Διορία 30 ημερών στη Nintendo για τις πολιτικές εγγύησης

02 Μαΐ
Διορία 30 ημερών στη Nintendo για τις πολιτικές εγγύησης

Κι άλλοι προβλήματα έρχονται να προστεθούν στα νομικά κυνηγητά της Nintendo για τις πρακτικές της.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι πολιτικές της σχετικά με την εγγύηση.

 

Ο νέος νομικός πονοκέφαλος της Nintendo

Το Απρίλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Εμπορίου των Η.Π.Α. προειδοποίησε έξι εταιρείες σχετικά με παραβιάσεις δικαιωμάτων του καταναλωτή σχετικά με την εγγύηση. Ο ιστότοπος Motherboard ανέφερε πως ανάμεσά στις Sony, Microsoft, Hyundai, HTC και ASUS είναι και η Nintendo

Μέσω επιστολών, το Συμβούλιο δηλώνει πως είναι παράνομο και παραπλανητικό να ακυρώνεται η εγγύηση ενός προϊόντος αν επισκευαστεί από τρίτους. Συνήθως αυτές οι πληροφορίες σχετικά με την ακύρωση της εγγύησης εμφανίζονται στα συμφωνητικά χρήστη ή στα βιβλία οδηγιών.

Στην ουσία, αυτές οι πρακτικές παραβιάζουν το διάταγμα των Magnusson-Moss του 1975 σχετικά με την εγγύηση των προϊόντων. Σύμφωνα με αυτήν, οι κατασκευαστές που χρεώνουν πάνω από $5 για ένα προϊόν δε μπορούν να θέσουν περιορισμούς στην εγγύηση μιας συσκευής.

Μερικά αποσπάσματα της επιστολής παρατίθενται παρακάτω:

Η επιστολή αυτή σας ειδοποιεί πως παραβιάσεις των διαταγμάτων σχετικά με την εγγύηση μπορεί να καταλήξουν σε νομικές δράσεις. Οι ερευνητές μας έχουν αντιγράψει και διατηρήσει τις σχετικές online σελίδες σας και πρόκειται να ελέγξουμε και τα γραπτά κείμενά σας σχετικά με το θέμα της εγγύησης μετά από 30 ημέρες. Θα πρέπει να ελέγξετε το σχετικό διάταγμα και, αν είναι απαραίτητο, να αλλάξετε τις πρακτικές σας ώστε να συνάδουν με τις απαιτήσεις του διατάγματος. Η επιστολή αυτή δεν αφαιρεί το δικαίωμα του συμβουλίου να αναλάβει δράση νομικά και να απαιτήσει υπακοή και χρηματικές αποζημιώσεις από την εταιρεία σας αν υπάρχουν παραβιάσεις.

Η εγγύηση, όπως την εννοείτε, υπονοεί πως ο καταναλωτής ενεργεί λογικά μόνο αν αξιοποιήσει όποιες υπηρεσίες ορίζει η εταιρεία σας. Αυτό είναι παραπλανητικό και απαγορεύεται.

Όπως βλέπετε και παραπάνω, δίνεται στις εν λόγω εταιρείες διορία 30 ημερών να αλλάξουν τις πολιτικές εγγύησης. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα πρόσφατα νομικά προβλήματα της Nintendo.

 

 

Πηγή

Διορία 30 ημερών στη Nintendo για τις πολιτικές εγγύησης

| Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων