Το Axiom Verge έρχεται 1 Σεπτεμβρίου στο Wii U

18 Αυγ
Το Axiom Verge έρχεται 1 Σεπτεμβρίου στο Wii U

Το Axiom Verge έρχεται Wii U την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα, σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική. Ο δημιουργός Tom Happ ανακοίνωσε τα νέα σε ένα blog.

Ο Happ λέει πως το Axiom Verge θα είναι ίσως το καλύτερο στο Wii U. Είναι η μόνη έκδοση για κονσόλα με leaderboards για το Speedrun Mode και επίσης είναι εφικτό να παίξει κανείς με την τηλεόραση κλειστή, ή να έχει το χάρτη στο GamePad.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Happ, καθώς και μερικά screenshots του παιχνιδιού από το eShop.

Axiom Verge Screenshots

Το Post του Happ στο blog για το Axiom Verge:

Περίμενα αρκετό καιρό για να μπορέσω να πω αυτό: Το Axiom Verge θα έρθει στο Wii U στη 1 Σεπτεμβρίου σε Βόρειο Αμερική και Ευρώπη!

Όταν ανακοίνωσα αρχικά το Axiom Verge περίπου 4 χρόνια πριν, υπήρχε τρομερός ενθουσιασμός από τους φίλους της Nintendo, οι οποίοι περίμεναν χρόνια ένα αληθινό 2D action/adventure/exploration game σε στυλ Metroid. Εξ’αιτίας κάποιων τεχνικών θεμάτων, ωστόσο, δεν μπορούσα να το φέρω αμέσως σε κάποια κονσόλα της Nintendo. Κάποιοι άνθρωποι ήταν δικαίως εκνευρισμένοι:

Actiom Verge - Metroid

Τα παιχνίδια της Nintendo των παιδικών μου χρόνων είναι αυτά που με ενέπνευσαν να φτιάξω το Actiom Verge. Το Metroid είναι μία από τις πιο εμφανείς επιρροές, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολλές περισσότερες οι επιρροές αυτές. Το Axiom Verge βασικά ξεκίνησε σα μια εξάσκηση στο game design. Ήθελα να αποδομήσω τα αγαπημένα μου παιχνίδια από τα νιάτα μου και να δω τι θα γινόταν αν έπαιρνα τα καλύτερα στοιχεία από το καθένα και τα έβαζα μαζί. Το grapple hook του Bionic Commandο και το Yo-Yo του Blaster Master και του Shatterhand. Ήθελα να δω αν θα ταίριαζαν μαζί – και εξίσου βασικό, τι δε θα δούλευε.

Αλλά η επιρροή των παλιών παιχνιδιών δε σταματάει εκεί. Θυμάστε τα glitches που εμφανίζονταν στο παιχνίδι αν η σκόνη έμπαινε στο cartidge; Θυμάστε το Game Genie;

Αγαπούσα να παίζω γύρω από αυτό το πράγμα. Αγαπούσα να βλέπω το τι θα γινόταν αν ξεκινούσα ένα παιχνίδι και μετά έβγαζα το cartidge. Με ενθουσίαζε σαν παιδί και μπορούσα περπατήσω μέσα από έναν glitched τοίχο σε μια περιοχή που ποτέ δεν υπήρχε σκοπός στο παιχνίδι να δει κανείς. Ή μπορούσα να κάνω τους εχθρούς να συμπεριφέρονται περίεργα. Μερικές φορές το παιχνίδι πάγωνε και μερικές φορές έκανε κάτι χρήσιμο, αλλά εγώ απλά αγαπούσα το να πειραματίζομαι με όλα αυτά. Έτσι έβαλα το glitching σαν τον κυρίαρχο μηχανισμό στο παιχνίδι.

Υπάρχει επίσης μια ακόμη βαθιά σύνδεση ανάμεσα στο Axiom Verge και στη Nintendo. O Dan Adelman, που δούλευε μαζί μου στον τομέα business και marketing του Axiom Verge για τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα, ήταν αυτός που ξεκίνησε τα indie games business στη NOA πριν 10 χρόνια περίπου. Βοήθησε πάρα πολλούς indies να κάνουν την αρχή τους από το World of Goo στο Cave Story και το Shovel Knight.

Για τόσους πολλούς λόγους, το Axiom Verge ανήκει πραγματικά σε μια κονσόλα της Nintendo. Μόνο εξ’ αιτίας της εκπληκτικής τεχνικής επιδεξιότητας των Blitwork καταφέραμε να το κάνουμε αυτό και τους είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη δουλειά τους στο pixel-perfect port. Παρ’ όλο που το παιχνίδι κυκλοφορεί για ένα μικρό διάστημα σε άλλα συστήματα, η Wii U έκδοση είναι πιθανότατα η καλύτερη. Είναι η μοναδική έκδοση σε κονσόλα που υποστηρίζει leaderboards για το Speedrun Mode. Και το Wii U GamePad θα επιτρέψει στον κόσμο να βλέπει το χάρτη του κόσμου ανά πάσα στιγμή χωρίς να διακόπτει το παιχνίδι με Pause – ή να παίζει με κλειστή τηλεόραση.

Πήρε αρκετό καιρό να έρθει, αλλά το Axiom Verge είναι επιτέλους σπίτι.

Πηγή 1 Πηγή 2

Το Axiom Verge έρχεται 1 Σεπτεμβρίου στο Wii U

| eShop, indies, Wii U, Νέα | 0 Comments
About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων