Η Nintendo κάνει σχετικές δηλώσεις με τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού τριμήνου

30 Ιούλ

nintendo-logo

Η Nintendo έβγαλε την σχετική ανακοίνωση με τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού τριμήνου.

Κατά την διάρκεια του οικονομικού τριμήνου που τελείωσε στις 30 Ιουνίου, 2015, για τα Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS και New Nintendo 3DS XL, τα οποία κυκλοφόρησαν το προηγούμενο οικονομικό έτος και προστέθηκαν στην 3DS οικογένεια, συνέχισαν να μεγαλώνουν το μερίδιο αγοράς της κονσόλας, και οι παγκόσμιες πωλήσεις του Nintendo 3DS έφτασαν τα 1.01 εκατομμύριο κομμάτια. Όσο για τα παιχνίδια στο Nintendo 3DS, το Fire Emblem Fates: Birthright/Fire Emblem Fates: Conquest, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στην Ιαπωνία,πήγε πάρα πολύ καλά, όπως επίσης και το GIRLS MODE 3 Kirakira☆Kode (μετάφραση από τα Ιαπωνικά) και το Rhythm Tengoku (αρχική ονομασία.) κέρδισε το γυναικείο Ιαπωνικό κοινό. Στις εξωτερικές αγορές με τις κυκλοφορίες των Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition, το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Ιαπωνία, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Nintendo 3DS έφτασαν τα 7.92 εκατομμύρια κομμάτια.

Σχετικά με το Wii U, το Splatoon, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο κέντρισε το ενδιαφέρον της αγοράς, και πούλησε 1.62 εκατομμύρια κομμάτια ανεβάζονταν τις πωλήσεις της κονσόλας. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Wii U σε κονσόλες ήταν 0.47 εκατομμύρια και σε παιχνίδια 4.55 εκατομμύρια κομμάτια αντίστοιχα.

Επιπλέον με τα παραπάνω οι πωλήσεις των amiibo ήταν σε υψηλά επίπεδα, ,ε το ύψος των πωλήσεων να αριθμούν σε 90.2 δις εκατομμυρίων yen (τα οποία 65.0 δις εκατομμυρίων yen ή το 72.1% των σχετικών πωλήσεων να προέρχονται από το εξωτερικό), και ο κύκλος εργασιών ήταν 1.1 δις εκατομμυρίων yen. Σαν αποτέλεσμα κέρδη από το συνάλλαγμα ανήλθε στα 10.8 δις εκατομμυρίων yen από την υποτίμηση του yen στο τέλος της περιόδου σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, το κανονικό εισόδημα ήταν στα 14.2 δις εκατομμύρια yen και τα κέρδη στην εταιρία ανήλθαν τα 8.2 δις εκατομμύρια yen.

Για το Nintendo 3DS, Animal Crossing: Happy Home Designer θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στην Ιαπωνία, το Σεπτέμβρη στην Αμερική, και τον Οκτώβριο στην Ευρώπη, επίσης το Pokémon Super Mystery Dungeon θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη στην Ιαπωνία, στο τέλος του ημερολογιακού έτους στην Αμερική, και αρχές του 2016 στην Ευρώπη. Το Chibi-Robo! Zip Lash θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το φθινόπωρο και το The Legend of Zelda: Tri Force Heroes θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο τέλος του ημερολογιακούς έτους επίσης. Επιπλέον σημαντικοί τίτλοι από τρίτες εταιρίες θα κυκλοφορήσουν κατά την διάρκεια του έτους. Με αυτές τις κινήσεις ελπίζουμε να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς του Nintendo 3DS παγκοσμίως.

Για το Wii U, θα συνεχίσουμε να τραβάμε την προσοχή με το Splatoon, το οποίο είχε πολύ καλό λανσάρισμα,Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μέχρι το τέλος του κύκλου εργασιών του οικονομικού έτους. Το Yoshi’s Woolly World (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στην Ευρώπη) θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στην Ιαπωνία και τον Οκτώβρη στην Αμερική. Το Super Mario Maker θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη παγκοσμίως και το Star Fox Zero μαζί με το Mario Tennis: Ultra Smash θα κυκλοφορήσουν με την προκαθορισμένη σειρά. Επίσης έχουμε στόχο τον συνεχή εμπλουτισμό με επιπλέον ψηφιακό περιεχόμενο σε δημοφιλής τίτλους που κυκλοφορούν ήδη στην κονσόλα.

Επιπλέον όσο αφορά την σειρά amiibo, θα συνεχίσουμε το μεγάλωμα της παραγωγής.Την ίδια στιγμή θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το ενδιαφέρον των χρηστών του απλού Nintendo 3DS κυκλοφορώντας το περιφερειακό Nintendo 3DS NFC Reader/Writer(για τα απλά Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL and Nintendo 2DS), το οποίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Animal Crossing: Happy Home Designer. Επιπλέον θα έχουμε επιπλέον εισόδημα από παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για έξυπνες συσκευές στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Σαν αποτέλεσμα δεν υπάρχει αλλαγή στους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί από τις 7 Μaΐου του 2015 γιa το τρέχων οικονομικό έτος.

Επίσης να συμπληρώσουμε πως το Wii U ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και η Nintendo 3DS οικογένεια τα 53,7 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Sales shipped July 28

Η Nintendo κάνει σχετικές δηλώσεις με τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού τριμήνου

About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων