Ο Reggie μιλά για το Miitomo

18 Μαρ

miitomo-time

Υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι του τύπου που έπιασαν στα χέρια τους το Miitomo και είχαν και ευκαιρίες για συνεντέυξεις με στελέχη της Nintendo. Το TIME έχει μια συνέντευξη με τον πρόεδρο της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime. Στη συζήτηση, σχολιάστηκε το γιατί το Miitomo δεν έχει δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο, τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την εφαρμογή, τους στόχους τους στα κινητά και άλλα πολλά.

Διαβάστε τα σχόλια του Reggie παρακάτω, ενώ μπορείτε να βρείτε την αρχική συνέντευξη του TIME (στα αγγλικά) εδώ.

Για το γεγονός πως το Miitomo μπορεί να μην είναι παραδοσιακό παιχνίδι της Nintendo, αλλά παραμένει παιχνίδι…

Είναι αλήθεια πως το Miitomo, στον πυρήνα του, στοχεύει στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Αυτό είναι όλο. Και πιστεύουμε πως θα το καταφέρει με ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο. Δεν είναι παραδοσιακό παιχνίδι όπως τα άλλα που έχετε δει από τη Nintendο στο παρελθόν, όσοι όμως το χρησιμοποίησαν είπαν πως μπορεί να μετατρέψει την επικοινωνία μεταξύ φίλων σε παιχνίδι.

Για τη σκόπιμη έλλειψη δυνατότητας real-time messaging…

Θέλουμε το Miitomo να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που να είναι ξεκάθαρα Nintendo. Όπως τα παιχνίδια μας, θέλουμε να φέρει χαμόγελα. Και πιστεύουμε πως το Miitomo θα το κάνει.

Ένα από τα στοιχεία-κλειδιά του Miitomo είναι η σύνδεση με τους φίλους. Είναι ένα σημαντικό μέτρο για να σιγουρέψει πως η εμπειρία των χρηστών είναι σταθερά ευχάριστη. Υπάρχουν παράμετροι γύρω από την επικοινωνία που μπορείτε να κάνετε με το Miitomo. Δεν ξεκινάως ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας. Απαντώντας σε ερωτήματα, ο διάλογος ξεκινά ως στοχευμένη συζήτηση – απο κει, οι φίλοι μπορούν να κατευθύνουν τη συζήτηση σε κάθε κατεύθυνση, που είναι μέρος της πλάκας.

Για την ελπίδα του Reggie να κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί με τη Nintendo…

Γνωρίζουμε πως πολλοί άνθρωποι έχουν συνήθειες με τις υπόλοιπες εφαρμογές και υπηρεσίες κοινωνική δικτύωσης. Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να το σκεφτείτε είναι να δείτε το Mii ως κάποιον ενδιάμεσο. Για παράδειγμα, μιλάτε με φίλο στο τηλέφωνο κι ο φίλος αυτός πει για ένα κοινό φίλο «Ρε, δε θα φανταστείς τι μου είπε ο Χρηστάρας». Ο φίλος που σας μιλά στο τηλέφωνο είναι ο Mii σας. Δουλεύει για σας.

Αναμένουμε πως η εμπειρία του κόσμου με το Miitomo θα έχει τις δικές της ανταμοιβές. Την ίδια ώρα όμως, είναι ένας τρόπος να τους κάνουμε να ασχοληθεί – ή να ασχοληθεί και πάλι – με τη Nintend. Ο τρόπος που θα αλληλεπιδράσει ο κόσμος με το My Nintendo θα τους ανταμείψει μεταφορικά και κυριολεκτικά στο μέλλον. Οπότε το Miitomo επιτρέπει στον κόσμο να ασχοληθεί με τους φίλους του. Ένας από αυτούς τους φίλους είναι η  Nintendo.

Για τις μελλοντικές αλλαγές του Miitomo και τις απευθείας σχέσεις του με το My Nintendo…

Οι γενικοί μας στόχοι στα κινητά είναι σημαντικοί. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε πολλές εφαρμογές που θα διατηρήσουν τη δημοτικότητά μας για μεγάλες χρονικές περιόδους – ταυτόχρονα. Δεν κάνουμε προβλέψεις, αλλά έχουμε ενεργές κοινότητες γύρω από franchises όπως τα Super Smash Bros. και Mario Kart και Splatoon. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στα κινητά; Ελπίζουμε πως ναι.

Βλέπουμε επίσης το Miitomo ως μακροπρόθεσμη ευκαιρία. Αναμένουμε πως θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου μέσω ενημερώσεων. Είναι μια υπηρεσία στην οποία θα προσθέτουμε πράγματα. Μ’ αυτή την έννοια, το να κοιτάμε να κρίνουμε γρήγορα τον αντίκτυπο του Miitomo δε θα μας δώσει μια πλήρη εικόνα όπως θα γινόταν με ένα παιχνίδι λιανικής.

Ένας άλλος παραάγοντας του Miitomo που πιστεύουμε πως είναι σημαντικός είναι η αλληλεπίδρασή του με τη νέα υπηρεσία My Nintendo. Και τα δύο θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και το My Nintendo θα φέρει μια ποικιλία πλεονεκτημάτων στους χρήστες του Miitomo. Ευθύς εξ’ αρχής, το My Nintendo θα είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβών βασισμένο σε πόνους, αλλά με τον καιρό θα μετατραπεί σε ένα κέντρο για κάθε τρόπο που θα μπορεί να αλληλεπιδράσει ο κόσμος με τη Nintendo. Είναι μια σημαντική μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία για εμάς, που ξεκινά με το Miitomo και μεγαλώσει από εκεί.Πηγή

Ο Reggie μιλά για το Miitomo

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων