O Reggie μας λέει περισσότερα για το Switch

02 Νοέ
O Reggie μας λέει περισσότερα για το Switch

Ο Reggie έδωσε πολλές συνεντεύξεις αυτές τις μέρες, μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών της Nintendo.

Όσα είπε, έχουν ενδιαφέρον.

 

Περίμενε ο Reggie τη δυναμική του Switch πριν κυκλοφορήσει;

Ω ναι, απολύτως. Ξέρετε, ήμουν τυχερός. Είδα πρώιμα πρωτότυπα. Είχα στα χέρια μου ένα πλαστικό μοντέλο της συσκευής και είπα τις απόψεις μου. Και μπορώ να πω ειλικρινά πως, όταν είδα για πρώτη φορά τα παιχνίδια, τις εμπειρίες, όπως τα 1-2-Switch και Legend of Zelda, είχα την ίδια αίσθηση όπως όταν είχα δει τα πρωτότυπα του DS και του Wii. Ήξερα πως έχουμε κάτι που διαφοροποιείται στην αγορά και που θα προσκλύσεις τον καταναλωτή. Που θα παρέχει εμπειρίες ανεπανάληπτες κι αυτό με ενθουσίασε.

Ποιός αγοράζει το Switch;

Κοιτάμε τους αριθμούς και σίγουρα υπάρχει μια ομάδα που είναι Nintendo fans. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ομάδα που είναι αμύητοι στη Nintendo και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Πρέπει αυτοί οι καταναλωτές να εκτεθούν στα ΙΡ μας, να παίξουν τα παιχνίδια που δε μπορούν να παίξουν αλλού. Αυτό είναι ένα σήμα που μας λέει πως χτυπήσαμε φλέβα με το Nintendo Switch.

Τι γίνεται με τις ελλείψεις της Virtual Console και τι έχουμε πέρα από το gamiing;

Τις αναγνωρίζουμε. Απολύτως. Θα απαντήσω αντίστροφα. Μόλις κάναμε ένα network update που συνεχίζει να παρέχει επιπλέον λειτουργίες. Τώρα είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε περιεχόμενο από το ένα Switch στο άλλο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στα ενδότερα του συστήματος για να είναι πιο εύχρηστο για τους καταναλωτές μας.

Μιλάτε τώρα σε κάποιον που έχει ολοκληρώσει και τα 120 Shrines και πιστεύω πως είμαι στα 400 Korok Seeds και παραπάνω [στο Legend of Zelda: Breath of the Wild]. Καταλαβαίνω πώς είναι να αφιερώνεις χρόνο σε ένα παιχνίδι και να φοβάσαι μήπως το περιεχόμενο αυτό χαθεί. Σίγουρα, η Nintendo είναι μια εταιρεία που λειτουργεί με γνώμονα τον καταναλωτή και θέλουμε οι καταναλωτές μας να είναι ευτυχισμένοι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο θέμα για να διασκεδάσουμε τις φοβίες της απώλειας των δεδομένων.

Απλά εξαιτίας του είδους της πλατφόρμας αυτής, είναι κάτι φορητό, αλλά και πάντα συνδεδεμένο με το οικιακό περιβάλλον, υπάρχουν επιπλοκές. Δεν είναι τόσο απλό όσο μια κονσόλα που ποτέ δε μετακινείται και είναι μόνιμα συνδεδεμένη στο internet.

Όσον αφορά την ψυχαγωγία, ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή. Θέλαμε αυτή να είναι μια gaming συσκευή και να σας δώσουμε αυτό ακριβώς. Είπαμε όμως πως θα υπάρχουν και VOD [Video on Demand] υπηρεσίες εν καιρώ. Και θα έρθουν.

Όσον αφορά τη Virtual Console, είπαμε πως με την κυκλοφορία του Nintendo Online θα υπάρξουν εμφανίσεις παλαιότερου περιεχομένου μας. Αυτό θα γίνει του χρόνου. Οπότε θα το συζητήσουμε όταν είναι η ώρα.

Αλλά ναι, γνωρίζουμε πως υπάρχει η κριτική και σίγουρα, στόχος μας είναι να κάνουμε το Switch ένα προϊόν που να θέλει να παίξει ο κόσμος. Να πει: «Αυτή είναι μια καταπληκτική εφεύρεση και είμαι περήφανος που την αγόρασα».

Υπάρχει λόγος που το Golf easter egg του Switch ξεκλειδώνεται αν κινήσουμε το Joy-Con, όπως ο Iwata στα Nintendo Direct;

Λοιπόν, δύο σχόλια πάνω σ’ αυτό. Το ανακάλυψαν παιδιά που παίζανε με το firmware. Δεν έχουμε κάτι επίσημο να ανακοινώσουμε σχετικά με αυτό το περιεχόμενο ή τα σχέδια που έχουμε για αυτό. Αυτά. Σίγουρα, οτιδήποτε τιμά τον φίλο μου τον κ. Iwata είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα, αλλά όσον αφορά τον τρόπο εκτέλεσης και τι σημαίνει αυτό ή ποιά είναι τα σχέδια, δεν έχω κάτι να ανακοινώσω.

Συγκινούμαι όποτε πηγαίνω πίσω στο Kyoto και περνάω χρόνο στα αρχηγεία μας και τα γραφεία όπου ο κ. Iwata, εγώ και άλλοι κάναμε συναντήσεις. Είναι πολύ συγκινητικό. Και πάλι, λοιπόν, ουδέν σχόλιο σχετικά με τη συγκεκριμένη εκτέλεση.

 

Τι γίνεται με τη συνεργασία με τη Universal;

Είναι πολύ ενεργή. Τα παιδιά στη Universal καταλαβαίνουν τα θεματικά πάρκα και την τεχνολογία τους καλύτερα από οποιονδήποτε στον κόσμο. Εμείς καταλαβαίνουμε τα ΙΡ μας. Καταλαβαίνουμε τι μας κάνει πιο διασκεδαστικούς από οποιονδήποτε στον κόσμο και αυτή η συνεργασία είναι ιδιαίτερη.

 

Τι μέλλει γενέσθαι για το Switch;

Αυτή τη στιμή, στόχος μας είναι οι γιορτές, οπότε δε μιλήσαμε λεπτομερώς για τα παιχνίδια της επόμενης χρονιάς. Το μόνο που κάναμε ήταν να σας δείξουμε την εμπειρία του Kirby. Θα μιλήσουμε για το 2018 μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου. Τα καλά νέα είναι πως έρχονται ακόμη περισσότερα καταπληκτικά παιχνίδια και θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνει το Nintendo Switch μια πλατφόρμα γεμάτη ζωντάνια για πολλά, πολλά χρόνια.

 

 

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

O Reggie μας λέει περισσότερα για το Switch

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων