Η ιστορία πίσω απο τη «διαμάχη» σχετικά με τους επίμαχους διαλόγους του Fire Emblem Fates

06 Ιούλ

soleil

Μερικοί bloggers μυρίστηκαν κάτι ενδιαφέροντες διαλόγους που εμφανίζονται στο ολοκαίνουριο Fire Emblem If και έχουν βαλθεί να δουν ποιός θα πετύχει περισσότερα κλικ απο την ανύπαρκτη διαμάχη.

Ο αριθμός των ιστοτόπων και των blog που δημοσίευσαν τελείως στρεβλά άρθρα σχετικά με τον επίμαχο διάλογο, μερικά εκ των οποίων πριν καν αποκτήσουν αποδείξεις, είναι δυσθεώρητος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS, ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Η όλη διαμάχη περιστρέφεται γύρω απο δύο χαρακτήρες: Τον πρωταγωνιστή και τη Soleil (τον εικονιζόμενο εκεί ψηλά). [Σημείωση του μεταφραστή: Ως τώρα τα ονόματα των χαρακτήρων έχουν μεταφραστεί ως Kamui και Soleil στο διάλογο]. Η Soleil, η γυναίκα, είναι γνωστό οτι ερωτεύεται έυκολα άλλες γυναίκες, μερικές φορές μάλιστα λιποθυμά στο πεδίο της μάχης και μόνο με το που θα δει νόστιμα κοριτσόπουλα.

Σ’αυτό το σημείο, αξίζει να ξαναπούμε οτι οι πραγματικές σεξουαλικές προτιμήσεις της Soleil δεν είναι γνωστές (τουλάχιστον όχι ακόμα).

Εξαιτίας λοιπόν του προβλήματός της, η Soleil ζητά απο τον πρωταγωνιστή να τη βοηθήσει να ξεπεράσει την αδυναμία της προς τις άλλες γυναίκες, με κάθε τρόπο. Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί μαγεία για να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Soleil το φύλο όλων των χαρακτήρων, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια. Ο πρωταγωνιστής εξηγεί τις πράξεις του αργότερα, λέγοντας οτι η ψευδαίσθηση δε θα ήταν αποτελεσματική αν η Soleil γνώριζε εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί.

Η μαγεία τελικά εξαφανίζεται και η Soleil πλέον είναι άνετη με τις άλλες γυναίκες – έχει όμως αναπτύξει αισθήματα για τον πρωταγωνιστή. Αξίζει βέβαια να σημειωθει πως η Soleil ευγνομωνεί τον πρωταγωνιστή και δεν του έχει θυμώσει, ούτε δείχνει αναστατωμένη.

Αντί να δείχνουμε με το δάχτυλο λοιπόν, ας παρουσιάσουμε τον διάλογο, τον οποίο ο μεταφραστής του ιστοτόπου Niche Gamer, κος Claude Smith, μετέφρασε απευθείας.

Soleil: Α, να’σαι Kamui-san!

Kamui: Soleil. Ήρθες!

Soleil: Τι έγινε; Με κάλεσες εδώ πέρα και δε βλέπω κάτι τριγύρω.

Kamui: A, υπάρχει όμως κάτι. Κοίτα ψηλά στον ουρανό.

Soleil: Τον ουρανό; Ω . . .

Kamui: Απο αυτή την πλευρά μπορείς να δεις καλύτερα πόσο μεγάλος είναι ο ήλιος.

Soleil: Ουάου, πραγματικά πολύ όμορφος!

Kamui: Ναι. Είναι σα να κοιτάζω εσένα.

Soleil: Χμμ;

Kamui: Το χαμογελαστό σου πρόσωπο είναι σαν τον ήλιο. Θέλω να είμαι δίπλα στο πρόσωπο αυτό, να το κοιτάζω πάντα.

Soleil: Τι έγινε, Kamui-san; Μήπως χτύπησες το κεφάλι σου πουθενά;

Kamui: Όχι! Σου μιλάω σοβαρά! . . . Soleil, έχω κάτι που θέλω να δεχτείς.

Soleil: Αυτό είναι δαχτυλίδι.

Kamui: Ακριβώς. Σήμερα, σε κάλεσα εδώ για να σου κάνω πρόταση γάμου.

Soleil: Γάμο; Τιιιιιιι!;

Kamui: Προσπάθησα να βρω ενα δαχτυλίδι που θα σου πήγαινε, που να έχει για σχέδιο τον ήλιο. Θα χαιρόμουν αν το δεχόσουν.

Soleil: (σταματάει) Συγγνώμη!

Kamui: Ω.

Soleil: Περίμενε, δεν είναι αυτό! Δε θα σου έλεγα όχι! Μπήκες στον κόπο να μου το εξομολογηθείς. Ζητώ συγγνώμη που σε ρώτησα αν χτύπησες το κεφάλι σου.

Kamui: A, αυτό ήταν όλο. Με τρόμαξες για μια στιγμή.

Soleil: Φυσικά και η απάντησή μου είναι «εντάξει»! Δεν υπάρχει άλλος άντρας που να κάνει την καρδιά μου να χτυπά τόσο γρήγορα. Απο τη μέρα που σε είδα σα γυναίκα, πάντα μου άρεσες.

Kamui: Ω, απο τη μέρα που με είδες σα γυναίκα. Κι αν αυτό δεν είχε συμβεί…δηλαδή με ερωτεύτηκες ως γυναίκα;

Soleil: Σωστά!

Kamui: Σωστά, λέει.

Soleil: Αλλά δεν πειράζει. Τώρα είμαι τελείως ερωτευμένη με τον άντρα Kamui-san. Γιατί απο τη στιγμή που ήπια τη μαγική σκόνη, έβλεπα τους ανθρώπους σαν κορίτσια. Κι απο τότε, ο μόνος που μ’έκανε να καρδιοχτυπώ ήσουν εσύ, Kamui-san. Ακόμη και τώρα, η καρδιά μου χτυπά σαν τρελή. Εϊ, θέλεις να αγγίξεις το στήθος μου να δεις;

Kamui: Ώπα! Δεν είναι καλό αυτό!

Soleil: Γιατί όχι;

Kamui: Δεν είμαστε ακόμα ζευγάρι, δε μπορώ να χουφτώνω το σώμα μιας κυρίας τόσο απερίσκεπτα. Καταλαβαίνω πως νιώθεις…και πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Soleil: Εντάξει, κατάλαβα.

Kamui: Αυτό ήταν. Σ’ευχαριστώ που αποδέχτηκες την πρότασή μου. Θα σε κάνω ευτυχισμένη στα σίγουρα. Και σ’αντάλλαγμα, απλά θα σου ζητήσω να μη γυρνάς με άλλους άντρες. Αν και πιθανότατα δε χρειάζεται να ανησυχώ γι’αυτό με σένα.

Soleil: (γελάει) Δε θα γυρνάω. Απο εδώ και μπρος, ο μόνος άντρας για μένα είναι ο Kamui-san. (με ομιλία) Σ’ευχαριστώ! Και σ’αγαπώ πάρα πολύ! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένιωσα έτσι με κάποιον που δεν είναι γυναίκα. Ντρέπομαι λίγο

(η σκηνή λήγει)

[Σημείωση μεταφραστή: Και αυτή ήταν η επίμαχη σκηνή. Αν κοιτάξουμε πλήρως το περιεχόμενο αντί να επιλέγουμε ό,τι μας συμφέρει, βλέπουμε οτι ήταν μια αρκετά άκακη και συμπαθητική σκηνή σε ένα παιχνίδι φαντασίας. Δε μειώθηκε η σημασία της δικής της απόφασης και θα μπορούσε να είχε αρνηθεί την πρότασή του ανα πάσα στιγμή.]


Ορίστε λοιπόν – ξεκάθαρα δεν πρόκειται για μια περίπτωση όπου ένας χαρακτήρας ναρκώνεται και αναγκάζεται να κάνει σεχ με το άλλο φύλο σε μια προσπάθεια να «προσηλυτιστεί» (το οποίο συμβαίνει σε διάφορες κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ).

Είναι ελεεινό να βλέπουμε blogs, πόσο μάλλον άλλους ιστότοπους, να γράφουν άρθρα περί αυτού του διαλόγου ή του συγκεκριμένου μέρους της ιστορίας με τον τρόπο που έκαναν. Ελπίζω το περιστατικό να εξυπηρετήσει το σκοπό του ως υπενθύμιση οτι καλό είναι να περιμένουνμε μέχρις ότου έχουμε τον πλήρη διάλογο στα χέρια μας, πάνω στον οποίο θα κάνουμε την αξιολόγησή μας.

Μεταφρασμένο απο το αρχικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Nichegamer.

Η ιστορία πίσω απο τη «διαμάχη» σχετικά με τους επίμαχους διαλόγους του Fire Emblem Fates

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων