Ο Junichi Masuda μιλά για τα Pokemon Let’s Go

04 Ιούν
Ο Junichi Masuda μιλά για τα Pokemon Let’s Go

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ανακοίνωση των νέων τίλων Pokemon Let’s Go, Pikachu και Eevee.

Ο Junichi Masuda απάντησε σε πολλές απορίες του ειδικού τύπου σχετικά με τα παιχνίδια, μερικές από τις οποίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

 

Oι απόψεις του για τις αντιδράσεις των fan της κλασικής σειράς RPG για τα Let’s Go

Το πρώτο που μπορώ να πω είναι πωςέχω διατελέσει διευθυντής για τα περισσότερα main series Pokémon RPGs. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί βασικοί κανόνες που δεν έχω παραβεί μέχρι τώρα, για παράδειγμα την διαδικασία αποδυνάμωσης ενός άγριου Pokémon πριν το πιάσετε. Δε θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά αλλά, συγκεκριμένα με αυτούς τους τίτλους, ήθελα να δημιουργήσω μια νέα εμπειρία για παιδιά. Οπότε κινηθήκα προς μια πιο χαλαρή, ανάλαφρη εμπειρία.

Για παράδειγμα, μέχρι τώρα δε φαίνονταν τα Pokémon μέσα στα χόρτα, οπότε όλοι οι παίκτες απεύφευγαν τα χόρτα όσο ταξίδευαν. Μία από τις μεγάλες αλλαγές λοιπόν είναι το γεγονός πως τώρα μπορείτε να τα δείτε κι αυτό αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού σε κάτι πιο δυναμικό.

Για μένα λοιπόν είναι όλοι οι fans σημαντικοί, ακόμη κι αυτοί που ξεκίνησαν να παίζουν με το Pokémon Go και έτσι θέλω να μην αφήσω του παλιούς και τους νέους παίκτες των Pokémon να αποξενωθούν. Ελπίζω αυτά τα νέα παιχνίδια να σμίξουν τις δύο ομάδες των fans.

 

 

Πότε ελήφθη η απόφαση για την ανάπτυξη των Let’s Go και των επόμενων Pokémon 2019

Το σίγουρα είναι πως δεν αποφεύγουμε το ρίσκο. Γνωρίζαμε πως θέλαμε να κάνουμε άλλη μια «σειρά» Pokémon για όλους όσους έχουν απολαύσει τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Τα παιχνίδια που έρχονται το 2019 τα δουλεύουμε εδώ και καιρό, το ίδιο ισχύει και για τα Let’s Go Pikachu και Let’s Go Eevee, κυρίως γιατί υπάρχει μεγάλη ενσωμάτωση των λειτουργιών του Switch.

Στόχος μου με τα Let’s Go είναι να δω παιδιά να ξεκινούν να παίζουν με το Nintendo Switch.

 

 

Οι πιθανότητες να δούμε πιο «ανοιχτό» gameplay στη σειρά Pokémon

Υποθέτω πως γνωρίζετε πως τα Pokémon στόχο έχουν συνήθως να προσελκύσουν παίκτες κάθε ηλικίας. Οπότε δε μπορώ να πω ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι, αλλά πιστεύω πως γίνεται. Αν μπορούσαμε να βρούμε τρόπο να διατηρήσουμε τη διασκέδαση των παιχνιδιών και να ενσωματώσουμε πιο «ανοιχτό» gameplay, θα το κάναμε. Είναι δύσκολο να πούμε όχι στην ιδέα.

Όταν μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις, είμαι πάντα… δε θα έλεγα ανήσυχος, αλλά με απασχολεί η πιθανότητα να το παρατραβήξουμε και να κάνουμε ένα απρόσιτο παιχνίδι. Κάποτε ήμουν fan των top-down shooting games, σαν το R-Type. Όσο περνούσε όμως ο καιρός το είδος αυτό γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο, ολοένα και πιο περίπλοκο. Στο τέλος φτάσαμε στο σημείο όπου ο κόσμος δε μπορεί να τα απολαύσει γιατί δεν είναι τόσο προσιτά όπως κάποτε. Θέλω να φροντίσω λοιπόν πως με τα Pokémon δε θα κάνουμε το ίδιο… δε θα έλεγα λάθος, αλλά δε θέλω να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο.

 

Το υπόλοιπο Q&A, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

 

Ο Junichi Masuda μιλά για τα Pokemon Let’s Go

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων