H Capcom μας δίνει πληροφορίες για τα Ace Attorney – Dual Destinies και Ace Attorney 6

29 Φεβ

ace-attorney-62-656x314

Το τελευταίο τεύχος του Nintendo Dream περιέχει μια μεγάλη συνέντευξη με τους Takeshi Yamazaki και Motohide Eshiro της Capcom για να μιλήσουν για το Ace Attorney. Οι δυο τους παρείχαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies και Ace Attorney 6. Η συνέντευξη ήταν πολυσέλιδη, οπότε παρακάτω θα βρείτε μια περίληψη.

Η πιο δύσκολη άποψη του Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies ήταν η αλλαγή πλατφόρμας από DS σε 3DS. Εκείνο τον καιρό, η Capcom δίσταζε γιατί δεν ήξερε αν θα έπρεπε να κρατήσει τη σειρά σε 2D ή να την κάνει 3D. Επειδή όμως το κεντρικό σημείο του 3DS ήταν η 3D προοπτική, αποφάσισαν να κυνηγήσουν το δεύτερο.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το Ace Attorney Investigations. Ο τίτλος πήρε περισσότερο χρόνο να αναπτυχθεί γιατί έπρεπε να αναπτύξουν νέους μηχανισμούς εκ θεμελίων. Ωστόσο, για το Ace Attorney Investigations 2, η βάση του παιχνιδιού ήταν έτοιμη, οπότε εστίασαν περισσότερο στο σενάριο.

Πίσω στο Dual Destinies, όπως ίσως γνωρίζετε, ο Shu Takumi ήταν απασχολημένος με το Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney, οπότε δεν είχε μεγάλη ανάμιξη. Η Capcom ήθελε να φροντίσει πως τα γραφικά του Ace Attorney 5 δε θα ήταν κατώτερα σε σχέση με το crossover side game.

Η Capcom έπρεπε να είναι προσεκτική στην ισορροπία μεταξύ art design και 3D γραφιών και γι’αυτό δε βασίστηκαν στον κλασικό σχεδιαστή χαρακτήρων Tatsuro Iwamoto (ο οποίος φαίνεται να εργάζεται ως freelance). Αντίθετα, στράφηκαν στον Takuro Fuse που εργάζεται στην εταιρία ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν πιο εύκολα. Εφόσον το Dual Destinies ήταν η  πρώτη ανάμιξη του Fuse με τη σειρά, είχε δυσκολίες με τα σχέδια των χαρακτήρων που έπρεπε να ταιριάζουν με το σύμπαν του Ace Attorney και τότε ο Eshiro του έδινε συμβουλές. Με την ανάπτυξη του Ace Attorney 6, θα πρέπει να έχει συνηθίσει, οπότε δε θα χρειάζεται τόση βοήθεια.

Το Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies δημιουργήθηκε πολύ καιρό μετά το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Εξ’ αιτίας αυτού, η Capcom έπρεπε να κάνει αίσθηση όχι μόνο με την επιστροφή του Phoenix ως δκηγόρου, αλλά να μην κλέψει την παράσταση από τον Apollo ο οποίος είχε ιδρυθεί ως ο νέος πρωταγωνιστής. Το πρόβλημα ηταν το πώς θα κάνεις τέτοια αίσθηση και με τους δύο. Τότε αποφασίστηκε η ιστορία του Dual Destinies ναι είναι η «Κατάρρευση του Δικαστικού Συστήματος» και το πώς πρέπει και οι δυο τους να εργαστούν για να το επαναφέρουν.

Πολλοί θαυμαστές στην Ιαπωνία συγκινήθηκαν από την ιστορία της ανάπτυξης του Apollo στο Dual Destinies και τώρα είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες στην ιαπωνική Ace Attorney fan base. Ο Apollo έλαβε δυνατές ζητωκραυγές όταν ακούστηκε το όνομά του στα πρόσφατα Ace Attorney events και ήρθε πρώτος σε δημοσκοπήσεις δημοφιλίας χαρακτήρων. Απέκτησε κάποια δημοτικότητα μετά το Apollo Justice: Ace Attorney, αλλά η δική του ιστορία δεν εξερυνήθηκε αρκετά εκεί. Γι’ αυτό η ομάδα αποφάσισε να τον αναπτύξει περισσότεερο στο Dual Destinies, που έγινε επιτυχία. Η προσθήκη της Athena Cykes ως νεότερή του βοήθησε την ιστορία.

Μετά την κυκλοφορία του Dual Destinies, ο Yamazaki εξαντλήθηκε και ήθελε να εγκαταλείψει τη σειρά Ace Attorney. Τότε ο Eshiro πήρε μερικές πρωτοβουλίες για να τον κάνει να γυρίσει. Το πρώτο βήμα ήταν να τον φέρει στη San Diego Comic-Con, όπου συνάντησε ενθουσιώδεις θαυμαστές που ήθελαν το αυτόγραφό του και μερικοί είχαν μάθει Ιαπωνικά για να παίξουν το Ace Attorney Investigations 2 (που δεν κυκλοφόρησε στη Δύση). Στη συνέχεια κουβάλησε το Yamazaki σε μια συνέντευξη τύπου στην Taiwan γιατί ο Eshiro γνωρίζει πως η Ασία έχει πολύ ενθουσιασμό από τον καιρό που ήταν επικαφελής του Devil May Cry για το PlayStation 3. Ο κύριος στόχος για τα δύο αυτά βήματα ήταν να δώσει στο Yamazaki την ενέργεια του ενθουσιασμού από το εξωτερικό (Comic-Con) και τα media (Taiwan). Το πέτυχε και στο τέλος ο Yamazaki ο ίδιος είπε πως ήθελε να κάνει το Ace Attorney 6.

Ο Eshiro αναρωτήθηκε για την κατάσταση στη συνέντευξη. Πιστεύει πως ο Yamazaki εξαντλήθηκε λόγω των πολλών ευθυνών του στο Ace Attorney – Dual Destinies, όσον αφορά το σενάριο και το σύστημα του παιχνιδιού. Στην αρχή ο Eshiro σκέφτηκε να έθεταν δύο ίσους διευθυντές, φοβόταν όμως πως η ομάδα θα είχε δυσκολία στο ποιό διευθυντή να ρωτούσαν για καθοδήγηση. Τώρα, κάτω από το Yamazaki υπάρχει ο υποδιευθυντής του Ace Attorney 6, ο Takuro Fuse. Ο Fuse είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής, οπότε θα εστιάσει σε γραφικά και gameplay, ενώ ο Yamazaki θα εστιάσει κυρίως στο σενάριο.

Η Capcom επίσης εργάζεται στο Ace Attorney 6 βασισμένη σε αντιδράσεις των θαυμαστών από το Dual Destinies, όπως το οτι το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο και περισσότερο Apollo. Οι γνώμες πάνω στο Tokyo Game Show demo είπαν κυρίως πως ήταν ενδιαφέρον, αλλά το σύστημα Spirit Vision ήταν πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω του χρόνου που απαιτειται για την επίλυσή του. Η Capcom σκοπεύει να βελτιώσει τις συμβουλές στις μελλοντικές εκδόσεις.

Ο τρόπος που ενσωμάτωσαν το Spirit Vision system ήταν παρόμοις με τον τρόπο που έφτιαξαν το Logic Chess system στο Ace Attorney Investigations 2. Ο λόγος που έβαλαν το Spirit Vision ήταν για να δείξουν τα γεγονότα από την άποψη του θύματος και το πώς τα αισθήματά του μπορεί να είναι τα δυνατότερα στοιχεία σε μια υπόθεση δολοφονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα τα όσα ένιωσε το θύμα να μην εξηγούν τα πάντα, καθώς μπορεί να ξεγελάστηκε.

Η δράση και η κίνηση στο Ace Attorney 6 θα είναι καλύτερη από το Dual Destinies. Ο χορός της Leifa από το TGS demo είναι ένα παράδειγμα.

Στο Dual Destinies, ο Phoenix απεικονίστηκε ως ο πρωταγωνιστής, ενώ ο Apollo ήταν περισσότερο ένας σημαντικός άξονας της ιστορίας. Με το Ace Attorney 6 να λαμβάνει χώρα δε δύο χώρες, και οι δυο τους θα έχουν το ίδιο ποσοστό προσκηνίου ως πρωταγωνιστές στη χώρα που βρίσκονται.

Το Nintendo Dream κατέληξε να ρωτά αν θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις του παιχνιδιού, όπως το Fire Emblem Fates. Οι Eshiro και Yamazaki σχεδόν συμφώνησαν αλλά σταματησαν όταν τους είπαν πως θα έπρεπε να δημιουργήσουν περισσότερα επεισόδια για κάθε έκδοση. Αυτή η προσέγγιση θα απαιτούσε τουλάχιστον τέσσερα ακόμη χρόνια.

Είπαν επίσης πως τα 3D μοντέλα στο Ace Attorney 6 γίνονται απο την αρχή και έχουν καλύτερες εκφράσεις προσώπου.

Το Ace Attorney 6 θα λαμβάνει χώρα αμέσως μετά το Dual Destinies. Έτσι, στο παιχνίδι εμφανίζεται όχι μόνο ο Phoenix, αλλά και οι Apollo και Athena.

Ο Eshiro πιστεύει πως η ηρωίδα του Ace Attorney, η Leifa είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Όταν τη σχεδίασε ο Fuse, δεν είχε ενστάσεις. Αναρωτήθηκε μόνο «Τι είναι αυτό στο πρόσωπό της; Τατουάζ ή σχέδιο;» Η απάντηση είναι τατουάζ. Η Leifa ως αντίπαλος του Phoenix, παρόλο που είναι ηρωίδα θα είναι κάτι φρέσκο για τη σειρά. Τυπικά, οι ηρωίδες βρίσκονται στο πλευρό του πρωταγωνιστή.

Ο δημοσιογράφος του Nintendo Dream παρατήρησε πως το βασίλειο και το όνομα της Leifa περιέχουν το Kurain. Ο Eshiro μάντεψε πως μάλλον ο δημοσιογράφος περιμένει κάτι, αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν οι προσδοκίες του δεν εκπληρώνταν. Ίσως περίμενε κάποια σύνδεση με το Kurain Village των Ace Attorney 1-3.

Μίλησαν επίσης για τη ροή της γραφής του σεναρίου. Αρχικά, ο Yamazaki αποφασίζει τη γενική κατεύθυνση. Ύστερα τη γυαλίζει μέσω συζητήσεων με τους άλλους συγγραφείς. Κάθε επεισόδιο έχει το δικό του συγγραφέα επικεφαλής. Οι ιδέες για τα επεισόδια συζητώνται αναμεταξύ των συγγραφέων για να σταθεροποιηθούν, δημιουργώντας την εικόνα της παράλληλης γραφής του σεναρίου.

Οι Yamazaki και Eshiro άφησαν μερικά τελικά μηνύματα για να κλείσουν τη συνέντευξη. Ο Yamazaki ανέφερε πως την ώρα της συνέντευξης, το Ace Attorney 6 δέχεται τις τελευταίες πινελιές. Θα είναι η μεγαλύτερη ανθολόγηση της σειράς Ace Attorney, ακόμα περισσότερο κι από το Dual Destinies όσον αφορά τις τεχνικές και τους χαρακτήρες. Ο Eshiro πρόσθεσε πως η Capcom συνεχίζει να αυξάνει την ποιότητα του παιχνιδιού και συνεχίζει να αυξάνει τον πήχυ για το πόσο καλογυαλισμένο πρέπει να είναι το παιχνίδι. Κάνουν νέα πειράματα με τη σώρευση διαφόρων τεχνικών. Όταν η ομάδα είναι ικανοποιημένη, θα μπορέσει να παραδώσει το νέο Ace Attorney σε όλους. Στοχεύουν  στην ιδέα της σειράς να «προδίδει τις προσδοκίες των πελατών με καλό τρόπο». Τέλος, η Capcom θα ήθελε να το κυκλοφορήσει νωρίς μέσα στο έτος, οπότε ο Eshiro ζήτησε από τους θαυμαστές να περιμένουν για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή

H Capcom μας δίνει πληροφορίες για τα Ace Attorney – Dual Destinies και Ace Attorney 6

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων