Η τεχνική ανάλυση του Xenoblade Chronicles 2

05 Δεκ
Η τεχνική ανάλυση του Xenoblade Chronicles 2

Το Xenoblade Chronicles 2 κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και είμαστε σίγουροι οτι όσοι θέλετε κάτι χορταστικό για τα Χριστούγεννα το προτιμήσατε!

Χθες, το Digital Foundry δημοσίευσε την τεχνική ανάλυση για το παιχνίδι. Προφανώς, εξέτασαν διάφορους τομείς, καθώς και τις βελτιώσεις από τον προκάτοχό του, το Xenoblade Chronicles X. Πάμε να δούμε πώς είναι το XC2 κάτω από το καπό!

 

 

Xenoblade Chronicles 2: Αναλύοντας την ανάλυση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε για το Xenoblade Chronicles 2 είναι η ανάλυση που τρέχει. Δυστυχώς, το παιχνίδι τρέχει σε ανάλυση 1280×720 (720p), σε docked mode. Πολλοί ίσως περίμεναν κάποιου είδους δυναμικά προσαρμόσιμη ανάλυση (όπως φερ’ ειπείν στο Super Mario Odyssey), αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μαζί με το temporal anti-aliasing η τελική εικόνα βγαίνει κάπως θολή. Αν αυτό σας κάνει να ανησυχείτε για τις επιδόσεις της portable mode, οι φόβοι σας έχουν βάση.

Αυτό συμβαίνει γιατί στο portable mode, υπάρχει όντως δυναμικά προσαρμόσιμη ανάλυση. Σύμφωνα με το Digital Foundry, μπορεί να πέσει μέχρι και το 342p. Για 720p φορητά,ούτε λόγος. Μάλιστα, όταν παίζετε φορητά, το Xenoblade Chronicles 2 έχει ένα έντονο sharpening filter που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Τόσο πολύ, που το Digital Foundry υποστηρίζει πως το παιχνίδι έχει μακράν τη χειρότερη ποιότητα εικόνας σε portable από οποιοδήποτε παιχνίδι του Switch.

 

 

Οι βελτιώσεις των γραφικών

Παρόλα αυτά, το Xenoblade Chronicles 2 έχει κάνει μερικά άλματα στα γραφικά από το Xenoblade Chronicles X. Τεχνικές όπως ογκομετρική εξομοίωση για τα σύννεφα, βελτιωμένες αντανακλάσεις στο νερό και το φωτισμό, αλλά και το ambient occlusion, μαζί με νέους material shaders. Ωστόσο, οι σκιές του περιβάλλοντος παραμένουν στατικές, όπως συνέβαινε και στο X.

Το περίεργο collision detection του Xenoblade Chronicles X έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά. Πλέον, δε θα περνάτε μέσα από το 80% των αντικειμένων (όπως τα αυτοκίνητα του Χ). Στο Xenoblade Chronicles 2 μερικά μικρά αντικείμενα όπως οι θάμνοι είναι ακόμη “‘άυλα”, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα αντιδρούν φυσιολογικά.

 

 

Show me the framerates!

Όταν το έχετε docked, το Xenoblade Chronicles 2 τρέχει στα 30 frames per second. Συνήθως. Υπάρχουν κάποιες πτώσεις, μερικές φορές αισθητές, ωστόσο το παιχνίδι παραμένει γενικά σταθερό.Ένα περίεργο περιστατικό, που πιθανότατα έχει να κάνει με data streaming κάνει την εμφάνισή του, ωστόσο μπορεί να διορθωθεί με κάποιο patch στο μέλλον. Τα ίδια ισχύουν και για το portable mode, χωρίς πολλές διαφορές.

 

 

Η τεχνική ανάλυση του Xenoblade Chronicles 2

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων