Φήμη: Οι Kensuke Tanabe και Retro είναι στα μαχαίρια, Sakamoto για παραγωγός της NCL

04 Μαρ

retro studios logo

O Kensuke Tanabe συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τη Retro Studios. Δουλεύοντας με την εταιρία, ο Tanabe ήταν παραγωγός ή συμπαραγωγός για όλα τα παιχνίδια της – τα Metroid Prime και Donkey Kong Country. Τώρα όμως, δεν τα πάνε και πολύ καλά, σύμφωνα με το Liam Robertson.

Πέρσι, ερεύνησα σχετικά. Έπρεπε να μιλήσω με πολλούς δημιουργούς που συνεργάστηκαν μαζί του. Ο τρόπος που περιέγραψαν τον τρόπο διοίκησής του ήταν συναρπαστικός. Οι λέξεις του έφεραν στο μυαλό μου μια φιγούρα όπως τον Gordon Ramsey που παλεύει για την τελειότητα και επικρίνει οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται. Είναι δύσκολο να εκφράσω τις εντυπώσεις μου χωρίς να αποτυπώσω τα όσα μου είπαν εμπιστευτικά, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ.

Η πλειονότητα όσων μίλησα για τις εμπειρίες τους με τον Tanabe μου είπαν ιστορίες όπου συχνά εκρήγνυτο με πάθος σε κάποιους σχεδιαστές όταν κάποιος από αυτούς έκανε κάτι το οποίο το θεωρούσε ο ίδιος λάθος, ή αν τολμούσε να αμφισβητήσει κάποια δημιουργική του απόφαση.

Κανείς τους δε μίλησε με κακία, όμως. Απεναντίας, τον περιέγραψαν ως ικανό δημιουργό και ηγέτη αν και αρκετά φλογερή προσωπικότητα. Αν σας θυμίζει τον χαρακτήρα του J. K. Simmons από το Whiplash, δεν είναι και πολύ λανθασμένη εντύπωση, αν και λείπουν τα ιπτάμενα έπιπλα και τα ψυχολογικά βασανιστήρια.

Μετά τη συνεργασία με τον Tanabe στο Tropical Freeze,κάποιοι εργαζόμενοι στη Retro δεν ήταν ευτυχισμένοι. Η διοίκηση της Retro μίλησε στην NCL για την κατάσταση και ζήτησαν περισσότερη αυτονομία και ελευθερία.

Η Nintendo υποτίθεται οτι απάντησε σε κάποια από τα ζητήματα της Retro. Απομάκρυναν τον Tanabe…αλλά κάποιος άλλος πήρε τη θέση του από την NCL. Εδώ δεν είναι και πολύ σίγουρος ο Robertson αν και μπορεί να είναι ο Yoshio Sakamoto. Ο Sakamoto έχει προφανώς μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της σειράς Metroid. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως η Retro δουλεύει σε ένα νέο τίτλο Metroid. Ο Sakamoto είχε ανάμιξη και με το Tomodachi Life και το 2014 μίλησε πως ήθελε να δημιουργήσει «νέες εμπειρίες» αντί για παραδοσιακά παιχνίδια.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Robertson εδώ.

Πηγή

Φήμη: Οι Kensuke Tanabe και Retro είναι στα μαχαίρια, Sakamoto για παραγωγός της NCL

| Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων