Review: Toki Tori 2+

14 Μαΐ

To πρώτο Toki Tori είχε βγει για Gameboy to 2001 από την Capcom και είχε αναπτυχθεί από την Two Tribes. Ήταν ένα παιχνίδι puzzle με platform στοιχεία, όπου χειρίζεσαι ένα κοτοπουλάκι που δε μπορεί να πηδήξει σε μικρές αυτοτελείς πίστες και προσπαθείς να ξεπεράσεις διάφορα εμπόδια για να σώσεις όλα τα αυγά. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, η Two Tribes ξαναχτυπά ως Indie με το Toki Tori 2 (αργότερα βγήκε patch που το έκανε Toki Tori 2+). Τώρα έχουμε ένα τεράστιο puzzle platform adventure με πολλά παράλληλα μονοπάτια στο χάρτη και και τρομερή αισθητική. Πάμε στα επιμέρους.

Σενάριο

Στο Toki Tori 2+, μία άγνωστη δύναμη αρχίζει και δημιουργεί μόλυνση στο περιβάλλον του αγαπημένου μας κοτόπουλου καθώς από το πουθενά αρχίζουν και εμφανίζονται πήδακες με ένα μαύρο υγρό (που μοιάζει με πετρέλαιο) και επικρατεί πανικός στην κοτοπουλοκοινότητα (say that 3 times fast). To σενάριο είναι υποτυπώδες, τύπου Super Mario, και υπάρχει εκεί μόνο για να σε παρακινήσει να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Το ίδιο το παιχνίδι δε βασίζεται στο σενάριο, αλλά στο gameplay και την ατμόσφαιρα.

Gameplay

Κάτι εκπληκτικό που κάνει το παιχνίδι (και το έκανε σε απόλυτο βαθμό πριν το patch, αλλά μετά έβαλαν μερικά πολύ βασικά tutorials) είναι ότι δεν έχει character progression. Δεν αποκτάς νέες ιδιότητες και όλες οι περιοχές είναι πρακτικά προσβάσιμες από την αρχή του παιχνιδιού. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η εμπειρία του παίκτη. Η μαγεία του παιχνιδιού είναι ότι έχει ελάχιστες λέξεις μέσα και καθόλου handholding. Όσο παίζετε, θα αποκτάτε εμπειρία για το πως μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον και με τα άλλα ζώα χρησιμοποιώντας τις δύο κινήσεις που έχει ο Toki Tori (το σφύριγμα και το να χτυπάει το έδαφος). Έτσι, θα επιστρέφετε σε αρχικές περιοχές και θα καταλαβαίνετε πλέον πως λύνεται ο κάθε γρίφος επειδή θα έχετε αποκτήσει εμπειρία από άλλα σημεία.

Οπτικός τομέας

Στον οπτικό τομέα, το παιχνίδι δίνει ρέστα. Αν και πρόκειται για ένα 2D side scroller, η αισθητική που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ασύλληπτη και κερδίζει αμέσως τον παίκτη και παρουσιάζεται με πεντακάθαρα HD visuals. Αν και το σενάριο είναι πολύ τυπικό, ο συνδυασμός των υπέροχων χρωμάτων και του εκπληκτικού Toki Tori (το κοτόπουλο) θα σας κάνουν να ενδιαφέρεστε. Οι εκφράσεις που παίρνει το κοτόπουλο είναι θεϊκές και θα σας προσφέρουν αρκετό γέλιο και awwwwwwwww moments. Ακόμα και σε γαϊδάρους σαν εμένα. Σίγουρα θα μείνετε ακίνητοι σε πολλά σημεία για να σκεφτείτε τους πανέξυπνους γρίφους του παιχνιδιού. Εκεί, ρίξτε μια ματιά και στον Toki Tori και σίγουρα θα το διασκεδάσετε.

Ήχος

Όσον αφορά τον ήχο, το παιχνίδι θα γεμίσει τα αυτιά σας με τους ήχους της φύσης και με εκπληκτικές ατμοσφαιρικές μουσικές που προσφέρουν πολλά στο ύφος και την αισθητική του τίτλου. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά έχουν όλο το soundtrack να το ακούσετε στη σελίδα της Two Tribes. Απλά αφήστε το να παίζει και φανταστείτε να είστε το πιο awesome κοτόπουλο να λύνει γρίφους.

Wii U Gamepad

Η αλήθεια είναι πως το Toki Tori 2+ δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο με το Gamepad. Έχει βέβαια έναν πολύ χρήσιμο χάρτη και η οθόνη αφής έχει και κάποιες άλλες λειτουργίες τις οποίες δε θέλω να σας αποκαλύψω από τώρα. Καλύτερα να παίξετε και να τις ανακαλύψετε μόνοι σας.

Τελικό συμπέρασμα

Εγώ λατρεύω το Toki Tori 2+, αλλά ο λόγος που αφαίρεσα 0.3 από το συνολικό βαθμό είναι το patch που το έκανε λίγο πιο noob friendly ενώ δε χρειαζόταν (εγώ το είχα τελειώσει πριν βγει το patch) και του προσέθεσε loading εκεί που στην αρχή δεν υπήρχε! Είναι 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά και πάλι. Αν όμως σας αρέσουν τα puzzle games, είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου. Μη το χάσετε!

4,7 / 5

  • Κονσόλα: Wii U
  • Εκδότης: Two Tribes B.V.
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Two Tribes B.V.
  • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop
  • Παίχτες: 1
  • Online στοιχεία: Όχι

Review: Toki Tori 2+

| indies, Reviews, Wii U | 0 Comments
About The Author
- Παναγιώτης Βελώνιας, a.k.a. FoM (και FoMPerama). Ξεκίνησε με ένα Gameboy και λάτρεψε το κατά πολλούς απαίσιο Super Mario Land. Αλλά ήταν το πρώτο που είχε παίξει! Πήρε Nintendo 64, Gamecube, Wii, DS, 3DS, Wii U και new 3DS Majora’s Mask Edition. Αμετανόητος Νιντεντάς. Στον ελεύθερο χρόνο του (από τα games) μπορεί να διδάσκει Αγγλικά. Αγαπάει όλα τα Nintendo Franchises εξίσου, αλλά αν του είχαν πιστόλι στο κεφάλι για να διαλέξει μόνο ένα παιχνίδι ως το αμέσως επόμενο από τη Nintendo, θα ήταν το F-Zero. It’s been too damn long. Επίσης, έχει αγοράσει και μαθαίνει Ocarina. Αλήθεια.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων