Μια πιο τεχνική ματιά στο SNES Classic

02 Οκτ
Μια πιο τεχνική ματιά στο SNES Classic

To Digital Foundry έριξε μια πολύ προσεκτική ματιά στο SNES Classic Edition.

Και συγκεκριμένα, στην ευρωπαϊκή έκδοση της μικροκονσόλας!

 

 

Τι να περιμένετε από το SNES Classic

Κατ’αρχάς, όπως και με το NES Mini, το SNES Classic Edition αναπαράγει παιχνίδια σε 720p και μόνο, αλλά υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Κάτι πάρα πολύ καλό για εμάς στην Ελλάδα είναι πως, επιτέλους, όλα τα παιχνίδια είναι βασισμένα στις NTSC εκδόσεις. Γιατί είναι καλό αυτό; Γιατί σημαίνει πως τα παιχνίδια τρέχουν σε 60Hz, στην ταχύτητα δηλαδή που θα έπρεπε. Αν ζούσατε τις εποχές του αρχικού SNES, τότε γνωρίζετε πως οι ευρωπαϊκές PAL εκδόσεις έτρεχαν πιο αργά. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνήθως είχαν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από την οθόνη. Καλά νέα λοιπόν!

Άλλη μια βελτίωση έναντι του NES Mini έχει να κάνει με το scaling. Τα scaling artifacts στο 4:3 mode έχουν εξαλειφθεί. Αν είστε αετομάτης κι έχετε μια οθόνη με digital fixed pixel display, θα εντοπίσετε μερικά, αλλά γενικά υπάρχει ένα όμορφο interpolation που διατηρεί την καθαρότητα της εικόνας.

Tο SNES Classic Edition σκοντάφτει λίγο με το CRT filter. Δεν υπάρχουν video artifacts, αλλά η εικόνα έχει απλά ένα φίλτρο με scanlines. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τη διαφορά ξεκάθαρα. Επίσης, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, υπάρχει και ο λεγόμενος «θόρυβος».

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Απλά απολαύστε το βίντεο και αποκτήστε το δικό σας SNES Classic πριν είναι πολύ αργά!

 

 

Ποιά η γνώμη σας για το SNES Classic και την πιστότητα της εξομοίωσης; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω, ή στο server μας στο Discord!

Μια πιο τεχνική ματιά στο SNES Classic

| Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων