Κατάταξη Δυναμικότητας των Ομάδων στο Smash City

07 Οκτ
Κατάταξη Δυναμικότητας των Ομάδων στο Smash City

Όταν οι παίχτες του Smash 4 θέλουν να δουν τη δυναμικότητά τους σε σχέση με τους άλλους ανατρέχουν στη σχετική κατάταξη δυναμικότητας (Power Ranking) και βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκονται. Πολλοί όμως είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις ομάδες και τα τουρνουά doubles που έχουν γίνει όλον αυτόν τον καιρό. Έτσι είπα να φτιάξω ένα άρθρο για την κατάταξη δυναμικότητας των ομάδων στο Smash City.

Κατάταξη Δυναμικότητας των Ομάδων στο Smash City

Προσωπικά, πάντα κρατάω στατιστικά των αγώνων, τόσο για το ιστορικό, όσο και για πρακτικούς λόγους (βλέπε seeding). Όμως ποτέ δεν είχε δημοσιευθεί μέχρι τώρα κατάταξη δυναμικότητας των ομάδων για έναν βασικό λόγο. Δεν υπάρχουν σταθερές ομάδες κι έτσι βλέπουμε παίχτες να αλλάζουν ζευγάρια στα περισσότερα τουρνουά. Φυσικά αυτό δεν είναι καλό ή κακό γενικά, αλλά δεν βοηθάει στο να γίνει άμεση σύγκριση των ομάδων.

Έτσι έχουμε παίχτες που είναι σε αρκετές διαφορετικές ομάδες, που δεν μπορεί πρακτικά η μία με την άλλη ομάδα να έρθει αντιμέτωπη ώστε να έχουμε πραγματικό αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό η κατάταξη των ομάδων λαμβάνει υπόψιν παράγοντες όπως ο αριθμός αγώνων και οι νίκες-ήττες σε αυτούς, καθώς και η τελική θέση στα τουρνουά. Ενώ σημασία έχουν και οι αντίπαλοι που κάθε ομάδα έχει αντιμετωπίσει.

Δείτε το περισσότερο ως ένα project for fun και όχι κάτι απόλυτο. Μιας και οι ομάδες είναι αρκετά πιο ασταθής σε σχέση με το ατομικό. Τα δεδομένα δεν είναι 100% ακριβή. Όχι μόνο για τους λόγους που ειπώθηκαν παραπάνω, αλλά και γιατί πολλές ομάδες έχουν μικρό αριθμό αγώνων. Πάντως υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν. Είτε πρόκειται για καλούς παίχτες, που έτσι κι αλλιώς τα πάνε καλά στο ατομικό. Είτε πρόκειται για καλή χημεία μεταξύ τους. Είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

Ελπίζω αυτή η κατάταξη να ωθήσει κόσμο να ασχοληθεί περισσότερο με το ομαδικό μέρος του Smash. Δυστυχώς πολλές είναι οι φορές που αφήνεται σε δεύτερη μοίρα. Μεγάλο κρίμα, διότι το ομαδικό δίνει την ευκαιρία για στιγμές hype τόσο με ομαδικά combos, όσο και φοβερά comebacks από μάχες ενός εναντίον δύο. Προσωπικά πάντα μου άρεσε πολύ το ομαδικό (από την εποχή που το 64 ήταν το μόνο Smash που υπήρχε). Δίνει ένα είδος διασκέδασης και ευχαρίστησης που το ατομικό δεν μπορεί να προσφέρει.

Κατάταξη Δυναμικότητας των Ομάδων στο Smash City

Σημείωση: Η κατάταξη περιλαμβάνει όλα τα 33 τουρνουά ομάδων που έχουν γίνει από το Smash City 5 έως το Smash City League Season 3 Part 3.

Enjoy!

Κατάταξη Δυναμικότητας των Ομάδων στο Smash City

About The Author
-

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων