Μια ματιά στα αρχηγεία της Nintendo πριν από 130 χρόνια

24 Ιαν
Μια ματιά στα αρχηγεία της Nintendo πριν από 130 χρόνια

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να ήταν άραγε τα αρχηγεία της Nintendo πριν από 130 χρόνια;

Τώρα, έχουμε την απάντηση! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω:

 

H Nintendo την εποχή Meiji

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Nintendo ξεκίνησε ως εταιρεία κατασκευής καρτών Hanafuda, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε διάφορα παιχνίδια στην Ιαπωνία. Τότε έδρα της ήταν το Κυότο και η παραπάνω φωτογραφία μας δίνει μια πιο ζωντανή εικόνα της ιστορικής εταιρείας.

Η φωτογραφία αρχικά δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2017 ως μέρος του Meiji150 project, μιας γιορτής της πόλης του Κυότο για τα 150 χρόνια από το τέλος της εποχής Meiji. Για όσους δε γνωρίζουν, οι Ιάπωνες συνηθίζουν να δίνουν ονομασίες σε χρονικές περιόδους της χώρας τους. Η εποχή Meiji για παράδειγμα, αποτελεί την περίοδο 1868 -1912. Πήρε το όνομά της από τη διακυβέρνηση του ομώνυμου Αυτοκράτορα Meiji. Τότε, η Ιαπωνία βγήκε από την απομόνωση της φεουδαρχικής της περιόδου και ξεκίνησε τα πρώτα βήματα προς τον εκσυγχρονισμό. Αν η ονομασία σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί το πολύ γνωστό manga (και anime), Rurouni Kenshin διαδραματίζεται αυτήν ακριβώς την περίοδο.

Tο άρθρο που συνόδευσε την εικόνα αφηγείται την ίδρυση της Nintendo από τον Fusajiro Yamauchi. μαζί με τα έργα που έθεσαν τις υποδομές για τα πρώτα γραφεία της εταιρείας.

Την εικόνα εντόπισε η Omaké Books, μια γαλλική εκδότρια εταιρεία, η οποία ερευνά εδώ και καιρό την παλαιότερη ιστορία της αγαπημένης εταιρείας. Μάλιστα, προσφάτως είχε εκδόσει το βιβλίο L’Histoire de Nintendo Vol.1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nintendo συνεχίζει να κατασκευάζει κάρτες Hanafuda.

Μια ματιά στα αρχηγεία της Nintendo πριν από 130 χρόνια

| Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων