Review: Xeodrifter

28 Ιούν

Η Renegade Kid, από ό,τι φαίνεται, ειδικεύεται στα παιχνίδια με retro γραφικά και καλό βαθμό δυσκολίας. Μετά τα πολύ επιτυχημένα παιχνίδια “Mutant Mudds”, το επόμενό τους δημιούργημα είναι το Xeodrifter για το 3DS, ένα παιχνίδι που αποτελεί φόρο τιμής στο κλασικό Metroid, αλλά εμπλουτισμένο με το χαρακτήρα της Renegade Kid.

Σενάριο

Το παιχνίδι δε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σενάριο. Μάλιστα, δεν υπάρχει καθόλου εξιστόρηση με κείμενο. Στην αρχή του παιχνιδιού, παρακολουθείτε το σκάφος του ήρωα να προσκρούεται με ένα ουράνιο σώμα, μάλλον κάποιο κομήτη, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Warp Core του σκάφους (ο πυρήνας που επιτρέπει μακρινά ταξίδια με ιλιγγιώδεις ταχύτητες). Με κατεστραμμένο διαστημόπλοιο που μπορεί να διανύσει μόνο κοντινές αποστάσεις, ο ήρωας πρέπει να ταξιδέψει σε 4 πλανήτες προς εύρεση ενός νέου Warp Core.

Gameplay

To gameplay θυμίζει έντονα Metroid. Κάθε πλανήτης είναι προσβάσιμος από την αρχή, αλλά δε γίνεται να πας σε όλες του τις περιοχές. Σιγά σιγά, ανακαλύπτεις νέες ικανότητες όπως και αναβαθμίσεις για τα όπλα σου και την υγεία σου. Κάθε ικανότητα σου επιτρέπει να εξερευνείς λίγο περισσότερο από κάθε πλανήτη. Έτσι, πηγαίνεις συνεχώς από έναν πλανήτη σε άλλον, επιστρέφεις σε παλιότερους με νέες ιδιότητες και ανακαλύπτεις νέες περιοχές. Επίσης, κάποιες από τις ιδιότητες που θα αποκτήσετε θα σας θυμίσουν έντονα το Super Metroid.

Κάθε φορά που βρίσκεις μια αναβάθμιση για το όπλο, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις: να βελτιώσεις τη ζημιά που προκαλεί κάθε βλήμα, την ταχύτητα ή τη συχνότητα των βλημάτων, διασπορά και λοιπά. Αυτές οι επιλογές δεν είναι μόνιμες, καθώς μπορείς να αλλάζεις αυτά τα χαρακτηριστικά κατά βούληση ώστε να προσαρμόζεσαι σε κάθε περίσταση. Επίσης, το παιχνίδι προσφέρει τη διευκόλυνση του να μπορείς να αποθηκεύσεις 3 διαφορετικούς συνδυασμούς για το όπλο και να αλλάζεις μεταξύ τους με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού στην οθόνη αφής.

Το παιχνίδι έχει καλή δυσκολία. Χρειάζεται προσοχή και ακρίβεια με όλους τους εχθρούς, και τα bosses σίγουρα θα σας σκοτώσουν μερικές φορές πριν τα καταφέρετε. Πρέπει να δοκιμάσετε πολλές τεχνικές και να χρησιμοποιήσετε και το προσκήνιο και το παρασκήνιο (όπως και στο Mutant Mudds) για να τα εξουδετερώσετε.

Οπτικός τομέας

Τα retro, pixelated γραφικά από το Mutant Mudds , το Shovel Knight και τόσους άλλους τίτλους τώρα τελευταία, κάνουν κι εδώ την εμφάνισή τους. Λειτουργικά και με μια δόση νοσταλγίας, δεν εντυπωσιάζουν. Προσωπικά, τα retro γραφικά νομίζω ότι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται υπερβολικά πλέον. Από την άλλη, είναι μια εύκολη λύση όταν έχεις περιορισμένο budget (όπως έχουν οι indie developers) και το pixel art πάντα έχει μια γοητεία.

Εν ολίγοις, λιτά και λειτουργικά γραφικά. Καλό art direction. Σε όποιον αρέσουν τα retro γραφικά, θα του αρέσουν και αυτά. Αν κάποιος δεν τα αντέχει, πρέπει να ρίξει μια ματιά στο παιχνίδι πριν το παίξει. Εγώ, προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα. Κάνουν τη δουλειά τους.

Ήχος

Το Xeodrifter διαθέτει ενδιαφέρουσες 8-bit μελωδίες και ωραία ηχητικά εφέ. Όχι κάτι το εξαιρετικό, αλλά προσθέτουν στην εμπειρία σε γενικές γραμμές. Προφανώς δεν υπάρχουν voiceovers, δεν υπάρχει καν διάλογος ούτε αφήγηση στο παιχνίδι. Ο ήχος μπορεί να σας προσφέρει και στρατηγικό πλεονέκτημα, αν προχωράτε προσεκτικά, μπορείτε να ακούσετε αμυδρά τους ήχους που κάνουν εχθροί που δε φαίνονται εντός οθόνης ακόμα, άρα σε αυτόν τον τομέα, είναι καλοσχεδιασμένος.

Τελικό συμπέρασμα

Μπορεί να διακρίνετε μια μετριοπάθεια στο κείμενο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ευχαριστήθηκα το παιχνίδι. Είναι ένα μικρό Metroid τσέπης. Ένα από τα σημαντικά αρνητικά του είναι μάλλον η τιμή του, καθώς κοστολογείται στα €8.99, ενώ εγώ το τελείωσα σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες με ποσοστό ολοκλήρωσης 94%. Αν σας αρέσουν τέτοια παιχνίδια, θα πρότεινα να το πάρετε σε έκπτωση. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, πρόκειται για ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά είναι μικρής διάρκειας.

4 / 5

  • Κονσόλα: 3DS
  • Εκδότης: Renegade Kid
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Renegade Kid
  • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop
  • Παίχτες: 1
  • Online στοιχεία: Όχι

Review: Xeodrifter

| 3DS, eShop, indies, Reviews | 0 Comments
About The Author
- Παναγιώτης Βελώνιας, a.k.a. FoM (και FoMPerama). Ξεκίνησε με ένα Gameboy και λάτρεψε το κατά πολλούς απαίσιο Super Mario Land. Αλλά ήταν το πρώτο που είχε παίξει! Πήρε Nintendo 64, Gamecube, Wii, DS, 3DS, Wii U και new 3DS Majora’s Mask Edition. Αμετανόητος Νιντεντάς. Στον ελεύθερο χρόνο του (από τα games) μπορεί να διδάσκει Αγγλικά. Αγαπάει όλα τα Nintendo Franchises εξίσου, αλλά αν του είχαν πιστόλι στο κεφάλι για να διαλέξει μόνο ένα παιχνίδι ως το αμέσως επόμενο από τη Nintendo, θα ήταν το F-Zero. It’s been too damn long. Επίσης, έχει αγοράσει και μαθαίνει Ocarina. Αλήθεια.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων