Μια ματιά στο hardware πίσω από το NES Classic Edition

04 Νοέ
Μια ματιά στο hardware πίσω από το NES Classic Edition

Η παραπάνω φωτογραφία έφτασε στα χέρια μας μέσω ενός tweet του Peter Brown, συντάκτη του GameSpot. Ο ίδιος αποφάσισε να ανοίξει το NES Classic Edition και να δώσει στους gamers μια ιδέα από το τι βρίσκεται μέσα στην εν λόγω συσκευή. Το μεγάλο μειονέκτημα, όπως εξήγησε και παλιότερα η Nintendo, είναι πως δεν είναι εφικτή η προσθήκη νέων τίτλων. Πλέον, ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό του NES Classic Edition και στη δομή του, φαίνεται πως το γεγονός επιβεβαιώνεται.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περεταίρω τεχνικές λεπτομέρειες, δείτε παρακάτω τι χρησιμοποιεί η κονσόλα, με βάση τη φωτογραφία:

– SoC: Allwinner R16 (4x Cortex A7, Mali400MP2 GPU)
– RAM: SKHynix (256MB DDR3)
– Flash: Spansion 512MB SLC NAND flash, TSOP48
– PMU: AXP223

Φαίνεται πως η κονσόλα είναι πιο ισχυρή ακόμη κι από το 3DS. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα λόγω της υποστήριξης μεγαλύτερης ανάλυσης, καθώς και την έλλειψη latency που θα είχε μια κλασική κονσόλα NES συνδεδεμένο σε μια σύγχρονη οθόνη.

Πηγή1 Πηγή 2

Μια ματιά στο hardware πίσω από το NES Classic Edition

| Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων