Τεχνική ανάλυση του Yooka-Laylee στο Switch

15 Δεκ
Τεχνική ανάλυση του Yooka-Laylee στο Switch

Μετά από αρκετό καιρό, το Yooka-Laylee επιτέλους κυκλοφόρησε στο Switch.

Μπορεί να μην είναι το καλύτερο παιχνίδι, πώς είναι όμως από τεχνικής απόψεως;

 

Yooka-Laylee: To Digital Foundry επί το έργον!

Ξεκινάμε με τα βασικά. Το παιχνίδι τρέχει σε σταθερή ανάλυση 1600×900 (900p) σε docked mode, ενώ σε portable η ανάλυση είναι στα 630p. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, δεδομένου του μεγέθους που έχουν οι κόσμοι, ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι σταθερό framerate.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες πτυχές των γραφικών, έχουν γίνει κάποιες μετατροπές και εκπτώσεις, ωστόσο δεν είναι εξώφθαλμες και μόνο κάποιος με εκπαιδευμένο μάτι θα τις προσέξει. Επί παραδείγματι, το depth of field blur απουσιάζει (αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα) και η ποιότητα των σκιών είναι χαμηλότερη. Παρόλα αυτά, οι σκιές έχουν πολύ καλό φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε αντιαισθητικά “σκαλοπάτια”. Το ambient occlusion απουσιάζει και ο φωτισμός έχει τροποποιηθεί, όπως και η γεωμετρία μερικών αντικειμένων.

Το ευτύχημα είναι πως, σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι τρέχει αρκετά σταθερά στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα 30 είναι το στάνταρ για το παιχνίδι, καθώς όλες οι εκδόσεις για κονσόλες τρέχουν σε αυτό το framerate. Πού και πού βέβαια, υπάρχουν μερικές πτώσεις, αλλά δε διαρκούν πολύ. Επίσης, για άλλη μια φορά, το παιχνίδι τρέχει πιο ομαλά σε handheld mode, όπου οι πτώσεις απουσιάζουν τελείως.

Όσον αφορά το loading, το Yooka-Laylee αργεί περίπου 10 δευτερόλεπτα να φορτώσει σε σχέση με το PS4. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση είναι να αποθηκεύσετε το παιχνίδι στην εσωτερική μνήμη ή στην πιο γρήγορη microSD card που μπορείτε να βρείτε. Πάλι καλά που το Yooka-Laylee δεν απαιτεί παρά κάτι περισσότερο από 5GB.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Digital Foundry με την πλήρη τεχνική ανάλυση του Yooka-Laylee!

Τεχνική ανάλυση του Yooka-Laylee στο Switch

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων