Η SquareEnix ήταν διστακτική στο να μεταφράσει τα παιχνίδια Dragon Quest και εξηγεί τον λόγο

08 Ιούλ

dragon_quest1

Η Square Enix αποφάσισε επιτέλους να φέρει ένα καινούργιο Dragon Quest στην δύση με την κυκλοφορία του Heroes στο Playstation 4. Αλλά ξέρετε τι μας απασχολεί εμάς περισσότερο σαν οπαδούς της Nintendo; Σωστά μαντέψατε τα κυρίως παιχνίδια της σειράς που είναι αποκλειστικά στο 3DS και Wii U όπως το Dragon Quest VII, Dragon Quest VIII και Dragon Quest X.

Σε μία συνέντευξή στο Polygon ο γενικός παραγωγός της σειράς Yuu Miyake ανέφερε πως θέλουν να φέρουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια στην δύση. Άλλα έχουν πολύ διάλογο και είναι κοστοβόρα μια διαδικασία μετάφρασης.

Miyake είπε:

“Θέλουμε να τα κυκλοφορήσουμε στην δύση. Πραγματικά! Τα Dragon Quest είναι πολύ πλούσια σε διάλογο και γραφή, οπότε ο χρόνος και το κόστος για να μεταφραστούν καλά και σωστά είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Από πλευράς κόστους πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σαν επιχείρηση αν θα βγάλουμε τα συγκεκριμένα χρήματα κυκλοφορώντας αυτά τα παιχνίδια στην δύση. Πάντα ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αλλά όσο δυνατότερες είναι οι φωνές σας τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να το κάνουμε”

“Προσπαθούμε να μελετήσουμε την πορεία του Dragon Quest Heroes στην δύση για να πάρουμε στοιχεία. Θα μετρήσουμε το ενδιαφέρον όσων αγοράσουν αυτό τον τίτλο για παλιότερα παιχνίδια της σειράς. Οπότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το στοιχείο σαν σκαλοπάτι για να φέρουμε τα υπόλοιπα της σειράς”

Πάρα αυτά η SquareEnix μετά από τις δηλώσεις στην Japan expo στην Γαλλία του Yuji Horii έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσει όλα τα τελευταία παιχνίδια της σειράς σε Αμερική και Ευρώπη.

Πηγή

Η SquareEnix ήταν διστακτική στο να μεταφράσει τα παιχνίδια Dragon Quest και εξηγεί τον λόγο

About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων