Review: Super Mario Galaxy

15 Μαΐ

To Super Mario Galaxy είναι το 3ο 3D Mario παιχνίδι σε ένα φάσμα 11 χρόνων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην φιλοσοφία του Miyamoto να θέλει μόνο τέλεια παιχνίδια για τη σειρά. Το Super Mario 64 o πρώτος 3D Mario τίτλος βγήκε στα μέσα του 90 και θεωρείται ένα από τα πιο επαναστατικά παιχνίδια. Πέντε χρόνια αργότερα η Nintendo βγάζει το Sunshine το οποίο απογοήτευσε τους fans. Έπειτα από αυτό όλοι περίμεναν το νέο τίτλο στη σειρά  με όνομα Super Mario Galaxy.

Σενάριο

Το σενάριο για κάθε  Mario παιχνίδι είναι στάνταρ. Το παιχνίδι ξεκινάει με το Mario να είναι καλεσμένος στο Mushroom Kingdom Star Festival για να γιορτάσουν τη πτώση των κομητών, γεγονός που συμβαίνει μια φορά κάθε αιώνα. Κλασσικά ο Βοwser έρχεται για να καταστρέψει το πάρτυ και να απαγάγει την πριγκίπισσα  Peach, ο Mario αποτυγχάνει να σώσει τη πριγκίπισσα  και  ξυπνάει σε ένα μικρό πλανήτη. Εκεί υποδέχονται τον Mario η Rosalina, η οποία συνοδεύεται από τα Lumas μια μυστήρια φυλή η οποία μοιάζει σε αστέρια.  Αυτή εξηγεί ότι είναι μια παρατηρήτρια των αστεριών, ταξιδεύοντας συνεχώς με αυτό το μικρό πλανήτη. Η Rosalina διατίθεται να βοηθήσει τον αγαπημένο μας υδραυλικό και έτσι ξεκινάει η νέα περιπέτεια του στο διάστημα.

Οπτικός Τομέας

Το Super Mario Galaxy πιθανότατα είναι το πιο όμορφο παιχνίδι για το Wii. Παρόλο τις αδυναμίες της κονσόλας οι οποίες είναι γνωστές, η Nintendo κατάφερε να φτιάξει ένα ζωντανό περιβάλλον με πανέμορφα και ζωηρά χρώματα, οι υφές είναι εξίσου ωραίες και σχεδιασμένες με τρομερή λεπτομέρεια. Τα μοντέλα όλων των χαρακτήρων φαίνονται τρομερά και ο σχεδιασμός κίνησης πάνω στους χαρακτήρες έχει γίνει άψογα.

Ήχος

Τα ηχητικά εφέ του Mario παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά εκεί που το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με τους προκατόχους του είναι η μουσική. Οι fans της σειράς θα αναγνωρίσουν αμέσως μερικά κομμάτια τα οποία τα έχουν διασκευάσει αλλά αυτό που σε εντυπωσιάσει είναι τα νέα κομμάτια. Ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής είναι ενορχηστρωμένο και ακούγεται καταπληκτικά.

Gameplay

Το gameplay στο πυρήνα του έχει παραμείνει ίδιο, ο στόχος του παιχνιδιού παραμένει ίδια δηλαδή να μαζεύουμε τα αστέρια από κάθε επίπεδο  αλλά μέσα από αυτό το τίτλο καταφέρνει να παίρνει τους ίδιους μηχανισμούς και να τους κάνει τέλειους.

Το level design μένει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Πηγαίνοντας από γαλαξία σε γαλαξία θα πρέπει να περιμένουμε το απροσδόκητο.  Στο πλανήτη των μελισσών, θα πρέπει να γίνουμε μια εμείς οι ίδιοι για να μπορέσουμε να πάρουμε το αστέρι του επίπεδου.  Όταν ανακαλύπτεις ότι επισκέπτεσαι τον ίδιο πλανήτη αρκετές φορές μπορεί να σε απογοητεύσει αλλά δεν είναι πρόβλημα γιατί το κάθε επίπεδο στον ίδιο γαλαξία είναι διαφορετικό. Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι το πόσο διασκεδαστικά είναι.

Ένα νέο στοιχείο το οποίο βλέπουμε πρώτη φορά στα 3D Μario είναι τα power ups . Θα μπορούμε να πετάμε μπάλες φωτιάς, να πετάμε πάγο, να μεταμορφωνόμαστε σε μέλισσα και σε ελατήριο. Ο Fire Mario όχι μόνο μπορεί να σκοτώνει τους εχθρούς του αλλά να ανάψει και δάδες σε μερικά επίπεδα. Ο Ice Mario μπορεί να γλιστρά πάνω στο νερό μετατρέποντας ότι ακουμπάει σε πάγο. Ο Bee Mario μπορεί να πετάξει σε υψηλότερες πλατφόρμες που αλλιώς δεν θα μπορούσε να φτάσει. . Τέλος υπάρχει ο Spring Mario ο οποίος αναπηδά σα τρελός.

Ένα Mario παιχνίδι δεν θα ένιωθε το ίδιο χωρίς boss fights.  Τα bosses είναι τα πιο διασκεδαστικά και πιο έξυπνα bosses που έχουν υπάρξει σε platformer.

Υπάρχουν  διάφοροι μηχανισμοί και επίπεδα τα οποία είναι αφιερωμένα στα motion controls. Ένας μηχανισμός είναι να κουνάμε το Wiimote αριστερά δεξιά για να κάνει Spin ο Μario ενώ  ένας άλλος είναι ότι κουνώντας το είναι να στοχεύουμε με το Wiimote και να μαζεύουμε star bits τα οποία αλλιώς δεν φτάναμε.

Στα επίπεδα τα οποία είναι αφιερωμένα στο motion control  ο Mario είτε θα ισορροπεί πάνω σε μια τεράστια μπάλα αλά Super Monkey Ball  ή θα σερφάρουμε πάνω σε stingray, αυτά τα επίπεδα δεν είναι εύκολα αλλά ποτέ δεν είναι εκνευριστικά. Το παιχνίδι είναι μια τεράστια περιπέτεια, με 121 επίπεδα.  Με το κάθε επίπεδο να έχει τη δική του γοητεία.

Τελικό Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, το Super Mario Galaxy είναι μια τρομερή εμπειρία όπου κάθε Wii/Wii U ιδιοκτήτης θα πρέπει να βιώσει. Η Nintendo δημιούργησε το απόλυτο 3D platformer που δύσκολα θα ξεπεραστεί σύντομα.

5 / 5

  • Κονσόλα: Wii U
  • Εκδότης: Nintendo
  • Εταιρεία Ανάπτυξης: Nintendo EAD Tokyo
  • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop
  • Παίχτες: 1-2 (τοπικό)
  • Online στοιχεία: Όχι

Review: Super Mario Galaxy

| Reviews, Wii, Wii U | 0 Comments
About The Author
- Άγγελος Ζωχιός a.k.a AkiraGr Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του Nintendo Next. Με σιδηρά πυγμή παλεύει μαζί με το ηρωικό party του για την σωστή σας ενημέρωση. Δημιουργός του ελληνικού τμήματος των Nintendo eSport στην χώρας μας. Ακολουθείστε με στο twitter, facebook, google+

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων