Ο συνιδρυτής της Rare δε γνωρίζει γιατί η Nintendo δεν αγόρασε τη Rare

04 Αυγ

`rare-developer-656x543

 

H Nintendo και η Rare είχαν πολύ στενές σχέσεις τη δεκαετία του ’90.  Σε κάποιο σημείο η Nintendo είχε φτάσει να κατέχει το 49% της εταιρίας.  Ωστόσο, το 2002, η Nintendo μαζί με τους συνιδρυτές της Rare, Tim και Chris Stamper, πούλησαν τις μετοχές τους και η Microsoft πήρε τον έλεγχο των δημιουργών.

Κάποιοι απορούν γιατί η Nintendo δεν αγόρασε τη Rare, αλλά ακόμη και ο ίδιος ο Tim Stamper δεν έχει απάντηση σε αυτό.

“Δεν έχω ιδέα γιατί δεν το έκαναν αυτό”, είπε πρόσφατα στο Develo.  “Νόμιζα πως ταιριάζαμε καλά.”

Όποιος και να αγόρασε τη Rare, o Stamper δεν αισθάνεται πως η αλλαγή ήταν υποχρεωτική εκείνη την περίοδο.  Όπως εξήγησε και ο ίδιος:

Το κόστος της δημιουργίας λογισμικού πήγαινε όλο και ψηλότερα με τις κονσόλες και η Rare δουλεύει καλά με ένα συνεργάτη.  Ψάχναμε για κάποιον να βοηθήσει να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

Πηγή

Ο συνιδρυτής της Rare δε γνωρίζει γιατί η Nintendo δεν αγόρασε τη Rare

About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων