Ο Sakaguchi λέει πως το Final Fantasy VI δεν είχε κάνει καλές πωλήσεις στις Η.Π.Α. όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στο SNES

06 Σεπ

View post on imgur.com

Mερικοί ίσως έχουν την εντύπωση πως το Final Fantasy VI ήταν απογοήτευση απο άποψη πωλήσεων στην Ιαπωνία, ενώ στις Η.Π.Α. είχε πουλήσει αξιοπρεπώς. Αυτό, ωστόσο δεν είναι αλήθεια.

Ο Hironobu Sakaguchi, παραγωγός του Final Fantasy VI, έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Φαίνεται πως ήταν στις Η.Π.Α. που το RPG δεν πούλησε. Πρόσθεσε πως, στην πραγματικότητα, το Final Fantasy VI «πήγε πολύ καλά στην Ιαπωνία».

Το ενδιαφέρον είναι πως χρησιμοποιήθηκαν μεγαλύτεροι σε μέγεθος χαρακτήρες σε μετέπειτα τίτλους της σειράς – αρχής γενομένης απο το Final Fantasy VII – εξ’αιτίας της αντίδρασης προς το VI. Ο Sakaguchi έχει «παραξενευτεί» απο την πρόσφατη δημοτηκότητα του VI στη Δύση.

Σε αριθμητικούς όρου, το [Final Fantasy VI] δεν πούλησε στις ΗΠΑ. Τα πήγε όμως πολύ καλά στην Ιαπωνία. Παραξενεύομαι, γιατί τους βλέπω [τους Αμερικάνους] να το παίζουν [στο κινητό]. Νομίζω πως το μέγεθος των χαρακτήρων έχει σημασία για το αμερικάνικο κοινό, οπότε απο το Final Fantasy VII και εξής, χρησιμοποιήσαμε μεγαλύτερους χαρακτήρες. [Μάλλον] γι’αυτό εξερράγη το Final Fantasy VII. Παραξενεύομαι όμως λιγάκι, γιατί οι Αμερικάνοι δεν είχαν αγοράσει το Final Fantasy VI εκείνο τον καιρό.

Πηγή 1, Πηγή 2

Ο Sakaguchi λέει πως το Final Fantasy VI δεν είχε κάνει καλές πωλήσεις στις Η.Π.Α. όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στο SNES

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων