Η Nintendo μιλά για την επιτυχία του Splatoon και του Super Mario Maker

04 Φεβ

15l-1

Οι παρακάτω πληροφορίες έρχονται από τον πρόεδρο της Nintendo, Tatsumi Kimishima…

Το παραπάνω γράφημα δείχνει τη σύγκριση των πωλήσεων μεταξύ πωλήσεων υλισμικού για το Wii U μέσα στο 2014 και το 2015 για την Ιαπωνική αγορά.

Από την κυκλοφορία δύο τίτλων-κλειδιών, του Splatoon και του Super Mario Maker, οι οποίοι διατήρησαν την ορμή μέχρι τις γιορτές του τέλους της χρονιάς, οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν αυτές του 2014, όταν είχαν κυκλοφορήσει τα Mario Kart 8 και Super Smash Bros. for Wii U.16l-1

Το Splatoon είχε σταθερές πωλήσεις για μεγάλο διάστημα από την κυκλοφορία του τον περασμένο Μάριο. Έχουμε διανείμει 4,06 εκ/μύρια αντίτυπα παγκοσμίων μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Έχει επεκταθεί σταδιακά ακόμα και ανάμεσα σε παιδιά και γυναίκες και περιμένουμε ακόμα περισσότερη δημοτικότητα χάρη στις συζητήσεις. Μπορούμε να πούμε πως εγκαταστήσαμε ένα καλό κύκλο μ’αυτό τον τίτλο.

Επισης δοκιμάζουμε διάφορα μέτρα από άποψη λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων events μέσα και έξω από το παιχνίδι, για να δώσουμε ευκαιρίες στους καταναλωτές να συνεχίσουν να το παίζουν καιρό μετά την κυκλοφορία του. Έχει συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλού ρυθμού χρήσης και προσοχής του κοινού.Για να σας πληροφορήσω, ο αριθμός αυτών που έλαβαν μέρος στα λεγόμενα Splatfests εντός του παιχνιδιού στην Ιαπωνία αυξάνεται συνεχώς μετά το πρώτο. Υπήρξαν περίπου 690 χιλιάδες μέλη στη 10η Splatfest μεταξύ 23 και 24 Ιανουαρίου στην Ιαπωνία, ο μεγαλύτερος αριθμός ως τώρα.

※ Οι 690 χιλιάδες καταμετρήθηκαν με βάση τους λογαριασμούς που χρησιμοποιήθηκαν.

17l-1

Το παραπάνω γράφημα συγκρίνει πωλήσεις του Splatoon στην Ιαπωνία από την εβδομάδα κυκλοφορίας μέχρι τις γιορτές για το τέλος τους έτους σε σχέση με ενός μεγάλου τίτλου της ίδιας περιόδου του περασμένου έτους, του Mario Kart 8.

Οι πωλήσεις του Splatoon ξεπερασαν σταθερά αυτές του Mario Kart 8 με εξαίρεση την περίοδο αμέσως μετά την κυκλοφορία. Μπορείτε να δείτε επίσης μια μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις την εορταστική περίοδο.

Το Splatoon δε χάνει ορμή ακόμα και μετά το ξεκίνημα του νέου έτους και αναμένουμε να συνεχίσει να πουλά.

18l

Το Σεπτέβριο, κυκλοφορήσαμε παγκοσμίως ένα τίτλο Mario, το Super Mario Maker , όπου χρησιμοποιείτε το Wii U GamePad για να δημιουργήσετε τις δικές σας πίστες 2D Mario. Ο τίτλος είχε σταθερές πωλήσεις παγκοσμίως και διανείμαμε πάνω από 3 εκ/μύρια αντίτυπα μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος οικ. έτους. courses.

Μια μεγάλη αύξηση παικτών μετά τις γιορτές οδήγησε σε πάνω από 6,2 εκ.μύρια πίστες οι οποίες παίχτηκαν πάνω από 400 εκ/μύρια φορές μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.Για να διατηρήσουμε το ρυθμό που παίζεται το παιχνίδι, το αναβαθμίζουμε περιοδικά. Έχουμε προσθέσει λειτουργίες όπως «κομμάτια» που δίνουν στους χρήστες καλύτερη ποικιλία και έχουμε στήσει ένα ιστότοπο με όνομα “Super Mario Maker Bookmark” όπου οι παίκτες μπορούν να ψάξουν πιο εύκολα για ενδιαφέρουσες πίστες.19l-1

Το παραπάνω γράφημα δείχνει τις πωλήσεις υλισμικού Wii U στην Ιαπωνία μεταξύ 2014 και 2015.

Η ορμή των Splatoon και Super Mario Maker διατηρήθηκε ως το τέλος του έτους, κάτι που έδωσε ώθηση στις πωλήσεις του υλισμικού.Χαρη στα νέα πακέτα του Wii U με τα Splatoon ή Super Mario Maker πρεγκατεστημένα, οι συνολικές πωλήσεις υλισμικού αυξήθηκαν σε σύγκριση με το περασμένο έτος.20l-1

Το παραπάνω γράφημα δείχνει τη σύγκριση πωλήσεων μεταξύ λογισμικού Wii U διανεμημένο από τη Nintendo για το 2014 και το 2015.

Εξαιτίας των συνεχιζόμενων πωλήσεων των Mario Kart 8 και Super Smash Bros. for Wii U, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2014 και δύο δυνατών τίτλων στα Splatoon και Super Mario Maker που κυκλοφόρησαν σχεδόν μαζί στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις υλισμικού ξεπέρασαν αυτές του περασμένου έτους.

Την εορταστική περίοδο, διανείμαμε πακέτα υλισμικού με τα Splatoon και Super Smash Bros. for Wii U στις Η.Π.Α. και με Splatoon και Mario Kart 8 στην Ευρώπη. Χάρη στα πακέτα αυτά, οι πωλήσει υλισμικού ήταν συγκρίσιμες με αυτές του περασμένου έτους και για τις δύο περιχές. Στο μέλλον, θα δουλέψουμε για να διατηρήσουμε τη χρήση των μηχανημάτων από τους πελάτες που τα αγόρασαν στις γιορτές και θα τους ενθαρρύνουμε να αγοράσουν κι άλλους τίτλους.

Πηγή 1, Πηγή 2

Η Nintendo μιλά για την επιτυχία του Splatoon και του Super Mario Maker

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων