Η ομάδα του Ori and the Blind Forest τραβάει ζόρια για να αποκτήσει NX dev kit από τη Nintendo

24 Φεβ

ori-blind-forest-656x369

Η Moon Studios, ομάδα ανάπτυξης του σχετικά δημοφιλούς Ori and the Blind Forest, φαίνεται να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για το ΝΧ. Το πρόβλημα; Η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στην απόκτηση ενός dev kit.

Ο Thomas Mahler της ομάδας μίλησε στο NeoGAF για την κατάσταση. Η απογοήτευσή του δεν απευθυνόταν μόνο προς τη Nintendo καθώς, όπως λέει, «όλες οι εταιρίες κατασκευής υλισμικού αντιμετωπίζουν τα devkits και τις νέες κονσόλες του σαν τη δευτέρα παρουσία».

Ορίστε τα πλήρη λόγια του:

Αυτό είναι το ΠΙΟ ενοχλητικό πράγμα για κάθε δημιουργό εκεί έξω.Μιλήσαμε και στη Nintendo και δεν κερδίσαμε τίποτα – ποτέ δε θα το καταλάβω αυτό. Και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι μόνο η Nintendo, κάθε εταιρία κατασκευής υλισμικού αντιμετωπίζει τα devkits και τις επερχόμενες κονσόλες της σαν τη δευτέρα παρουσία και είναι απίστευτα μυστικοπαθείς σε ηλίθιο βαθμό τη σήμερον ημέρα. Δεν είναι θέμα το οτι δεν έχει τελειοποιηθεί το υλισμικό, αλλά δώστε μας τις προδιαγραφές για να ξέρουμε με τι σκατά δυνατότητες να φτιάξουμε το παιχνίδι!

Αυτό που χρειάζεται για να πουλήσεις υλισμικό είναι το λογισμικό. Με τη Nintendo να μη δίνει devkits και να μη θέλει να το πουλήσει μέσα στο 2016, σας εγγυώμαιοτι απλά δε θα έχουν στήριξη από λογισμικό, εφόσον κανείς δε μπορεί να σου φτιάξει παιχνίδι σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ή μαλλον μπορείς, αλλά θα είναι ένα σκουπίδι.

Το ίδιο ισχύει και για τη στήριξη των μηχανών – φροντίστε οι Unity και Epic να στηρίζουν τις κονσόλες ΚΑΙΡΟ πριν την κυκλοφορία. Όταν κυκλοφορήσει η κονσόλα, θα πρέπει να είναι ΕΥΚΟΛΟ να φτιάξουν οι ομάδες παιχνίδια για τα συστήματα, όχι να ξεκινάνε αυτά τα πράματα κατόπιν εορτής. Θέλω τα γαμημένα devkits ή τουλάχιστον τις προδιαγραφές ιδανικά 2 χρόνια πριν την κυκλοφορία – κρατήστε τις ομάδες ενήμερες, ανοίξτε ένα forum όπου οι δημιουργοί μπορούν να συζητήσουν και να καταλάβουν πού υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει και είναι καθυστερημένο.

Πηγή 1, Πηγή 2

Η ομάδα του Ori and the Blind Forest τραβάει ζόρια για να αποκτήσει NX dev kit από τη Nintendo

| indies, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων