Η σύνοψη του Smash City North Season 1

09 Δεκ
Η σύνοψη του Smash City North Season 1

Η πρώτη σαιζόν του Smash City North, του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, έφτασε στο τέλος της. Οι 8 παίχτες από το Βορρά που προκρίθηκαν στους τελικούς της Αθήνας έχουν πλέον ανακοινωθεί και αναμένουν τους υπόλοιπους 4 που θα προκριθούν από τα Last Chance Preliminaries του Σαββάτου. Για πρώτη φορά τα τουρνουά στη Θεσσαλονίκη έλαβαν μορφή πρωταθλήματος, με έπαθλο αυτήν τη φορά την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των παιχτών που προκρίνονται στους τελικούς, μέσω των εσόδων. Στα 6 μέρη του πρωταθλήματος είδαμε αρκετούς αγώνες, με ανατροπές, τους ‘συνήθεις υπόπτους’ να θριαμβεύουν, καθώς και ένα τρομερό σερί κερδισμένων τουρνουά για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, από τον Deer!

Παρακάτω θα δούμε μια σύνοψη του league, με έμφαση στους νικητές, τις ανατροπές και τη βαθμολογία, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια μινι-συνέντευξη με λίγα λόγια από τον καθένα από τους 8 κορυφαίους παίχτες του πρωταθλήματος.

Το πρώτο μέρος ήταν η χαρά των ανατροπών, με το Spirit να φτάνει αήττητος στα Grand Finals, ρίχνοντας στα Losers’ Beyonder και Lavos, παίχτες που ανήκουν στο top 3 της γενικής κατάταξης της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας δυναμικά για την 8άδα που οδηγεί στην Αθήνα. Εν τέλει, ο Lavos κατέκτησε την 1η θέση μετά από reset και αφού άφησε στην 3η θέση τον Beyonder. Nanondorf και Senpai έφτασαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, έχοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι άλλων παιχτών.Riku, Yasuzo και Banzike βρέθηκαν επίσης στο top 8.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίζεται ο Deer, ο οποίος καταλαμβάνει την 3η θέση, ενώ ο Beyonder ‘πήρε εκδίκηση’ από το Lavos στα Grand Finals και κατέκτησε έτσι το τουρνουά αυτό. Senpai, Banzike και Nanondorf μένουν σταθεροί στο top 8, με την προσθήκη των Zingram και Gold. Εκτός top 8 ο Spirit, παρά την τρομερή του επίδοση στο Part 1.

Έπεται το τρίτο μέρος, στο οποίο ο Revan κατακτά με την πρώτη του εμφάνιση και αυτόν την 3η θέση, ενώ εν απουσία του Beyonder ο μεγάλος τελικός κρίθηκε ανάμεσα σε Lavos και Deer, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητή. Senpai και Nanondorf αρχίζουν να παγιώνουν και αυτοί τη θέση τους στην 8άδα στη βαθμολογία, ενώ o Yasuzo καταφέρνει ξανά να φτάσει, μαζί με το Rush, ο οποίος ως τότε τερμάτιζε σταθερά ακριβώς κάτω από το top 8.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος αποτελεί ένα τρομερό σερί του Deer. Στο τέταρτο μέρος, έχοντας κερδίσει 2 φορές το Phenax, σε Winners’ και Grand Finals, κατακτά το πρώτο του τουρνουά στο League, με Beyonder και Lavos να απουσιάζουν, αλλά να έχουν, ωστόσο, παγιώσει τη θέση τους στην τελική 8άδα, όπως έκαναν ξανά οι Nanondorf και Senpai, ενώ στο top 8 βρέθηκαν ξανά Yasuzo και Banzike.

Οι ανατροπές δεν άργησαν, ωστόσο, με τους Racoon και Gemlord να φτάνουν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στο πέμπτο μέρος, ενώ ο Deer παίρνει τη ρεβάνς από το Lavos και μαζί και πάλι την 1η θέση. Ο Dio άφησε το Rush εκτός top 8 και έφτασε αυτός εκεί μαζί με τους Gold και Yasuzo.

Το φινάλε του τουρνουά δεν είχε εστιασμένο το ενδιαφέρον στην κορυφή, καθώς οι Lavos, Deer, Senpai, Nanondorf, Yasuzo και Beyonder κλείδωσαν την πρόκρισή τους πλέον. Οι Spirit και Gemlord κατείχαν τις δύο τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία, ενώ επικίνδυνα πλησίαζαν οι Rush, Revan και Banzike, οι οποίοι ήλπιζαν στην πρόκριση. Εδώ όλα ξεκίνησαν με τη νίκη του Rush έναντι του Spirit και του Riku έναντι του Gemlord. Ο Spirit ηττήθηκε στον επόμενο αγώνα του από τον Gold και ο Gemlord από το Nanondorf, ενώ οι Revan, Banzike και Rush συνέχιζαν ελπιδοφόρα την πορεία τους για τις 2 θέσεις που είχαν απομείνει. τελικά, ο Banzike νίκησε το Rush και εξασφάλισε τη θέση του στον τελικό, ενώ ο Revan περίμενε στα Grand Finals τον αντίπαλό του μεταξύ Deer και Lavos με αγωνία, καθώς μόνο κατακτώντας το τουρνουά θα περνούσε το Rush στη βαθμολογία. Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, είχε και πάλι ο Deer, ο οποίος νίκησε 2 φορές, κάνοντας reset, το Revan, έχοντας αφήσει στην 3η θέση το Lavos, όντας πλέον ο πρώτος παίχτης στη Θεσσαλονίκη που κερδίζει 3 σερί τουρνουά!

Η 8άδα που προκρίθηκε, λοιπόν, είναι η εξής:

  1. Lavos
  2. Deer
  3. Senpai
  4. Nanondorf
  5. Yasuzo
  6. Beyonder
  7. Banzike
  8. Rush

Η σύνοψη του Smash City North Season 1

About The Author
- O Θεοδόσης – Teo, a.k.a, Rush, από δύο χρονών κράτησε για πρώτη φορά χειριστήριο Nintendo 64. Έκτοτε, τα βαλέ με θεούς και δαίμονες, γιγάντια τέρατα, έγινε φίλος με πολλά περίεργα πλάσματα, εξερεύνησε αγνώστους κόσμους, πλανήτες, θάλασσες και έτσι κατάφερε να συλλέξει το Triforce και να γίνει Pokémon Master, αλλά και πολλά ακόμη, τα οποία δεν μπορεί να μας αποκαλύψει. Αγαπημένα του παιχνίδια αποτελούν κυρίως οι κλασικοί τίτλοι της Nintendo, δηλαδή Zelda, Metroid, Pokémon, Mario και Donkey Kong, ενώ τα strategy και RPG κατέχουν κι αυτά μια περίοπτη θέση στην καρδιά του. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύκολη νίκη απέναντί του στο Super Smash bros., καθώς η σκληραγώγηση από τις περιπέτειες του τον έχουν κάνει και καλό μαχητή. Πλέον, καμένος gamer, νιντεντάκιας, αρειανός και μεταλλάς ως σήμερα, συνεχίζει να κάνει όλα τα παραπάνω χαλαρά, με ένα φραπέ στο χέρι σαν γνήσιος Σαλονικιός, άλλα ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και για την ενημέρωσή σας σε ό,τι αφορά την αγαπημένη του εταιρία.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων