Λύγισε τελικά η Sony στο θέμα του crossplay

26 Σεπ
Λύγισε τελικά η Sony στο θέμα του crossplay

Η πίεση του κόσμου και των εταιριών κατέρριψε την αδιαλλαξία της Sony στο θέμα του crossplatform online multiplayer. Δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Η Sony επιτρέπει για πρώτη φορά crossplay μεταξύ PlayStation 4 και Switch

Μετά από τα μαργαριτάρια του προέδρου της Sony πως το crossplatform online mutiplayer είναι άτοπο, διότι ο καλύτερος τρόπος να παίζεις τα παιχνίδια είναι το PlayStation 4,τελικά υπέκυψε και το πρώτο παιχνίδι που το υποστηρίζει είναι το Fortnite.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την σχετική δήλωση της SCE:

Ακολουθώντας την συνεχή διαδικασία αξιολόγησης, SIE αναγνώρισε πως ο δρόμος για να προχωρήσει μπροστά είναι να επιτρέψει το crossplay για συγκεκριμένα παιχνίδια τρίτων εταιριών. Αναγνωρίζουμε η βάση χρηστών του PS4 αναμένουν με ανυπομονησία την αναβάθμιση. Εκτιμούμε επίσης την υπομονή που έδειξε η κοινότητα προσπαθώντας να βρούμε μία λύση στο θέμα.

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξουμε μία BETA από σήμερα για το παιχνίδι Fortnite το οποίο θα επιτρέψει το crossplatform παιχνίδι μεταξύ των οικοσυστημάτων του PlayStation 4, Android, iOS, Xbox One, Microsoft Windows,και Mac. Αυτό το τεστ είναι μια ευκαιρία για να εγγυηθούμε πως το cross platform play είναι το καλύτερο στο PlaysStation, όμως είμαστε ταυτόχρονα προσεκτικοί ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και κοινωνικό.

Για 24 χρόνια, προσπαθούμε να αποδώσουμε την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού στους οπαδούς μας, δίνοντας την μοναδική οπτική του PlayStation οικοσυστήματος. Σήμερα οι κοινότητες σε μερικά παιχνίδια έχουν εξελιχθεί όπου η cross platfrom εμπειρία προσθέτει επιπλέον αξία στους παίχτες. Σε αναγνώριση αυτού του γεγονότος, κάναμε μια πλήρη ανάλυση του επιχειρηματικού μοντέλου που χρειάζεται ώστε η εμπειρία ενός PlayStation χρήστη να μην επηρεαστεί αρνητικά σήμερα, και στο μέλλον. Ερευνούμε την πιθανότητα να ανοιχτούμε και σε άλλες πλατφόρμες στο μέλλον.

Αυτό είναι μια τεράστια αλλαγή για την SIE και είμαστε στην διαδικασία προσαρμογής ώστε να υποστηρίξουμε αυτές τις αλλαγές. Θα ενημερώσουμε την κοινότητα μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου και την χρονική στιγμή που θα λάβει μέρος η BETA. Επίσης θα λάβετε ενημέρωση και για επιπλέον τίτλους που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία στο μέλλον.

Η άποψή μας

Μεγάλη νίκη της Nintendo και της Microsoft όπου από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν την τακτική του crossplatform multiplayer. Η πίεση που δέχτηκε η Sony πάνω στο θέμα ήταν τεράστια. Με δηλώσεις κόντρα σε ότι δείχνει να είναι το μέλλον από πλευράς online multiplayer δεν έδειχναν να αλλάζουν άποψη πάνω στο ζήτημα.

Τελικά αποδείχθηκε πως οι πιέσεις από τον κόσμο και τις εταιρίες λύγισαν την εταιρία όπου υποχώρησε. Φαίνεται επίσης από τις δηλώσεις τους πως είναι πολύ ενοχλημένοι, αλλά αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην βιομηχανία πρέπει να κάνουν και υποχωρήσεις.

Πηγή

Λύγισε τελικά η Sony στο θέμα του crossplay

About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων