Πώς γράφτηκε η πλοκή του Xenoblade Chronicles 2;

23 Νοέ
Πώς γράφτηκε η πλοκή του Xenoblade Chronicles 2;

Η Nintendo και η Monolith ξεκίνησαν μια νέα σειρά από “Production Notes” για το Xenoblade Chronicles 2.

Το πρώτο μέρος έχει να κάνει με το σενάριο!

Στο κειμενάκι που ανήρτησε η Nintendo, έχουμε την ιστορία του Yuichiro Takeda, ο οποίος είναι ο screenwriter του παιχνιδιού. Πάμε να δούμε τι έχει να μας πει για τη διαδικασία συγγραφής!

 

 

 

Yuichiro Takeda για το story του Xenoblade Chronicles 2

Γειά σας παιδιά, χαίρομαι που σας γνωρίζω! Ή μάλλον, σας ευχαριστώ για τη συνεχή συμπαράσταση!

Είμαι ο Yuichiro Takeda. Εργάστηκα ως screenwriter για το Xenoblade Chronicles και το Xenoblade Chronicles X. Συνέχισα αυτό το ρόλο μου και στο Xenoblade Chronicles 2.

Αν θα έπρεπε να παρουσιάσω το Xenoblade Chronicles 2 από την άποψή μου ως σεναριογράφος, θα έλεγα πως αυτή η ιστορία έχει τη μεγαλύτερη «επιρροή» του Διευθυντή Tetsuya Takahashi ως τώρα.

Σ’ αυτό το σενάριο, ο Διευθυντής Takahashi μας παρουσίασε μια πλούσια πλοκή ευθύς εξ’ αρχής. Στη συνέχεια, εγώ και ο Kazuho Hyodo μοιραστήκαμε τη συγγραφή στη μέση. Εγώ ασχολήθηκα με τα κεφάλαια που είχαν ζυγό αριθμό, ενώ ο κ. Hyodo στα κεφάλαια με περιττό αριθμό. Την ίδια στιγμή, ο Διευθυντής Takahashi έγραφε όλη την ιστορία μόνος του. Στη συνέχεια, οι τρεις μας μαζευτήκαμε όταν τελειώσαμε τα σενάρια. Χτίσαμε το τελικό σενάριο χειραγωγώντας τις μοναδικές μας προσωπικότητες και προσθέτοντας διορθώσεις και αναθεωρήσεις του Διευθυντή Takahashi. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την τεχνική του screenplay που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα μιας ταινίας.

Πιστεύω πως η ιστορία του παιχνιδιού θα είναι η απόλυτη εμπειρία για τους θαυμαστές του Διευθυντή Takahashi. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως εγώ έκανα περικοπές από τη δική μου πλευρά! Γράφοντας το screenplay, μπορεσα να βουτήξω στον κόσμο του Alrest χάρη στον Saito Masatsugu, ο οποίος σχεδίαζε συνεχώς όλο και πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Το προσωπικό μου αγαπημένο σημείο είναι η ιστορία των Τora και Poppi στο Κεφάλαιο 4. Λατρεύω τα ρομπότ και πιστεύω πως αυτή η ιστορία αντανακλά την αγάπη μου για τα Nopon. Ελπίζω να σας αρέσει κι εσας.

Αν και πάντα γίνεται έτσι, το screenplay ολοκληρώνεται χρόνια πριν την κυκλοφορία του λογισμικού. Οποτε όταν θα παίξω, θα δω την ιστορία όπως ο κάθε fan. Ανυπομονώ να εξερευνήσω την Alrest με όλους σας σύντομα!

 

Και επειδή μας ξέρετε, σας έχουμε κι ένα επιπλέον βίντεο από το παιχνίδι!

 

 

Πηγή

 

Πώς γράφτηκε η πλοκή του Xenoblade Chronicles 2;

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων