O Kimishima μιλά και πάλι για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Switch

05 Φεβ
O Kimishima μιλά και πάλι για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Switch

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Nikkei πήρε μια συνέντευξη από τον πρόεδρο της Nintendo, Tatsumi Kimishima.

Μερικά σημαντικά αποσπάσματα της συζήτησης σας περιμένουν παρακάτω:

 

H διάρκεια ζωής του Switch

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ζωής της κονσόλας, ο Kimishima είπε το εξής:

Θέλουμε να συνεχίσουμε να πουλάμε την κονσόλα για παραπάνω από 5 με 6 χρόνια (η συνηθισμένη διάρκεια ζωής μιας κονσόλας). Επεκτείνοντας πωλήσεις με νέους τρόπους παιχνιδιού στο δεύτερο έτος και παραπέρα, το Switch μπορεί να ξεπεράσει το Wii και τα 100 εκ/μύρια πωλήσεις του.

Πρόσθεσε επίσης:

Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες στα χειριστήρια, όπως οι αισθητήρες. Θέλουμε να επεκτείνουμε τι πωλήσεις εξελίσσοντας τον τρόπο που παίζετε ακόμη περισσότερο. Όσο πιο μεγάλη διάρκεια θα έχουν οι πωλήσεις της κονσόλας, τόσο καλύτερα.

 

 

Η δεύτερη χρονιά του Switch στην αγορά

Το δεύτερο έτος είναι σημαντικό. Θέλουμε να επεκτείνουμε τη βάση χρηστών, για να μη μειωθεί η δημοτικότητα του Switch. Αναπτύσσουμε λογισμικό που θα κάνει τους γονείς να θέλουν να ασχοληθούν τα παιδιά τους με το Switch. Για παράδειγμα, με τα Nintendo Labo που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, προτείναμε ένα νέο τρόπο παιχνιδιού συνδέοντας το Switch με κατασκευές από χαρτόνι.

 

 

Η αξιοποίηση των πόρων από το παρελθόν

Η τεχνολογική εξέλιξη στον κόσμο είναι ταχεία. Όσο όλοι κοιτούν το προσκήνιο της τεχνολογίας, εμείς πάντα σκεφτόμαστε και το μέλλον του Switch. Πρόσφατα, παρόλο που είχαμε μειωμένα έσοδα για οκτώ συνεχόμενα έτη, συνεχίσαμε να επενδύουμε στον τομέα του R&D  (Έρευνας και Ανάπτυξης). Επειδή είχαμε μεγάλη ποσότητα πόρων, μπορέσαμε να κατασκευάσουμε το Switch και να ολοκληρώσουμε μια σειρά από ελκυστικά παιχνίδια για το πρώτο έτος του Switch. Η αξία της ύπαρξης της Nintendo είναι η παραγωγή εκρηκτικών επιτυχιών. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες από εταιρείες εκτός της Nintendo. Αν μπορέσουμε να τις συνδυάσουμε με την τεχνολογία της εταιρείας, θα σκεφτούμε να επενδύσουμε και εξωτερικά.

 

 

Smartphone games και κερδοφορία

Αθροιστικά τα έσοδά μας υπολογίζουμε να ξεπεράσουν το ένα τρις yen. Αν συνεχίσει αυτό το επίπεδο θα χρειαστούμε παιχνίδια που θα σχηματίσουν τρεις με τέσσερις άξονες. Έχουμε ήδη φτάσει σε μια κλίμακα που ξεπερνά τα 10 δις yen. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε την κλίμακα αυτή με ακόμα ένα μηδενικό (στα 100 δις yen). Αν το καταφέρουμε αυτό, η επιχειρήσεις μας αυτές θα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Θέλουμε να φτάσουμε αυτό το στόχο σύντομα.

 

 

Η συνταξιοδότηση του Kimishima

Το σημαντικότερο για ένα διευθυντή είναι ο συγχρονισμός. Όταν αποσύρθηκε ο Hiroshi Yamauchi, είπε τα εξής: «Δε γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά κάντε ό,τι μπορείτε με δική σας ευθύνη». Και νομίζω οτι έτσι ακριβώς είναι. Πάντα σκέφτομαι το συγχρονισμό της δικής μου συνταξιοδότησης.

 

Πηγή

O Kimishima μιλά και πάλι για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Switch

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων