Το Pokemon GO καταρρίπτει πέντε Ρεκόρ Γκίνες

20 Αυγ
Το Pokemon GO καταρρίπτει πέντε Ρεκόρ Γκίνες

Η επιτυχία του Pokemon GO ως τώρα είναι αρκετά γνωστή σε όλον τον κόσμο. Ενημερωτικά δελτία αναφέρονται συχνά σε αυτό, ενώ στα social media οι περισσότεροι βλέπουμε καθημερινά πλήθος κόσμου να μιλάει για αυτό, όπως και άρθρα σαν αυτό να ανεβαίνουν συνεχώς! Βέβαια, επιτυχημένο δε γίνεται μόνο έτσι ένα παιχνίδι, αλλά τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα για το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνει πλήθος κόσμου για το παιχνίδι αυτό.

Όσοι θέλετε αποδείξεις για την επιτυχία αυτή, ας δούμε το παιχνίδι από μια πιο μια εξωτερική σκοπιά. Το app, έστω και με το μικρό διάστημα ζωής που έχει μέχρι σήμερα από την κυκλοφορία του, έχει σπάει πέντε Ρεκόρ Γκίνες! Τα ρεκόρ αφορούν τομείς όπως λήψεις, έσοδα και κατάταξη στα chart. Δείτε λεπτομερώς παρακάτω τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν:

“Pokemon GO secures five Guinness World Records”

 1. Το πιο προσοδοφόρο mobile game στον πρώτο του μήνα Το παιχνίδι της Niantic βασισμένο στο GPS και τις αξιοσημείωτες τοποθεσίες, το Pokemon GO, είχε αποφέρει 206,5 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του. Το επίτευγμα αυτό κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι τι παιχνίδι κυκλοφόρησε σε κλιμακωτά στάδια στον κόσμο. Πρώτα κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις 6 Ιουλίου 2016, και ακολούθησαν οι χώρες τις Ευρώπης από τις 13 Ιουλίου.Παραδόξως, δεν κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία – το πνευματικό σπίτι των Pokemon – μέχρι και τα μέσα του πρώτου μήνα του, τις 22 Ιουλίου. Όσο για τις 10 Αυγούστου του 2016, κάποιες μεγάλες αγορές του gaming, όπως η Νότια Κορέα, δεν μπορούσαν ακόμη να απολαύσουν την επίσημη, εγχώρια κυκλοφορία του Pokemon GO.

 2. Το πιο πολυκατεβασμένο mobile game στον πρώτο του μήναΤο παιχνίδι μετράει 130 εκατομμύρια λήψεις από την αρχική του κυκλοφορία στις 6 Ιουλίου 2016. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια περισσότεροι παίχτες Pokemon GO από τον πληθυσμό στις Φιλιππίνες αυτή τη στιγμή και 10 εκατομμύρια λιγότεροι από τον παρόν πληθυσμό της Ρωσίας.

 3. Τα περισσότερα διεθνή charts που έφτασε στην κορυφή ταυτόχρονα ένα παιχνίδι στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του (σε λήψεις)

  Το Pokemon GO της Niantic έφτασε στην κορυφή των charts λήψεων σε 70 διαφορετικές χώρες συγχρόνως από την αρχική του κυκλοφορία στις 6 Ιουλίου του 2016. Σε αυτό το παιχνίδι τοποθεσιών, οι παίχτες χρησιμοποιούν την τεχνολογία GPS για να κυνηγήσουν και να πιάσουν Pokemon σε τοποθεσίες στον πραγματικό κόσμο, πριν τα εκπαιδεύσουν για να πολεμήσουν άλλους εκπαιδευτές σε “gyms”.

 4. Τα περισσότερα διεθνή charts που έφτασε στην κορυφή ταυτόχρονα ένα παιχνίδι στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του (σε τζίρο)

  Το Pokemon GO ήταν επίσης και στην κορυφή των πιο αποδοτικών mobile παιχνιδιών σε 55 διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα από την αρχική κυκλοφορία του στις 6 Ιουλίου του 2016.

 5. Τον πιο γρήγορο χρόνο που ένα mobile game απέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια.

  Με έναν εκπληκτικό τρόπο, το Pokemon GO χρειάστηκε μόλις 20 μέρες για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε τζίρο – ο ταχύτερος χρόνος που ένα mobile game κατάφερε ποτέ κάτι τέτοιο στον πρώτο μήνα μετά την κυκλοφορία του. Το παιχνίδι έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις 26 Ιουλίου.

Πηγή

Το Pokemon GO καταρρίπτει πέντε Ρεκόρ Γκίνες

| iOS/Android, Pokémon, Νέα | 0 Comments
About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων