Η Nintendo στις BitSummit και indies in Japan

08 Αυγ
Η Nintendo στις BitSummit και indies in Japan

Στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, η Nintendo έχει όλο και μεγαλύτερη indie παρουσία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό δε συμβαίνει και στην Ιαπωνία.

Υπάρχει λόγος για το οτι η Nintendo ήταν λίγο στεγανή στην Ιαπωνία. Αυτό αλλάζει με το Nintendo Developer Portal. Τώρα είναι ευκολότερο για τους indie developers να φέρουν τα παιχνίδια τους στις κονσόλες της Nintendo, ασχέτως περιοχής.

Τι είπε η Nintendo για το θέμα στο Famitsu:

Πείτε μας το πώς η [Nintendo] μπήκε τελικά στη BitSummit.

Μιλώντας για τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε κονσόλες της Nintendo, μέχρι τώρα δημιουργούνταν από μεγάλες εταιρείες. Δεχόμασταν μόνο αυτόνομους από το εξωτερικό, αλλά απορρίπταμε τους εγχώριους.

Ο μεγάλος λόγος ήταν πως δεν είχαμε σωστή δομή για να τους δεχτούμε. Αλλά λόγω αυτού, κάποιοι είπαν πως «τα στάνταρ της Nintendo είναι υπερβολικά υψηλά» ή «Υπάρχουν πάρα πολλοί όροι».

Επιτέλους τελειώσαμε τις ετοιμασίες των δομών αυτών και, από τις 7 Ιουλίου, πρόσωπα και μη-εταιρικές ομάδες indies μπορούν να κυκλοφορήσουν παιχνίδια σε κονσόλες της Nintendo.

Για να συμπέσει με το γεγονός, ανανεώσαμε το Nintendo Developer Portal, το site εγγραφής των developers. Είναι τέλεια συγκυρία, δεδομένου του οτι το ζητούσαν πολλοί, οπότε αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στη BitSummit για πρώτη φορά.

Ο ερχομός σας σημαίνει πως η Nintendo θα είναι πιο ενεργή με τα indie games;

Στην αρχή του 2013, κατά την έκθεση εσόδων, μιλήσαμε  για τη Unity και το Nintendo Web Framework για να επιτρέψουμε να δημιουργήσουν παιχνίδια ακόμη και indie groups ή μικρής κλίμακας studios.

Αυτή ίσως είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ολικά απο τους developers, αλλά πάντα τους μιλούσαμε πάντα στα παρασκήνια.

Έχοντας πλέον τη δομή έτοιμη για να τους δεχτούμε, θα ήθελα οι indies να δώσουν το παρών ευρέως στις πλατφορμες της Nintendo.

Τι περιμένετε τώρα που ανοίξατε τις πύλες της Nintendo στους αυτόνομους;

Θα ήθελα να μπορούν να προσφέρουν μια ποικιλία παιχνιδιών. Ευρύ λογισμικό που θα στοχεύει σε πολλά είδη ανθρώπων. Να πάρουν μορφή καλές ιδέες και να πωληθούν στο Nintendo eShop. Αναμένω ο κύκλος να «συνδεθεί». Στη Nintendo, συζητούμε με όλους. Είτε είναι μεγάλοι διανομείς, είτε indie studios. Απο εδώ και πέρα αναμένω να δω πολλούς να εγγράφονται και αναρωτιέμαι τι είδους ιδέες θα υλοποιηθούν.

Πηγή

Η Nintendo στις BitSummit και indies in Japan

| indies, Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων