Τι γίνεται με τα free-to-play games και το Switch Online;

13 Σεπ
Τι γίνεται με τα free-to-play games και το Switch Online;

Το Switch Online, η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Nintendo ξεκινά επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη.

Θα είναι απαιτούμενη όμως για όλα τα παιχνίδια που έχουν Online δυνατότητες;

 

Τι γίνεται με την υπηρεσία Switch Online και τα free-to-play games;

Κατά τα φαινόμενα, τα περισσότερα free-to-play παιχνίδια της κονσόλας δε θα απαιτούν να έχετε αγοράσει συνδρομή για την υπηρεσία της Nintendo. Οι πληροφορίες ως τώρα προέρχονταν μέσα από το ίδιο το eShop, όπου σε όλα τα παιχνίδια με online modes που απαιτεί το Switch Online εμφανίζεται η εξής ειδοποίηση:

Για να αξιοποιήσετε τις online υπηρεσίες, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια ασύρματη σύνδεση στο internet. Κάποιες online υπηρεσίες δε θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Από την εκκίνηση της υπηρεσίας Nintendo Switch Online το 2018, το online play θα απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή.

Από την άλλη μεριά, στα παρακάτω free-to-play games δεν εμφανίζεται η ειδοποίηση:

  • Paladins
  • Fortnite
  • Pokémon Quest
  • Dawn of the Breakers
  • Fallout Shelter
  • Galak-Z: Variant S
  • Zaccaria Pinball
  • The Pinball Arcade
  • Kitten Squad
  • Pinball FX3

 

 

Ποια άλλα παιχνίδια έχουν επιβεβαιωμένο δωρεάν online κομμάτι;

 

Το πρώτο και σημαντικότερο παιχνίδι είναι ίσως το MOBA με τίτλο Arena of Valor, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω eShop εντός του Σεπτεμβρίου. Η δημιουργός εταιρεία Tencent επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι δε θα απαιτεί να είστε συνδρομητής του Nintendo Switch Online για να μπορείτε να παίξετε online.

Μιας και πιάσαμε το Arena of Valor, αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν επίσης επιβεβαιωθεί μερικές ακόμη λεπτομέρειες για το παιχνίδι. Παρόλο που θα πρόκειται περί μεταφοράς από τα κινητά, η έκδοση του Switch θα διαθέτει βελτιωμένα γραφικά, animations, φωτισμούς αλλά και επιπλέον εξομάλυνση των γραφικών. Συν τοις άλλοις, θα προστεθούν οπτικές λεπτομέρειες όπως πεταλούδες που θα προσθέτουν στη ζωντάνια του χάρτη.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι πως τα στατιστικά θα υπολογίζονται διαφορετικά για το Switch. Αυτό θα συμβαίνει γιατί το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά με χειριστήριο και σε μεγάλη οθόνη. Δυστυχώς, αυτό θα έχει τη δυσάρεστη παρενέργεια της έλλειψης cross-play μεταξύ των εκδόσεων για Switch και κινητό. Όλα αυτά είναι απόρροια της φιλοσοφίας που ακολουθεί η Tencent, καθώς έχει αναθέσει τη Switch version σε μια διαφορετική ομάδα ανάπτυξης.

Πηγή

 

 

Και το Phantasy Star Online 2 Cloud άνευ ανάγκης για Nintendo Switch Online

 

Μαζί με όλα τα παραπάνω, ήρθε κι η SEGA να επιβεβαιώσει πως το Phantasy Star Online 2 Cloud δε θα έχει καμία σύνδεση με την υπηρεσία Nintendo Switch Online. Με άλλα λόγια, αν ζείτε στην Ιαπωνία και μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι, τότε δε θα χρειαστείτε συνδρομή για να συνεχίσετε να παίζετε το παιχνίδι.

Το πιο καυτό ερώτημα όμως είναι:

Θα το δούμε ποτέ από τα μέρη μας SEGA;

Πηγή

Τι γίνεται με τα free-to-play games και το Switch Online;

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Kατηγορίες

Nintendo Next Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter του Nintendo Next για τα τελευταία νέα και τουρνούα στα παιχνίδια της Nintendo.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων