Η SEGA θα κάνει ότι μπορεί για μεταφορές παιχνιδιών του DreamCast

09 Οκτ
Η SEGA θα κάνει ότι μπορεί για μεταφορές παιχνιδιών του DreamCast

Στο Tokyo Game Show μερικές εβδομάδες πριν, η SEGA έκανε μία παρουσίαση για το επερχόμενο for SEGA Ages. Πότε λέτε να δούμε μεταφορές παιχνιδιών από το DreamCast;

SEGA Ages και DreamCast

Σε αυτή την παρουσίαση ανακοινώθηκε το επόμενο παιχνίδι της σειράς Virtua Racing. Επίσης τα αποτελέσματα δημοτικότητας παλαιών παιχνιδιών ανακοινώθηκαν. Την πρώτη θέση να κατέκτησε το Jet Set Radio. Η παρουσίαση έχει επίσης μερικές πληροφορίες που αξίζει να αναφερθούν.

Ο παραγωγός του SEGA Ages, Kagasei Shimomura, βγήκε στην σκηνή και είπε: “ Το Jet Set Radio βγήκε πρώτο στην ψηφοφορία SEGA Ages αλλά δεν σημαίνει πως θα έρθει σύντομα.” Θέλει όμως να ικανοποιήσει τους οπαδούς. Το περιοδικό Famitsu αναφέρει πως η έκρηξη της δημοτικότητας του παιχνιδιού στην ψηφοφορία ευθύνεται στην προτροπή του Hideki Naganuma, μουσικός παραγωγός της σειράς, που ζήτησε από τους οπαδούς του παιχνιδιού να συμμετάσχουν παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της M2 Naoki Horii είπε επί λέξη: “Θα βάλω τα δυνατά μου” για να γίνει πραγματικότητα μια μεταφορά παιχνιδιού από το DreamCast. Οπότε αν κάποιο άλλο παιχνίδι από το DreamCast μεταφερθεί στο SEGA Ages τότε σίγουρα θα έρθει και το Jet Set Radio.

O Horii ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το Virtua Racing. Όταν προσπαθούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στο 3DS (τελικά δεν έγινε πότε), έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν. Ο Okunari είπε όταν βρήκαν τον κώδικα του παιχνιδιού είναι αναμενόμενο να περιμένεις να δουλέψει απευθείας στο Switch. Σχετικά με επιπλέον περιεχόμενο , ο Okunari ανέφερε πως είναι τυχεροί που έχουν το πηγαίο κώδικα. Αυτό υπονοεί πως θα υπάρξει επιπλέον υλικό όπου δεν υπήρχε στην προηγούμενη έκδοση.

Αναμένουμε λοιπόν περισσότερα πράγματα από την ψηφιακή υπηρεσία της SEGA. Το Sega Ages είναι η απάντηση στην έλλειψη της Vitual Console στο Switch. Μάλλον οι τρίτες εταιρίες θα προτιμήσουν αυτή την οδό για την μεταφορά των ρετρό κυκλοφοριών τους στις ψηφιακές πλατφόρμες στο μέλλον. Αν κρίνουμε από την ίδια την Nintendo με την NES κυκλοφορία του Nintendo Switch Online.

Πείτε μας στα σχόλια αν προτιμάτε αυτή την επιλογή ή μία υπηρεσία σαν την Virtual Console.

Η SEGA θα κάνει ότι μπορεί για μεταφορές παιχνιδιών του DreamCast

About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων