Ο Yuji Naka θέλει να δει το Mario παρέα με το Sonic

06 Αυγ
Ο Yuji Naka θέλει να δει το Mario παρέα με το Sonic

Ο Mario και ο Sonic έχουν εμφανιστεί μαζί σε διάφορα παιχνίδι βασισμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο δεν είναι αυτό που είχε οραματιστεί αρχικά ο δημιουργός του Sonic, Yuji Naka.

Γνωρίζαμε μερικά από τα παρακάτω, ωστόσο ο Naka μίλησε για τις απαρχές του Mario & Sonic επί μακρόν στο Famitsu.

Βασικά, ήθελα ο Mario [και ο Sonic] να εμφανιστούν μαζί, οπότε μια φορά πήγα να κάνω μια παρουσίαση στον κ. Miyamoto για το πώς θα ήθελα να φτιάξω ένα παιχνίδι δράσης, όπου θα συμπρωταγωνιστούν οι Mario και Sonic. Ήταν οι καιροί του GameCube και πήρα τέσσερις σχεδιαστές μαζί μου. Είναι κρίμα που αποφάνθηκε πως «δεν είναι απαραίτητο ο Mario και ο Sonic να συμπρωταγωνσιτούν σε ένα παιχνίδι δράσης», οπότε δεν υλοποιήθηκε. Αργότερα, η SEGA πήρε την άδεια για τους Ολυμπιακούς, οπότε για να αξιοποιήσει καλύτερα την άδεια αυτή, εμφανίστηκαν διάφοροι χαρακτήρες. Λίγο καιρό πιο μετά, ο Sonic εμφανίστηκε στο Super Smash Bros. Brawl. Ωστόσο, ακόμη κι αυτό πραγματοποιήθηκε γιατί εγώ το ζήτησα από τον κ. Sakurai. «Θέλω να εμφανιστεί ο Sonic [στο Smash Bros.]». Οι Ολυμπιακοί είναι λίγο διαφορετικοί από την ευχή μου, αλλά πιστεύω πως είναι καλό που τα παιδιά όλου του κόσμου χαίρονται που τους βλέπουν μαζί. Κάποια μέρα όμως, θέλω να υλοποιήσω ένα παιχνίδι και με τους δυο. Πιστεύω θα ξανακάνω μια παρουσίαση που να κάνει τον Takashi [Iizuka] να καταλάβει την ανάγκη ενός παιχνιδιού δράσης με τους Mario και Sonic. (γέλια)

Ο αρχικός σχεδιαστής του Sonic, ο Naoto Ohshima, ήταν επίσης παρών στη συνέντευξη και είπε:

Κι εγώ συμφωνώ. Κάποτε ήταν ανταγωνιστές, αλλά όταν τους είδα μαζί, σκέφτηκα ειλικρινά πως η Nintendo αναγνώρισε τον Sonic.

Ο Naka είπε και κάτι τελευταίο:

Πάντα είχα το όνειρο ενός θεματικού παρκου με τον Sonic από τους παλιούς ακόμη καιρούς, αλλά θα μπορούσε να είναι και μέρος της Disneyland. Η DiC Entertainment έφερε το Sonic anime στην Αμερική για κάποιο καιρό και μετά ανέλαβε η Disney. Υπήρξε μια στιγμή χαράς. «Ίσως ο Sonic περπατήσει στη Disneyland!», αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Προσωπικά, θα ήθελα ο Sonic να εμφανιστεί σε περισσότερα μέρη.

Ο Yuji Naka θέλει να δει το Mario παρέα με το Sonic

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων