Ο Reggie μιλάει για Skylanders, ελλείψεις amiibo, πωλήσεις Wii U και άλλα

19 Ιούν

Τα παρακάτω προέρχονται από τον Reggie Fils-Aime, πρόεδρο της Nintendo of America:

Για τη συνεργασία με την Activision και πώς έγινε πραγματικότητα το Skylanders SuperChargers:

H Activision απευθύνθηκε στη Nintendo στο ξεκίνημα της ανάπτυξης του Skylanders πριν τέσσερα χρόνια. Πάντα υπήρχε, λοιπόν, η σκέψη ότι θα ήταν θαυμάσιο αν μερικά από τα γνωστά ονόματα της Nintendo θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο παιχνίδι.

Πέρασε ο καιρός και στην περσινή Ε3 παρουσιάσαμε τα amiibo καθώς και τη στρατηγική μας να τα κάνουμε να δουλεύουν σε πολλά παιχνίδια. Το ίδιο χρονικό διάστημα, η Activision μοιράστηκε μαζί μας το όραμά της για το επόμενο παιχνίδι Skylanders, το οποίο θα είχε και οχήματα. Έτσι ο διάλογος έγινε πιο σοβαρός.

Για τους λόγους που επιλέχθηκαν ο Donkey Kong και ο Bowser:

Το Skylanders έχει να κάνει με διάφορα πλάσματα. Κοιτάζοντας τις επιλογές μας, εκείνοι οι δύο ταιριάζουν στο παιχνίδι. Μοιάζουν πολύ περισσότερο με πλάσματα τόσο στην όψη όσο και στις κινήσεις τους και στους μηχανισμούς gameplay, άρα συμφωνήσαμε ότι αυτοί οι δύο θα ήταν οι πιο λογικές προσθήκες.

Για την επιχειρηματική στρατηγική πίσω από τη συνεργασία:

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την Activision να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο που θα το βρείτε μόνο στις πλατφόρμες της Nintendo. Ήταν μια ευκαιρία να φτιάξουμε αυτά τα αγαλματίδια που θα λειτουργούν και με το Skylanders και με όλα τα άλλα συμβατά παιχνίδια όπου μπορείς να παίξεις με τον Donkey Kong ή τον Bowser. Συνεπώς, ήταν επίσης μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, αλλά να ικανοποιεί και η κάθε πλευρά τους στόχους της και όσα προσπαθεί να επιτύχει.

Για τις ελλείψεις των amiibo στην αγορά:

Παράγουμε amiibo και τα παρέχουμε στην αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με το πιο πρόσφατο κύμα amiibo, μέσα σε ένα μήνα, πουλήσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, είχαμε πουλήσει πάνω από 10.5 εκατομμύρια amiibo παγκοσμίως, εκ των οποίων τα δύο τρίτα πουλήθηκαν σε Καναδά, Η.Π.Α. και Λατινική Αμερική.

Υπάρχει τεράστια ζήτηση και αυτή η ζήτηση είναι συγκεντρωμένη στην Αμερική. Η διαδικασία παραγωγής παίρνει καιρό και έπρεπε να αυξήσουμε τις αλυσίδες παροχής μας και ακόμα και τώρα αυξάνονται προσπαθώντας να ανταποκριθούν στη ζήτηση (Η Nintendo έχει δηλώσει ότι ο Marth και κάποια άλλα δυσεύρετα amiibo θα ξαναβρεθούν στα ράφια σε περιορισμένες ποσότητες μέσα στις επόμενες μέρες).

Σχετικά με τη στρατηγική της Nintendo και το δεδομένο ότι το Wii U έχει ξεπεραστεί σε πωλήσεις από το Xbox One και το PS4:

Το χρονικό περιθώριο για το οποίο πωλούνται αυτά τα συστήματα είναι αρκετά μεγάλο και τώρα βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια για την παρούσα γενιά. Το άλλο θέμα που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι πρόκειται για μία παγκόσμια επιχείρηση. Μην κοιτάτε την κατάσταση μόνο εδώ, στις Η.Π.Α., αλλά κοιτάξτε πως έχουν τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την οπτική γωνία της Nintendo, έχουμε δυνάμεις εδώ στην Αμερική, έχουμε δυνάμεις και στην Ευρώπη, έχουμε και στην Ιαπωνία. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για όλους τους κύριους ανταγωνιστές μας. Έχουμε επίσης πει δημοσίως ότι δουλεύουμε σκληρά πάνω στην επόμενη οικιακή κονσόλα μας και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο για το οποίο θα μιλήσουμε πολύ στο μέλλον.

Για τα παιχνίδια που θα φτιάξει η Nintendo για έξυπνες συσκευές:

Δε μπορώ να σας πω για αυτά τα επερχόμενα παιχνίδια μας. Η βάση των παιχνιδιών όσον αφορά το αν θα είναι δωρεάν, αν θα έχει χρηματικές συναλλαγές μέσα στο παιχνίδι ή αν θα κοστίζει εξ αρχής ένα ποσό και θα ανήκει στο χρήστη για πάντα – όλα αυτά πρέπει να αποφασιστούν όταν θα δημιουργείται και η βασική ιδέα του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά.

Ο Reggie μιλάει για Skylanders, ελλείψεις amiibo, πωλήσεις Wii U και άλλα

| amiibo, Wii U, Ε3, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Παναγιώτης Βελώνιας, a.k.a. FoM (και FoMPerama). Ξεκίνησε με ένα Gameboy και λάτρεψε το κατά πολλούς απαίσιο Super Mario Land. Αλλά ήταν το πρώτο που είχε παίξει! Πήρε Nintendo 64, Gamecube, Wii, DS, 3DS, Wii U και new 3DS Majora’s Mask Edition. Αμετανόητος Νιντεντάς. Στον ελεύθερο χρόνο του (από τα games) μπορεί να διδάσκει Αγγλικά. Αγαπάει όλα τα Nintendo Franchises εξίσου, αλλά αν του είχαν πιστόλι στο κεφάλι για να διαλέξει μόνο ένα παιχνίδι ως το αμέσως επόμενο από τη Nintendo, θα ήταν το F-Zero. It’s been too damn long. Επίσης, έχει αγοράσει και μαθαίνει Ocarina. Αλήθεια.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων