Ανάλυση εσόδων της Nintendo για το Οικονομικό έτος 2015

27 Απρ

nintendo2-656x368

Έχουμε στα χέρια μας τις πληροφορίες για τα έσοδα της Nintendo από το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου. Διαβάστε την πλήρη ανάλυση παρακάτω:

(1) Οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, 2016

Κατά τη διάρκεια του Ο.Ε. που έληξε στις 31 Μαρτίου, για το Nintendo 3DS, τα Animal Crossing: Happy Home Designer και Pokémon Super Mystery Dungeon κυκλοφόρησαν παγκόσμια και έγιναν επιτυχίες, πουλώντας 3,04 και 1,22 εκατομμύρια αντίτυπα αντίστοιχα. Υπήρχαν επίσης πολλαπλοί επιτυχημένοι τίτλοι από τρίτους κατασκευαστές. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης μεγάλων τίτλων όπως τα Pokémon Omega Ruby/Pokémon Alpha Sapphire και Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, τα οποία έδωσαν ζωντάνια στο 3DS το προηγούμενο Ε.Ο., οι παγκόσμιες πωλήσεις του υλισμικού και του λογισμικού του Nintendo 3DS ήταν 6,79 και 48,52 εκ. αντίστοιχα.

Όσον αφορά το Wii U, το Splatoon πούλησε 4,27 εκ. αντίτυπα και το Super Mario Maker 3,52 καθιστώντας και τα δύο μεγάλες επιτυχίες που συνεισέφεραν στην αναζωογόνηση της πλατφόρμας Wii U. Επιπλέον, το The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως το Μάρτιο, είχε καλό ξεκίνημα. Οι παγκόσμιες πωλήσεις υλισμικού και λογισμικού για το Wii U έφτασαν τα 3,26 και 27,36 εκ. αντίστοιχα.

Μαζί με τα παραπάνω, οι πωλήσεις των amiibo συνέχισαν να διατηρούν κινητικότητα και είχαν ισχυρή απόδοση παγκοσμίως. Οι φιγούρες και οι κάρτες πούλησαν περίπου 24,70 και 28,90 εκ. αντίτυπα αντιστοίχως. Επιπλέον, οι πωλήσεις επιπλέον DLC για τα Nintendo 3DS και Wii U αυξήθηκε και οι συνολικές ψηφιακές πωλήσεις έφτασαν τηνα ξία των 43,9 δις yen. Επιπλέον, η πρώτη μας εφαρμογή για τα κινητά, το Miitomo, κυκλοφόρησε παγκοσμίως το Μάρτιο και ξεκίνησε καλά. Ως εκ τούτου, οι καθαρές πωλήσεις ήταν στα 504,4 δις yen (εκ των οποίων οι πωλήσεις από το εξωτερικό ήταν 368,9 δις yen, ή ποσοστό που αντιστοιχεί στο 73,1% των συνολικών πωλήσεων) και τa λειτουργικά έσοδα ήταν 32,8 δις yen. Λόγω επανεξέτασης του κεφαλαίου σε χώρες του εξωτερικού, οι ζημίε από το συνάλλαγμα ήταν συνολικά 18,3 δις yen. Έτσι λοιπόν, το συνηθισμένο εισόδημα ήταν 28,7 δις. yen και τα κέρδη που αντιστοιχούν σε ιδιοκτήτες της μητρικής ήταν 16,5 δις yen.

(2) Προοπτικες Οικονομικού Έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου, 2017

Για το Nintendo 3DS, θα κυκλοφορήσουμε τα Pokémon Sun/Pokémon Moon παγκοσμίως το χειμώνα του 2016 (γιορτές του 2016 σε Η.Π.Α. και στα τέλη του 2016 σε Ευρώπη). Αυτοί είναι οι τελευταίοι τίτλοι της σειράς Pokémon, που έχει πουλήσει 200 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως από την αρχή της σειράς 20 χρόνια πριν. Θα κυκλοφορήσουμε επίσης μια συστάδα τίτλων, που περιλαμβάνουν τα Kirby: Planet Robobot και Metroid Prime: Federation Force. Πολυαναμενόμενοι τίτλοι από τριτες εταιρίες είναι επίσης στο πρόγραμμα κυκλοφορίας.

Με την κυκλοφορία αυτών των τίτλων, θα αναζωογονήσουμε την πλατφόρμα και θα επεκτείνουμε το κοινό μας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και νεότερων πελατών.

Για τις επιχειρήσεις μας στα αφοσιωμένα συστήματα παιχνιδιών, η Nintendo αναπτύσσει μια πλατφόρμα gaming με κωδική ονομασία ΝΧ και μια ολοκαίνουρια ιδέα. Το ΝΧ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το Μάρτιο του 2017.

Όσο για τα amiibo, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη γραμμή των προϊόντων για να διατηρήσουμε την ορμή. Ταυτόχρονα, θα στοχεύσουμε να επεκτείνουμε περισσότερο τις πωλήσεις, προσφέροντας νέες εμπειρίες gaming με τη χρήση των amiibo.

Για τις επιχειρήσεις επιπλέον περιεχομένου, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε επιπλέον DLC που αναβαθμίζουν τα χαρακτηριστικά του κάθε παιχνιδιού. Πιστεύουμε πως αυτό θα κρατήσει το ενδιαφέρον στα παιχνίδια και θα διατηρεί τη δημοτικότητά τους. Επίσης, στις επιχειρήσεις έξυπων συσκευών, μετά το Miitomo, θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε νέες εφαρομογές για να επεκτείνουμε τη βάση εσόδων μας ως επιχείρηση.

Με βάση αυτές τις προσπάθειες, προβλέπουμε, για το Ο.Ε. που λήγει στις 31 Μαρτίου, 2017, καθαρές πωλήσεις της τάξης των 500 δις yen, λειτουργικά έσοδα 45 δις yen και συνηθισμένο εισόδημα 45 δις yen και κέρδη που αντιστοιχούν σε ιδιοκτήτες της μητρικής 35 δις yen.

Συνολικές πωλήσεις Wii U/3DS/Wii/DS σε εκατομμύρια:

Wii U: 12,80 υλισμικού, 84,04 λογισμικού
3DS: 58,85 υλισμικού, 274,18 λογισμικού
Wii: 101,63 υλισμικού, 914,28 λογισμικού
DS: 154,02 υλισμικού, 948,23 λογισμικού

Source

Ανάλυση εσόδων της Nintendo για το Οικονομικό έτος 2015

| 3DS, amiibo, DLC, DS, Nintendo, Wii, Wii U, Νέα, Οικονομικά | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων