Review: Yoshi’s Island DS

03 Ιούν

To Yoshi’s Island DS είναι το sequel του Yoshi’s Island: Super Mario World, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα platformers του Super Nintendo. Το γοητευτικό στυλ γραφικών, το αξέχαστο gameplay και η εκπληκτική μουσική έκαναν το Yoshi’s Island μία αξέχαστη εμπειρία. Το ερώτημα είναι μένει το sequel στα ίδια υψηλά επίπεδα;

Σενάριο

Η ιστορία μένει στα κλασσικά standard των platformer. Δεν είναι καλογραμμένη  ή με βάθος, αλλά εξυπηρετεί το σκοπό της.

Ο Yoshi είναι έξω για ένα χαλαρό περίπατο όταν ξαφνικά, δύο μωρά πέφτουν από τον ουρανό τα οποία μαθαίνουμε πως είχαν κλαπεί από τον Kamek. Ένα από αυτά τα μωρά φαίνεται να είναι αρκετά εξοικειωμένο με τον Yoshi αφού αποδεικνύεται ότι τελικά είναι ο Baby Mario. Ο Baby Mario με ένα  θλιμμένο ύφος κοιτάει προς το κάστρο το οποίο εμφανίζεται στον ουρανό. Ο Yoshi αναρωτιέται αν στο ίδιο κάστρο  έχουν αιχμάλωτα και άλλα μώρα. Έτσι ο Yoshi με τη παρέα του ξεκινάνε για μία νέα περιπέτεια.

Gameplay

To gameplay θυμίζει πολύ τον αρχικό τίτλο. Τα επιπλέον τέσσερα μωρά ( Baby Mario, Baby Peach, Baby DK , Baby Wario & Baby Bowser) προσθέτουν ένα νέο και ενδιαφέρον επιπλέον level design. Πολλά από τα εμπόδια έχουν ανακυκλωθεί κατευθείαν από το πρώτο τίτλο, όπως το Chomp Rock. Πολλά επίπεδα θα σας θυμίσουν τα επίπεδα από το πρώτο παιχνίδι το οποίο είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα αφού φαίνεται ότι τα ξαναχρησιμοποιούν.  Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα επίπεδα αφού υπάρχουν επίπεδα που είναι στον ουρανό, , επίπεδα μέσα σε σπηλιές και άλλα μέσα σε φρούρια αλλά εκεί που διαφέρει πραγματικά από το προκάτοχο του είναι η ποικιλία των μωρών.

Το κάθε μωρό έχει τη δική του ικανότητα. Ο Baby Mario μπορεί να τρέξει, να γίνει Super Baby Mario και μπορεί να δει αόρατα “M” blocks. Η Baby Peach μπορεί να αιωρείται ψηλά στον αέρα χρησιμοποιώντας ρεύματα αέρος, και μπορεί να αιωρείται στον αέρα παραπάνω από τα άλλα μωρά. Ο Βaby DK έχει μία επίθεση στην οποία τρέχει και παρασέρνει τους αντιπάλους του όπως καταστρέφει  τοίχους από λάσπη, συν ότι μπορεί να σκαρφαλώνει πάνω σε κλαδιά και να πετάει εκρηκτικά αυγά. Ο Baby Wario & Baby Bowser δεν μένουν για πολύ στο παιχνίδι αλλά έχουν και αυτοί τις ξεχωριστές ικανότητες τους. Ο Baby Wario τραβάει τα νομίσματα με το μαγνήτη του,  πετάει αυγά και να τραβάει μεταλλικά blocks για να λύνει γρίφους. Όταν ο Baby Bowser καβαλάει το Yoshi, δεν μπορεί να καταπιεί εχθρούς αλλά ο Baby Bowser πετάει φλόγες οι οποίες είναι ισχυρές.

Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν 20 κόκκινα κέρματα , 5 λουλούδια και αρκετά αστέρια. Τα αστέρια σου δίνουν παραπάνω χρόνο για να μπορέσεις και να ξαναπιάσεις το κάθε μωρό που χάνεις όταν κάποιος  αντίπαλος σε χτυπήσει, το μεγαλύτερο χρονικό όριο είναι 30 δευτερόλεπτα.  Τα λουλούδια δεν βρίσκονται εύκολα σε αντίθεση με τα κόκκινα κέρματα.  Στο τέλος του κάθε επιπέδου, παίρνεις ένα σκορ ανάλογα με πόσα αστέρια, κόκκινα κέρματα και λουλούδια βρήκες. Όταν πετύχεις τέλειο score ξεκλειδώνονται μυστικά επίπεδα.

Μπορείς επίσης σε κάθε επίπεδο να βρεις μια καλύβα στην οποία μπορείς να παίξεις ένα mini-game με προϋπόθεση να έχεις βρει το κλειδί για να μπορέσεις να μπεις.  Τα mini-games  σου δίνουν επιπλέον ζωές τις οποίες σίγουρα θα χρειαστείς.  Όταν έχεις τελειώσει όλα τα επίπεδα σε ένα κόσμο πολεμάς ένα boss. Δυστυχώς κανένα   boss δεν είναι διασκεδαστικό ή δύσκολο.  Επιπλέον το παιχνίδι έχει 5 κόσμους σε σχέση με το προκάτοχο του που είχε 6.

Οπτικός τομέας

Το Yoshi’s Island DS έχει τα ίδια γραφικά με το προκάτοχο του, το οποίο δεν είναι κάτι κακό, αφού το χαρακτηριστικό του προκατόχου ήταν η αισθητική του. Όλα είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και είναι ευχάριστα στο μάτι. Όλοι οι εχθροί και τα bosses παρουσιάζονται φοβερά και με καταπληκτικό σχεδιασμό χαρακτήρων. Επίσης κάθε επίπεδο είναι ευχάριστα λεπτομερής όπως και τα σκηνικά.

Ήχος

Το κομμάτι της μουσικής είναι κάτι που δυστυχώς δεν πέτυχαν σωστά στο παιχνίδι. Ακόμα και τώρα θυμάμαι κομμάτια από το πρώτο Yoshi’s Island κάτι που δεν ισχύει για το διάδοχο του. Όλα τα κομμάτια ξεχνιούνται εύκολα και δεν είναι καλοφτιαγμένα.

Από την άλλη τα ηχητικά εφέ τα πέτυχαν τέλεια. Το μόνο πρόβλημα το οποίο το είχε η σειρά από το πρώτο τίτλο είναι το κλάμα των μωρών. Κάθε φορά που χτυπάμε πάνω σε έναν αντίπαλο, το μωρό το οποίο καβαλάει το  Yoshi αρχίζει και πετάει μέσα σε μία φούσκα και αρχίζει να κλαίει, ο οποίος ήχος είναι αρκετά εκνευριστικός. Το κλάμα του Baby Bowser & Baby Wario είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό, τουλάχιστον το μωρό DK είναι υποφερτό. Μάλλον οι δημιουργοί της σειράς το έκαναν τόσο ενοχλητικό το κλάμα των μωρών έτσι ώστε να δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να μη χτυπάμε σε κανέναν αντιπάλων κάτι το οποίο πέτυχαν.

Wii U Gamepad

Το Yoshi’s Island DS δεν έχε κάποιον ιδιαίτερο χειρισμό, παίζεται όπως όλα τα παιχνίδια του DS Virtual Console για το Wii U. Η Nintendo σου δίνει διαφορές επιλογές για το πώς θα εμφανίζονται οι 2 οθόνες του DS στην οθόνη. Οι επιλογές είναι να βλέπεις τη κύρια οθόνη στη τηλεόραση και η touchscreen στο Gamepad. Να παίζεις μόνο στο gamepad με τα 2/3 της οθόνης να δείχνουν τη κύρια οθόνη και στο υπόλοιπο το touchscreen ή το αντίθετο. Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να παίζεις με την αρχική ανάλυση του παιχνιδιού μέσα σε ένα DS πλαίσιο. Τέλος υπάρχει η επιλογή να παίζεις κρατώντας κάθετα το Gamepad αλλά αυτό βολεύει μόνο όταν παίζεις παιχνίδια που παίζονται αποκλειστικά με το stylus.

Τελικό Συμπέρασμα

Υπάρχουν μερικά συλλεκτικά τα οποία θα σε απασχολήσουν αρκετά αφού σε κάθε επίπεδο υπάρχει ένα ειδικό κέρμα για κάθε χαρακτήρα τα οποία μπορούν να αποκτηθούν μόνο αν χρησιμοποιείς το ανάλογο μωρό.  Για να βρεθούν αυτά θέλει αρκετή εξερεύνηση. Επίσης υπάρχουν μυστικά επίπεδα τα οποία για να ξεκλειδωθούν θα πρέπει να έχεις πετύχει high score (100 πόντους ) σε κάθε επίπεδο του κόσμου.

 Εν κατακλείδι το Yoshi’s Island DS δεν είναι κάποιο αξιομνημόνευτο παιχνίδι  και απογοητεύει σε σχέση με το πρώτο Yoshi’s Island το οποίο ήταν αριστούργημα. Όμως υπάρχουν πολλά επίπεδα τα οποία είναι διασκεδαστικά και αρκετά δύσκολα όπου αξίζει ο καθένας να παίξει.

3,5 / 5

  • Κονσόλα: Wii U (2015), Nintendo DS (2006)
  • Εκδότης: Nintendo
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Artoon
  • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop (Wii U), Καταστήματα πώλησης video games (Nintendo DS)
  • Παίχτες: 1
  • Online στοιχεία: Όχι

Review: Yoshi’s Island DS

| DS, eShop, Reviews, Virtual Console, Wii U | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων