικό κόσμο περιπέτειας, αινιγμάτων, εκπαίδευσης τεράτων και όλα αυτά με αρκετή δόση στρατηγικής σε στυλ RPG.”.

Στην έκδοση για το 3DS ο σκοπός της εταιρίας  GungHo ήταν να μπορέσει να προσελκύσει παίχτες που δεν έχουν πρόσβαση σε smartphone και να κάνει το παιχνίδι όσο πιο εθιστικό γίνεται.

Yamamoto: “Εκεί που δώσαμε ιδιαίτερη σημασία ήταν στο πως θα μπορούσαμε να μεγιστοποιήσουμε την ικανοποίηση του παίχτη καθώς παίζει το παιχνίδι μας. Δημιουργήσαμε την έκδοση για το 3DS γιατί θέλαμε και τα μικρά παιδιά που ακόμα δεν έχουν smartphones αλλά και τους μεγαλύτερους που συνήθως χρησιμοποιούν μόνο φορητές κονσόλες για τη διασκέδασή τους, να μπορέσουν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τον κόσμο του Puzzle & Dragons.  Με την διπλή οθόνη μάλιστα, μπορέσαμε να αποδώσουμε αληθοφανή κίνηση σε όλα τα τέρατα.”

Το εγχείρημά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Puzzle & Dragons Z κυκλοφόρησε ως μεμονωμένος τίτλος στην Ιαπωνία πριν από αρκετό καιρό και αναδείχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία.  Αυτή η επιτυχία έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στην συνεργασία της Nintendo με την GungHo στο Super Mario Bros. Edition.  Αν και τα δύο παιχνίδια συνυπάρχουν σε μία συσκευασία ο Yamamoto διευκρινίζει ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές εμπειρίες σε ό,τι αφορά το gameplay.

Yamamoto: “To gameplay στο Puzzle & Dragons Z εστιάζει στα RPG στοιχεία – στη διασκέδαση που προσφέρει η σταδιακή ανάπτυξη δυνατοτήτων των χαρακτήρων – ενώ με το Puzzle & Dragons Super Mario Edition δίνεται περισσότερη βαρύτητα στα παζλ στοιχεία.”

Τα δύο παιχνίδια θα μπορούσαν κάλλιστα να κυκλοφορήσουν ξεχωριστά στην δυτική αγορά αλλά η GungHo ήθελε να εισάγει τη σειρά δυναμικά προσφέροντας αυτό τον εκπληκτικό συνδυασμό δύο υπέροχων τίτλων σε μία και μόνο συσκευασία επιτυγχάνοντας μία μοναδική οικονομική προσφορά.

Yamamoto: “Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να πείσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται να δοκιμάσουν το παιχνίδι μας.”

Πηγή

Συνέντευξη: Ο Daisuke Yamamoto από την GungHo μιλάει για το Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

| 3DS, Συνέντευξη | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων