Ο πρώην διευθυντής της 4Kids μιλά για τα Pokemon

06 Αυγ
Ο πρώην διευθυντής της 4Kids μιλά για τα Pokemon

Μια φορά κι έναν καιρό, η 4Kids Entertainment έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διανομή των Pokemon εκτός Ιαπωνίας. Ο Al Kahn, ο τότε Δ.Σ. της ετιαρείας, έκανε ένα ταξίδι στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου για δουλειά. Εκεί, γνωρισε τη σειρά. Εν συνεχεία, μίλησε για τον ερχομό του IP στη Δύση με τους κατόχους των Pokemon (καθώς και στη Nintendo). Αν και συνάντησε δισταγμούς, ο Kahn πίστεψε πως θα γίνει επιτυχία και κατάφερε να κερδίσει τα δικαιώματα για τα παιχνίδια και τα anime εκτός Ασίας όταν πρόσφερε ο ίδιος χρήματα για να μεταφέρει τη σειρά στο εξωτερικό.

Μάθημα ιστορίας

Τα Pokemon είναι γνωστά ως Pocket Monsters στην Ιαπωνία. Ωστόσο ο Kahn δε συμπάθησε το όνομα, καθώς θύμιζε παραπλήσια παιχνίδια. «Ήθελα το όνομα να θυμίζει περισσότερο Ιαπωνία», είπε στη Washington Post.

Όσον αφορά τη σειρά, έπρεπε να γίνουν μερικές αλλαγές. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που αρέσουν στα παιδιά της Ιαπωνίας, που δεν αρέσουν σε παιδιά άλλων χωρών», σύμφωνα με τον Kahn. Ξαναγράφτηκαν τα σενάρια της σειράς, μαζί με νέα μουσική. Παρόλο που μερικές αλλαγές έφεραν αντιδράσεις, θεωρήθηκαν απαράιτητες για να ταιριάξουν με το κοινό των Η.Π.Α. Αυτό σήμαινε πως αναφορές στην ιαπωνική ιστορία, έθιμα και φαγητά έπρεπε να τροποποιηθούν.

Αρχικά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ήταν διστακτικοί για την προβολή των Pokemon. Αυτό ανάγκασε τον Kahn να να δίνει σταδιακά τη σειρά σε μία αγορά τη φορά, μέχρι που έφτασε τους 200 σταθμούς στις Η.Π.Α. το 1999. Πολλοί σταθμοί έβαλαν τη σειρά στις 6 το πρωί, αλλά πολύ σύντομα έφτασαν ειδήσεις πως παιδιά ξυπνούσαν νωρίς για να την παρακολουθήσουν. Μάλιστα, υπήρχαν φορές που υπήρχαν περισσότεροι θεατές τις πρώτες πρωινές ώρες, παρά μετά το σχολείο.

Κι ύστερα τα Pokemon είχαν απίτευτη επιτυχία. Ο Kahn είπε:

Τα card games άρχισαν να πουλάνε σαν τρελά και μετά εξερράγη. Πριν καλά – καλά το καταλάβουμε, εμείς ήμασταν στη μέση όλου του χαμού — την πατήσαμε! Είχαμε πνιγεί. Ήταν — και είναι — ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχω ζήσει.

Ο Kahn δν ασχολείται με τα Pokemon αυτό τον καιρό, αλλά η σειρά συνεχίζει. Βλέπει ανανεωμένη πρόοδο χάρη στο Pokemon GO, κάτι που τον κάνει χαρούμενο. Την ίδια ώρα, συγχαίρει τη Nintendo και την Pokemon Company για την αρχική ιδέα.

Πηγή 1, Πηγή 2

Ο πρώην διευθυντής της 4Kids μιλά για τα Pokemon

| Pokémon, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων