Ο Miyamoto μιλάει για την αποτυχία του Wii U και το μέλλον του NX

29 Ιούν

nintendo-nx1-656x369

Ο Shigeru Miyamoto μιλάει και αναφέρει τι πήγε στραβά με την κυκλοφορία του Wii U σε συνέντευξή του στο Fortune.

Ανέφερε ότι:

“Νοιώθω πως ο κόσμος δεν κατάλαβε τι προσπαθούσαμε να κάνουμε με το Wii U. Νομίζω πως δώσαμε την εντύπωση πως φτιάξαμε μια κονσόλα και ένα tablet μαζί, ενώ στην ουσία φτιάξαμε ένα μηχάνημα που είχε κάποιες χρησιμότητες και έλεγχες την κονσόλα με ένα tablet αλλά δίναμε και μια επιπλέον οθόνη και την δυνατότητα να παίξουν δύο άτομα με διαφορετικό τρόπο στο σαλόνι. Δυστυχώς τα tablet χρόνο με το χρόνο έδιναν περισσότερες δυνατότητες έτσι η κονσόλα φαίνονταν παρωχημένη σε σχέση με το χρόνο που κυκλοφόρησε.”

Ο Miyamoto ανέφερε επίσης πως λυπάται που η κονσόλα δεν θα ζήσει για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της όπως έπρεπε, και αναφέρει:

“Ακόμα πιστεύω πως ήταν καλή ιδέα και πολύ μπροστά από την εποχή της.”

Η επόμενη κονσόλα της Nintendo είναι το NX και θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Shigeru Miyamoto δεν είναι κοντά στην ανάπτυξη της νέας κονσόλας – σχετικά στο να παίρνει αποφάσεις για το σχεδιασμό της.

“Πλέον δεν ασχολούμαι με αποφάσεις πάνω στο σχεδιασμό της νέας κονσόλας, ασχολούμαι περισσότερο με το σχεδιασμό των παιχνιδιών που δημιουργούμε όπως το νέο StarFox Zero. Βεβαίως παρακολουθώ το σχεδιασμό της αλλά δεν παίρνω αποφάσεις για πως θα γίνει η επόμενη κονσόλα.”

Ο Shinya Takahashi, που επιβλέπει το σχετικό τομέα ανάπτυξής του νέου μηχανήματος είπε πως σχεδιάζουν να τραβήξουν την προσοχή των παικτών όλης της υφηλίου.

Ο Takahashi ανάφερε:

“Για μας σκοπός είναι να βρούμε το στοιχείο που θα κάνει τους παίχτες όλου του κόσμου να ενθουσιαστούν ξανά. Συνεχώς βλέπουμε μέσα από τα μάτια των παιχτών τις ανάγκες τους και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες όσο καλύτερα μπορούμε με την τεχνολογία που διαθέτουμε και το πάθος να δημιουργήσουμε το καλύτερο για αυτούς.”

Ο Miyamoto μιλάει για την αποτυχία του Wii U και το μέλλον του NX

| Wii U, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων