Οι επόμενες κινήσεις της Nintendo με τα κινητά και το Switch

02 Μαΐ
Οι επόμενες κινήσεις της Nintendo με τα κινητά και το Switch

Χθες η εφημερίδα Nikkei δημοσίευσε ένα άρθρο με σχόλια του νυν αλλά και του επόμενου προέδρου της Nintendo.

Οι Kimishima και Furukawa αποκάλυψαν τις φιλοδοξίες της Nintendo σχετικά με τα κινητά αλλά και το Switch.

 

Nintendo και στόχοι για το χώρο των έξυπνων συσκευών

Παρόλο λοιπόν που τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν χάρη στο Switch, o Furukawa σχολίασε πως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ανέβουν οι επιδόσεις και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας, συγκεκριμένα όσον αφορά τις έξυπνες συσκευές. Η πολιτική του Furukawa θα είναι να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα των smartphones με ένα τίτλο που θα κάνει το μπαμ. Στόχος είναι ο τομέας των smartphone games να γίνει επιχείρηση των 100 δις yen ($910 εκ/μύρια) για τη Nintendo.

Οι δύο πρόεδροι είπαν:

Το κίνητρο της επιχειρηματικότητάς μας είναι να προκύψει κάτι που θα γίνει μεγάλη επιτυχία, όπως συμβαίνει και στις κονσόλες. Δε μπορώ να πω πως υπάρχουν πολλά παιχνίδια σαν το Pokemon GO – Furukawa

To Pokemon GO έγινε τεράστιο κατόρθωμα. Μεταμόρφωσε τις προσδοκίες από ένα παιχνίδι σε κινητά, όσον αφορά gameplay και story.

 

 

Οι επόμενες κινήσεις σχετικά με το Switch

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το Switch έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία. Ήδη είναι διαθέσιμο στις αγορές 50 χωρών, όμως τώρα η Nintendo στοχεύει σε επέκταση στις αγορές της Μ. Ανατολής και της ΝΑ Ασίας. Ο Furukawa σχολίασε πως, παραδοσιακά, η εταιρεία πουλά τα προϊόντα της στις αγορές της Ευρώπης, Αμερικής και Ιαπωνίας, ωστόσο καιρός είναι να ανοίξουν οι ορίζοντες.

Όσο για το γιατί ο Kimishima επέλεξε τον Furukawa ως το διάδοχό του:

Γιατί γνωρίζει πώς να φέρνει στην επιφάνεια τις δυνατότητες των ομάδων ανάπτυξης. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει θέσει τα θεμέλια για την επόμενη γενιά της επιχείρησης.

Τέλος, ο Furukawa είπε πως θα δημιουργήσει μια ομάδα από πέντε διευθυντές, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις. Μέσα στους πέντε, βέβαια, θα είναι και ο ίδιος.

Άλλοι έχουν το χάρισμα να αξιολογούν σωστά τις δυνατότητες ενός προϊόντος. Η τελική επιλογή όμως για το αν κάτι θα κυκλοφορήσει στην αγορά είναι δική μου ευθύνη.

 

Πηγή

Οι επόμενες κινήσεις της Nintendo με τα κινητά και το Switch

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων