Ο Hideki Kamiya αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με την Capcom

12 Αυγ

hideki-kamiya-656x369

Ο Hideki Kamiya πέρασε πολλά χρόνια με την Capcom. Εργάστηκε στις σειρές Resident Evil και Devil May Cry series και τελικά μετακόμισε στο Clover Studio – μια θυγατρική της Capcom – όπου ήταν επικεφαλής του Okami και του Viewtiful Joe.

Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, δεν υπάρχει έχθρα μεταξύ του Kamiya και της Capcom. Ήταν δική του η απόφαση να φύγει απο την εταιρία, κάτι για το οποίο «νιώθει λίγο άσχημα». Κι αν του παρουσιαζόταν η ευκαιρία, θα ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με την Capcom για άλλη μια φορά.

Ο Kamiya είπε στο Metro κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Gamescom την περασμένη εβδομάδα:

…μπορώ να πω ειλικρινά πως, αν υπάρξει ποτέ ευκαιρία, αν είναι λογικό για μένα ή το στούντιο, να δουλέψουμε ξανά με την Capcom, θα χαιρόμουν. Απο όλους τους διανομείς, όχι μόνο τους Ιάπωνες ή τους συνεργάτες, μπορώ να πω με σιγουριά πως η Capcom κατέχει ακόμα μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και τους αγαπώ πολύ. Είναι μια απο τις αγαπημένες μου εταιρίες.

[γέλια]

Και το λέω αυτό γιατί με βοήθησαν πολύ στο να διαμορφωθεί αυτό που είμαι σήμερα. Πέρασα πολύ καιρό μαζί τους και με βοήθησαν να ωριμάσω και να είμαι αυτός που είμαι. Είναι απο τις λίγες εταιρίες που απέμειναν στην Ιαπωνία…ξέρετε, έχουμε δει τόσες εταιρίες να συγχωνεύονται και να εξαγοράζονται αλλά αυτοί παραμένουν η Capcom που ήταν όταν ξεκίνησαν. Κι αυτό δείχνει σιγουριά, δείχνει την αγάπη και το πάθος γι’αυτό που κάνουν. Οπότε θα δεχόμουν με χαρά την ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με την Capcom

[γέλια]

Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν οτι εκδιώχθηκα ή οτι απολύθηκα απο την ομάδα ή το προσωπικό της Capcom, αλλά δεν έγινε έτσι. Απλά ήταν η ώρα να δουλέψω με τους συνεργάτες και τους φίλους και τους συναδέλφους μου, κάτι που ήθελα, και να ξεκινήσω μια νέα επιχείρηση για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τους εαυτούς μας. Οπότε έφυγα με δική μου βούληση, για να στήσω την Platinum Games με κάποιους άλλους συναδέλφους μου.Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια και, ειλικρινά, νιώθω λίγο άσχημα που έφυγα. Γιατί η Capcom προσπάθησε να με αποτρέψει να φύγω για να πάω με τους συνεργάτες μου στην Platinum. Οπότε υπάρχει μια αίσθηση πως αν υπήρχε ποτέ η ευκαιρία, όχι μόνο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, αλλά να φέρουμε νέα πνοή ζωής σε κάποιο παιχνίδι της Capcom, τότε, ξαναλέω, θα δεχόμουν με μεγάλη μου χαρά.Πολλοί απο μας έχουμε ακόμη στενή επαφή με κάποιους απο τους παλιούς συναδέλφους μας στην Capcom. Βασικά, αφότου επιστρέψω απο τη Gamescom θα συναντηθώ με το Jun Takeuchi [παραγωγό των Onimusha 3, Lost Planet και του Resident Evil 5] στην Capcom και θα μιλήσουμε για το πώς πάνε τα πράγματα. Και πολύ το άργησα.Κι έτσι υπάρχουν πράγματα που πάντα συζητάμε στο χαλαρό, όνειρα που θέλουμε να εκπληρώσουμε και δε νομίζω πως είμαστε οι μόνοι. Ξέρω πως υπάρχουν οπαδοί που θέλουν κι εκείνο να δουν…ίσως να γίνει κάτι μεταξύ Platinum Games και Capcom. Οπότε…χωρίς να θέλω να αφήσω υπόνοιες ή κάτι παρόμοιο, αλλά αν υπάρξει πιθανότητα, ή μια ευκαιρία να συνεργαστούμε, αυτό θα ήταν κάτι που θα έβλεπα πολύ θετικά για να δω τι έχουν κατά νου.

Πηγή 1 , Πηγή 2

Ο Hideki Kamiya αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με την Capcom

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων