Η Nintendo «ανοιχτή» για… τολμηρά παιχνίδια στο Switch

16 Οκτ
Η Nintendo «ανοιχτή» για… τολμηρά παιχνίδια στο Switch

Την Παρασκευή, το Wall Street Journal δημοσίευσε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο.

Το δημοσίευμα πραγματεύτηκε τα πιο ώριμα/τολμητά παιχνίδια για το Switch.

Πιο συγκεκριμένα, για το πόσο «ανοιχτή» είναι η Nintendo σε τέτοιου είδους παιχνίδια για την κονσόλα. Παρόλο που το πλήρες άρθρο είναι επί πληρωμή, έχουμε μερικά αποσπάσματα.

 

Το άρθρο του Wall Street Journal για την κατάσταση με το Switch

Η Nintendo Co. ενθαρρύνει τους παραγωγούς των βίαιων ή τολμηρών videogames να φέρουν περιεχόμενο στο Switch. Μια προσπάθεια να απορρίψει την εικόνα της ως κατασκευαστής συσκευών μόνο για οικογένειες. Αυτό μας είπαν οι ομάδες ανάπτυξης.

Το λογισμικό του Switch περιέχει τίτλους όπως το “Nights of Azure 2: Bride of the New Moon,” ένα action role-playing game με πολύ «αέρινα» ντυμένες πρωταγωνίστριες. Το “Shinobi Refle: Senran Kagura,” ένα παιχνίδι που κυρίως στοχεύει στο ιαπωνικό κοινό, επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν μασάζ σε νεαρές γυναίκες. Και το DOOM, ένα αιματηρό shoot-’em-up game.

Οι Developers λένε πως περισσότεροι τίτλοι έρχονται για πιο ενήλικο κοινό, μετά την ενθάρρυνση της Nintendo για εύρος τίτλων στο Switch.

H Inti Creates Co. είπε τον περασμένο μήνα πως θα κυκλοφορήσει το “Gal*Gun 2” στο Switch τις αρχές του επόμενου έτους σε Η.Π.Α.. Ιαπωνία και Ευρώπη. Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει άλλους τίτλους της σειράς στα PlayStation, Xbox και τους προσωπικούς υπολογιστές. Στο παιχνίδι, οι παίκτες προσπαθούν να πυροβολήσουν νεαρές γυναίκες με φερορμόνες.

Ο Takuya Aizu, στέλεχος της Inti Creates, είπε πως αρχικά υπέθεσε πως η Nintendo δε θα ενδιαφερόταν για το παιχνίδι. Σε συζητήσεις όμως που έγιναν, φάνηκε πως ήταν δεκτική στην ιδέα μιας έκδοσης για το Switch. «Πίστευα πως δε θα ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο παιχνίδι για το Switch. Αλλά εξεπλάγην όταν η Nintendo μου έδωσε θετικές αντιδράσεις», είπε ο κ Aizu.

Άλλοι δημιουργοί πάλι περιέγραψαν ένα παρόμοιο μήνυμα. Ένα στέλεχος εξωτερικής εταιρείας παραγωγής είπε πως, όσον αφορά τολημηρούς ή βίαιους τίτλους, η Nintendo «ήταν παθητική ως τώρα, αλλά θα τους περιέγραφε διαφορετικά σήμερα».

Η Nintendo είπε πως τα παιχνίδια στις κονσόλες της καλύπτουν μια ποικιλία από είδη και τρόπους για να παίξεις. «Όπως συμβαίνει με τα βιβλία, την τηλεόραση και τις ταινίες, διαφορετικό περιεχόμενο απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό», είπε η εταιρεία.

Σε μια παρουσίαση του Switch  τον Ιανουάριο, ο εκθεσιακός χώρος είχε ατμόσφαιρα ενός night club. Ο Shinya Takahashi, στέλεχος της Nintendo, είπε στο Wall Street Journal εκείνη την περίοδο πως στόχος ήταν να προσελκύσου ενήλικες παίκτες στη Δύση.

Το DMM.com Group, μια ιαπωνική εταιρεία, της οποίας τα προϊόντα περιέχουν παιχνίδια για smartphones και προσωπικούς υπολογιστές, είπε πως επέλεξε το Switch για την πρώτη κυκλοφορία παιχνιδιού της σε κονσόλα, το “Gal Metal”. Το παιχνίδι, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, έχει να κάνει με ένα συγκρότημα σε ένα λύκειο θηλέων που πολεμά εξωγήινους με συναυλίες μέταλ.

«Η Nintendo άνοιξε ένα παράθυρο σε περισσότερους δημιουργούς και έχει γίνει πιο καλοσυνάτη στις εταιρείες που έρχονται σε πλατφόρμες της Nintendo για πρώτη φορά». Αυτό είχε να πει ο Takayuki Fujii, παραγωγός του“Gal Metal.”

Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε αν οι πρσπάθειες αποδίδουν. Η Switch version του “Nights of Azure 2,” πούλησε 6.317 αντίτυπα στην Ιαπωνία μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το περιοδικό Famitsu. Η αμερικάνικη κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του Οκτωβρίου.

Ένα στέλεχος της Koei Tecmo Holdings Co., της ομάδας πίσω από το παιχνίδι, περιέγραψε τις πωλήσεις του παιχνιδιού στο Switch ως: «Δεν είναι άσχημες». Ωστόσο, οι πωλήσεις της PlayStation 4 version είναι υψηλότερες γιατί περισσότερος κόσμος έχει αγοράσει εκείνο το μηχάνημα.

Επίσης, το Mantanweb είχε ένα απόφθεγμα του Δ.Σ. της GzBrain, Hirokazu Hamamura. Ο Hamamura λέει πως οι περισσότεροι δημιουργοί περίμεναν να δουν πώς θα τα πάει το Switch σε πωλήσεις. Οι περισσότεροι έχουν αρχίσει πλέον να παράγουν παιχνίδια για την κονσόλα. Πιστεύει πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε πολύ περισσότερα παιχνίδια από αυτές τις εταιρείες γύρω στο 2019.

 

Εσείς τι γνώμη έχετε για όλα αυτά; Ποιό «τολμηρό» παιχνίδι θα θέλατε να δείτε στο Switch; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω, στα social media ή στο server μας στο Discord!

 

Πηγή

 

Η Nintendo «ανοιχτή» για… τολμηρά παιχνίδια στο Switch

| Nintendo Switch, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων