Ο Miyamoto δημιουργεί… δημιουργούς

28 Ιούν

shigeru-miyamoto-656x338

 

O Yugo Hayashi διευθύνει τη δημιουργία του Starfox Zero.  Πριν από αυτό, συνέβαλε στο σχεδιασμό του The Legend of Zelda: Twilight Princess και ανέλαβε τα ίδια καθήκοντα με το Starfox Zero και για  το Wii Fit.

Το να βάζει τους δημιουργούς να δουλεύουν σε μια ποικιλία εργασιών για διάφορα παιχνίδια, είναι μέρος ενός επιτηδευμένου σχεδίου του Shigeru Miyamoto, όπως εξηγεί και ο ίδιος σε μια συνέντευξη του με το Kotaku:

Miyamoto: Όσον αφορά τη… δημιουργία ενός δημιουργού, πάντα προσπαθώ να τους αναθέτω να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Ο κύριος Aonuma σχεδόν πάντα δουλεύει σε τίτλους Zelda, όμως για τα περισσότερα άλλα άτομα, προτιμώ να τους βάζω να κάνουν πολλά  και διαφορετικά πράγματα.  Έτσι, κάποιος που έχει δουλέψει στον καλλιτεχνικό τομέα για το Zelda, μετά θα μπορούσε να ασχοληθεί και με το Wii Fit U.  Κάπως έτσι μου αρέσει να κάνω τα πράγματα.  Και τώρα ο κύριος Hayashi δουλεύει μαζί μου σχεδόν καθημερινά.

Οι Hayashi και Miyamoto προχώρησαν σε μια λίγο άσχετη κουβέντα.  Ο πρώτος τόνισε πως αισθάνεται να είναι ο πιο κοντινός προς το Miyamoto, όσον αφορά τη θέση του με τη βοήθεια που του έδωσε για να φτιάξει το Star Fox Zero.

Hayashi: Ναι, πιστεύω ότι το πόσο κοντά είναι οι θέσεις μας μου ήταν αρκετά σημαντικό ώστε να αναλάβω εγώ τη δουλειά.

Kotaku:  Είστε στ’ αλήθεια δίπλα ο ένας στον άλλον;  Κανείς άλλος ανάμεσα;

Miyamoto:  Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα γραφειάκι-κοιτώνας ανάμεσά μας, αλλά αν σηκωθεί λίγο ο κύριος Hayashi μπορεί να δει το και το δικό μου.  Από άποψη της ομάδας δημιουργίας, είναι ο κοντινότερος.

Kotaku: Μάλιστα.  Και, κύριε Miyamoto, είστε ακόμη σε ένα γραφειάκι μέσα στα άλλα, σωστά;  Δεν είστε ο τύπος του μεγάλου γραφείου, αλλά αυτός που θέλει ένα γραφειάκι;

Miyamoto:  Βασικά, είμαι στο πάτωμα.  Τώρα υπάρχει μια αίθουσα συνεδρίων κοντά στο γραφείο μου, οπότε άρχισα να το φτιάχνω αυτό περίπου σα γραφείο, αλλά βασικά, ναι, είμαι στο πάτωμα.

Kotaku:  Μπορείτε να αναποδογυρίσετε όλο το γραφείο της αίθουσας…

[ακολουθεί γέλιο από όλους]

Miyamoto: Είναι πολύ μεγάλο!

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο κύριος Miyamoto είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στους συναδέλφους του και τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα προτιμά να αναθέτει πολλές και διαφορετικές δουλειές στους ‘δημιουργούς εν δημιουργία’! Διαβάστε αυτούσια τη συνέντευξη του kotaku εδώ

 

Ο Miyamoto δημιουργεί… δημιουργούς

About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων