Ο νέος πρόεδρος της Nintendo είναι ο Shuntaro Furukawa

26 Απρ
Ο νέος πρόεδρος της Nintendo είναι ο Shuntaro Furukawa

Αλλαγή φρουράς για άλλη μια φορά στα αρχηγεία της Nintendo. Μετά το θάνατο του Satoru Iwata το 2015, πρόεδρος της Nintendo ορίστηκε ο Tatsumi Kimishima.

Τώρα δίνει κι αυτός της σκυτάλη στο Shuntaro Furukawa.

 

Shuntaro Furukawa, ο νέος πρόεδρος της Nintendo

Ο σχετικά νέος (στην ηλικία) Furukawa λοιπόν είναι ο επόμενος πρόεδρος της Nintendo. Ο κ. Furukawa είναι 46 ετών και εργάζεται στη Nintendo από το 1994. Έχει ασχοληθεί με το παγκόσμιο marketing, αλλά και στην Pokemon Company. Από το 2016, ο Furukawa εκτελούσε χρέη Εκτελεστικού Στελέχους Διαχείρισης, Επιβλέπόντος Επιχειρηματικής Ανάλυσης και Διοίκησης, αλλά και Διευθυντή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, ο Kimishima θα αποσυρθεί επίσημα από τη θέση του Προέδρου στις 28 Ιουνίου, θα παραμείνει ωστόσο στην εταιρεία σε ρόλο συμβούλου.

Το Bloomberg κατάφερε να μας φέρει μερικές δηλώσεις από τον ίδιο το Furukawa από την ανακοίνωση της είδησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που διαξήχθη στην Osaka.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδιά του λοιπόν, είπε το εξής:

Θα αναπτύξουμε την εταιρεία στο μέγιστο. Θα εξισορροπήσω τις παραδόσεις της Nintendo: Πρωτοτυπία και ευελιξία.

Όσον αφορά την προσέγγισή του σχετικά με τη διοίκηση της εταιρείας είπε:

Μεγάλωσα παίζοντας το Famicom και προέρχομαι από εκείνη τη γενιά. Τώρα που θα είμαι μέλος της διοίκησης με το Shigeru Miyamoto, δημιουργό του Super Mario, πρέπει να πω πως τον σέβομαι ιδιαίτερα. Από την άλλη, με τη νέα μου θέση δεν αρκεί μόνο ο σεβασμός, οπότε θα πω αυτό που θα πρέπει να πω για να διοικήσω την εταιρεία.

 

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3, Πηγή 4

Ο νέος πρόεδρος της Nintendo είναι ο Shuntaro Furukawa

| Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων