Ο Kimishima μιλά για το προσεχές μέλλον της Nintendo

09 Ιαν
Ο Kimishima μιλά για το προσεχές μέλλον της Nintendo

Ο ιστότοπος Kyoto Shinbun δημοσίευσε μια νέα συνέντευξη με τον πρόεδρο της Nintendo, Tatsumi Kimishima. Συζήτησαν για το 3DS, τις ταινίες και πολλά ακόμη.

Πάμε να δούμε!

 

Η επιτυχία του Switch

Σύμφωνα με τον Κimishima, η κονσόλα ξεπέρασε τις προσδοκίες της Νintendo. Για άλλη μια φορά, η εταιρεία θέλει να ανεβάσει τις προσδωκώμενες πωλήσεις της στα 20 εκ/μύρια κομμάτια για φέτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της για το FY2017 (σ.σ. τα αρχικά σημαίνουν Οικονομικό Έτος) των 14 εκ/μυρίων. Αν επιτευχθούν οι στόχοι του FY2017, τότε η Nintendo μπορεί να αλλάξει τη ροή της επιχείρησης μετά την ελεύθερη πτώση του Wii U. Η Nintendo θέλει να βελτιώσει την ορμή που ξεκίνησε η κυκλοφορία της κονσόλας.

 

 

Ο Kimishima και το μέλλον του 3DS

Πολλοί πιστεύουν πως το μερίδιο της αγοράς του συρρικνώθηκε με την κυκλοφορία του (επίσης φορητού) Switch. Ωστόσο, ο ίδιος δε συμφωνεί με αυτό. Οι πωλήσεις του είναι σύμφωνα με τα σχέδια και πιστεύει πως το 3DS έχει τη δική του αίγλη. Η Nintendo θα συνεχίσει να το πουλάει και στο μέλλον.

 

 

 

Τι γίνεται με τα smartphone games;

Ο Kimishima επανέλαβε πως τα παιχνίδια στα smartphone δεν έχουν γίνει ακόμη στύλος της οικονομίας για την εταιρεία. Η Nintendo θέλει να φτάσει σε ένα στάδιο, όπου να κυκλοφορεί δύο με τρεις τίτλους ανά έτος για τα κινητά. Η επέκταση της αγοράς των smartphone δε σημαίνει οτι η Nintendo χάνει πελάτες, αλλά οτι το εύρος των πιθανών πελατών έχει διευρυνθεί.

 

 

Νintendo και κινηματογράφος

Παρόλες τις διαρροές (όπως για μια animated ταινία Super Mario), η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει τίποτε. Σαν εταιρεία, σκέφτονται πιο γενικά το μέσο του κινηματογράφου. Ο Kimishima λέει πως θέλει να συμφωνήσει σύντομα με κάποιο συνεργάτη για να ανακοινώσει κάποια σχετική είδηση. Η Nintendo φυσικά σκοπεύει να φροντίσει καλά το περιεχόμενό της, οπότε δε θα δώσει απλά την άδεια, αλλά θα έχει και κάποια ανάμιξη με την παραγωγή. Αν υπάρξει κάποια συμφωνία, ελπίζει η ταινία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

 

 

 

Kimishima και Κίνα

Η Nintendo θέλει να επεκταθεί στη χώρα και έχει κάνει προσπάθειες εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αρχές της Κίνας, ωστόσο, έχουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το λογισμικό, οπότε η Nintendo πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά το πώς θα πουλήσει τα παιχνίδια της. Όσον αφορά τα smartphone games, αρκεί και μόνο η υποστήριξη μιας κινέζικης εταιρείας που θα τα διανείμει εκεί, κάτι που ο πρόεδρος δε θεωρεί αρνητικό.

Έκανε και μια νύξη για το sleep tracker, λέγοντας πως η Nintendo κυκλοφορεί προϊόντα όταν είναι σε ολοκληρωμένο στάδιο, αν είναι ενδιαφέροντα και αν θέλει ο κόσμος να τα αγοράσει. Παρόλα αυτά, η ομάδα που έχει αναλάβει την ανάπτυξή του ασχολείτα ακόμη.

 

 

 

Η λέξη-κλειδί για το νέο έτος

Ο Kimishima είπε πως αυτή η λέξη είναι η “πρωτοτυπία”. Αυτή είναι η σημαντικότερη πτυχή της νοοτροπίας της Nintendo και την είχε διατυπώσει και ο μακαρίτης πρόεδρος Hiroshi Yamauchi. Φέτος, αλλά και το επόμενο έτος, η Nintendo θα επιδιώκει προϊόντα που θα καταπλήξουν τον κόσμο με τρόπο διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Η Nintendo θέλει να συνεχίσει να δημιουργεί πράγματα ενδιαφέροντα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αρχής γενομένης από τα παιδιά.

 

Πηγή

Ο Kimishima μιλά για το προσεχές μέλλον της Nintendo

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων